Effektive måder at overvinde kropslugt hos teenagere

Jakarta - Når teenagere går ind i puberteten, oplever de normalt forskellige fysiske forandringer, såsom voksende hår på armhulerne og skambensområdet, voksende bryster hos teenagepiger og dyrkning af Adams æble hos drenge. Ikke sjældent også problemet med kropslugt, som teenagere oplever, for i puberteten vil androgenhormonniveauet i kroppen stige.

Faktisk er det normalt at have kropslugt eller bromhidrose, fordi kroppen har millioner af svedkirtler. Selvom alle har en forskellig kropslugt, behøver du ikke bekymre dig for meget, fordi problemet med kropslugt kan løses på nogle få enkle måder. Lyt i den følgende diskussion, ja!

Læs også: 6 årsager til dårlig kropslugt

Sådan overvinder du teenagers kropslugt

Hvis du eller din teenager oplever kropslugt, er der ingen grund til at gå i panik. Nogle af de effektive måder at håndtere kropslugt nedenfor kan hjælpe:

1. Påfør deodorant efter badning

Dette er den nemmeste måde at håndtere kropslugt på. Brug deodorant, der indeholder antiperspirant efter hvert brusebad, på begge armhuler. Glem ikke regelmæssigt at barbere dine armhuler, for at tillade sved at fordampe hurtigere og ikke forårsage kropslugt.

2. Hold altid rent

Bad mindst to gange om dagen eller mere, når dagen er varm eller der er stor aktivitet. Denne gode vane kan vaske sved væk og reducere antallet af bakterier på huden. Ved at rense din krop grundigt, især svedudsatte områder, kan du reducere eller fjerne kropslugt.

Læs også: Slip af med kropslugt med disse fødevarer

3. Brug antibakteriel sæbe, når du bader

Når du bader, kan du prøve at rense kroppen og hudfoldeområdet med antibakteriel sæbe for at slippe af med kropslugt. Se efter sæber, der har ordet 'antibakteriel' skrevet på emballagen, som også passer til din hudtype.

4. Tør din krop

Efter badning er det vigtigt straks at tørre kroppen ordentligt. Sørg for, at det svedige område af huden er helt tørt. Dette er en af ​​de mest effektive måder at slippe af med kropslugt, som er vigtig at kende. Det skyldes, at de bakterier, der forårsager kropslugt, har svært ved at formere sig, hvis huden er tør.

5. Bær tøj, der absorberer sved

For at overvinde problemet med kropslugt, rådes du til at vælge tøj, der matcher de aktiviteter, du laver. Fordi Indonesien er et tropisk land, hvor temperaturen har tendens til at være varm, skal du bruge tøj, der kan absorbere sved godt, såsom bomuld.

6. Reducer krydret mad

Krydret mad såsom karry eller løg kan udløse kropslugt. Dette skyldes, at krydret mad kan øge kropstemperaturen, hvilket gør det lettere at svede. Hvis du let sveder, øges muligheden for at opleve kropslugt selvfølgelig også.

Læs også: Ikke kun ansigt, genkend underarmsbotox for at overvinde kropslugt

7. Bagepulver som en naturlig deodorant

Bagepulver kan faktisk bruges som en erstatning for naturlige deodoranter, du ved. Dette er fordi denne kagemix er nyttig til at neutralisere syrer og baser, så den kan fjerne kropslugt. Et andet plus, bagepulver vil ikke plette tøj som antiperspirant deodorantprodukter, der sælges på markedet.

Det er nogle måder, du kan prøve at overvinde problemet med kropslugt. Hvis kropslugten stadig ikke falder efter at have prøvet disse forskellige metoder, bør du straks konsultere en læge. For at gøre det nemmere kan du Hent Ansøgning at tale med en læge når som helst og hvor som helst.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Sveden og kropslugt.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Kropslugt.
WebMD. Tilgået 2020. 6 tips til at reducere kropslugt.
Sundhed. Tilgået 2020. 12 overraskende skønhedsanvendelser til bagepulver.