Kend 3 årsager til rygsmerter under menstruation

, Jakarta - Under menstruation mærker kroppen mange ubehagelige følelser. Nogle af de lidelser, der kan opstå, er følelse af smerte og kramper i maven, kropssvaghed og rygsmerter. Selvfølgelig er det ubehageligt at føle alle disse forstyrrelser, endnu mere for fremkomsten af ​​ubehag i taljen. Derfor skal du kende alle de ting, der forårsager det, så det kan undgås. Her er anmeldelsen!

Alle årsager til rygsmerter under menstruation

Rygsmerter, der opstår på grund af menstruation, kan forårsage mildt ubehag, til smerter, der forstyrrer daglige aktiviteter. Denne lidelse kan opstå et par dage før menstruation og derefter forbedres efter den månedlige rutine slutter. Alligevel er det kendt, at rygsmerter, der opstår under menstruationscyklussen, generelt ikke er alvorlige og vil aftage med eller uden behandling.

Læs også: 9 måder at lindre rygsmerter under menstruation

Men hvad kan få kvinder til at opleve ubehag i taljen?

Selvom den nøjagtige årsag til lændesmerter under menstruation ikke er kendt med sikkerhed, er det generelt relateret til hormonelle ændringer og påvirkningen af ​​ledbånd i rygsøjlen. Fra flere nævnte undersøgelser, hvis hormonelle ændringer kan påvirke produktionen af ​​kollagen, hvilket kan forårsage ledbånd til at blive svage eller løse. Svage ledbånd kan være forårsaget af spinal ustabilitet, som nogle gange er ledsaget af smerte.

Derudover er prostaglandiner kemikalier i kroppen, som kan give ubehag under menstruation. Dette indhold er forbundet med mange væv i kroppen, inklusive endometrium, som er det væv, der forer livmoderen. Stimulering af livmodermuskelkontraktioner kan forekomme for at fjerne livmoderslimhinden under menstruation. Kraftige sammentrækninger kan forårsage rygsmerter og kramper.

Læs også: Sådan overvindes rygsmerter under menstruation

Du kan også spørge lægen fra relateret til alle lidelser, der kan give rygsmerter under menstruation. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få bekvemmelighed relateret til ubegrænset sundhedsadgang ved blot at bruge smartphone du!

Alligevel er der nogle lidelser, der kan få en person til at føle ulidelige smerter i taljen og ryggen. Nogle af disse sygdomme er relateret til gynækologiske tilstande, der kan kræve hjemme- eller endda medicinsk behandling. Følgende er nogle af de forstyrrelser, der kan opstå:

1. Endometriose

En af de lidelser, der kan give stærke smerter, er endometriose. Dette er forårsaget af livmodervæv, der vokser uden for livmoderen og kan omslutte andre organer, hvilket forårsager intens smerte. Denne lidelse kan også få væv til at vokse omkring rygsøjlen eller andre områder af lænden, hvilket resulterer i alvorlige ryg- og rygsmerter. Hvis det er alvorligt, er det nødvendigt med operation for at overvinde det.

2. Uterine Fibromer

Fibromer i livmoderen eller livmoderen er forekomsten af ​​ikke-kræftfremkaldende vækster i livmoderen, som vil forstørre. Lidelsen kan forårsage stærke smerter, herunder lændesmerter under menstruation. En person, der har denne lidelse med alvorlige symptomer, kan stadig gå væk uden behandling. Men hvis det er for stort, så anbefales operation.

Læs også: 6 årsager og måder at overvinde rygsmerter under menstruation

3. Adenomyose

Alvorlige rygsmerter under menstruation kan også være forårsaget af adenomyose. Dette kan forekomme, når vævet, der beklæder livmoderen, vokser ind i livmodermusklen. Derudover kan du også mærke flere andre symptomer, såsom smertefuld menstruation, smerter ved samleje og kraftige blødninger ved hver menstruation. En bækkenundersøgelse kan bekræfte dette, og nogle medikamenter, herunder fjernelse af livmoderen, kan hjælpe.

Det er nogle ting, der kan få en person til at opleve rygsmerter under menstruation. Hvis du ofte føler dig utilpas, hver gang din menstruation kommer, er det derfor en god idé at opsøge en læge. Lad ikke nogle farlige lidelser opstå, og det er for sent at få behandling.

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad forårsager lændesmerter i en periode?
Flo. Tilgået i 2020. Smerter i lænden under din menstruation: Årsager, diagnose og behandling.