Genkend årsagerne til overdreven svedtendens om natten

, Jakarta - Overdreven svedtendens om natten? Dette kan være et tegn på, at du lider af en sygdom. Hvis overdreven svedtendens om natten gør tøj og sengetøj vådt, skal du passe på. Især hvis denne tilstand opstår, når du sover i tyndt tøj, uden tæppe, og luften i rummet er moderat eller har tendens til at være kold.

Læs også: Forebyg kræft smart, følg disse trin

Hvis du er i en tilstand af kvælende varme efter en aktivitet, er denne tilstand naturlig. Men hvis dette sker næsten hver nat, er det måske på tide, at du opsøger en læge på det nærmeste hospital. Overdreven svedtendens om natten har faktisk flere årsager, for at finde årsagen skal lægen se på din sygehistorie. Her er nogle årsager til overdreven svedtendens om natten:

1. Overgangsalderen

Følelsen af ​​varme i kroppen, der pludselig rammer om natten, kan være en overgangsproces hos kvinder. Dette er en almindelig ting at ske. Denne tilstand er kendt som hedeture, Dette sker på grund af ændringer i reproduktive hormoner og kropstemperaturregulering. Når denne proces opstår, vil kroppen overreagere ved at svede for meget, også om natten.

2. Idiopatisk hyperhidrose

Hyperhidrose er en tilstand, der opstår, når kroppen producerer for meget sved uden en identificerbar medicinsk årsag.

3. Infektion

Infektioner som tuberkulose (TB) er den sygdom, der oftest er forbundet med overdreven svedtendens om natten. Ikke nok med det, bakterielle infektioner, som f.eks endokarditis eller betændelse i hjerteklapperne kan også udløse overdreven svedtendens.

Læs også: 4 Fordele ved bitter melon for at forhindre kræft

4. Lymfomkræft

Overdreven svedtendens om natten kan være et tidligt tegn på kræft, nemlig lymfekræft. Denne kræftform er en type blodkræft, der opstår i lymfesystemet, som forbinder lymfeknuder eller lymfeknuder i hele kroppen. Denne kræftsygdom opstår, når hvide blodlegemer, som skal opretholde kroppens immunsystem, bliver unormale og deler sig hurtigt.

5. Hypoglykæmi

Hypoglykæmi er en sundhedssygdom, der opstår, når blodsukkerniveauet er under normale grænser. For personer med diabetes, som er i behandling, er overdreven svedtendens om natten et tegn på, at deres blodsukker er lavt. Hvis denne tilstand opstår, vil der normalt forekomme koldsved over hele kroppen.

6. Hormonelle abnormiteter

Nogle hormonelle tilstande, der forårsager overdreven svedtendens om natten, omfatter:

  • Fæokromocytom , som er en sjælden tumor, der udvikler sig i binyrens kerne og forårsager forhøjet blodtryk, hovedpine eller svedtendens.

  • Carcinoid syndrom, som er en tilstand, der opstår, når kroppen frigiver serotonin eller andre kemikalier i blodbanen.

  • Hyperthyroidisme er en medicinsk tilstand forårsaget af overskydende thyreoideahormon i blodet.

Læs også: Muldvarpekarakteristika ved melanomkræft

Ud over disse ting kan årsagen til svedtendens under søvn også være relateret til livsstil, såsom at spise krydret mad eller varme drikke før sengetid, og at dyrke motion før sengetid. Overdreven svedtendens under søvn kan også være forårsaget af en varm stuetemperatur. For at forhindre dette, undgå disse ting før sengetid om natten, ja!

Sved under søvn eller overdreven svedtendens om natten er ikke altid et tegn på, at kroppen er i problemer. Du bør dog altid være på vagt, især hvis dette er sket gentagne gange uden nogen åbenbar grund. For i sjældne tilfælde kan overdreven svedtendens være et tegn på en alvorlig medicinsk tilstand.

Reference:
Sleep Foundation. Hentet 2020. Fire almindelige årsager til nattesved.
WebMD. Tilgået 2020. 8 årsager til nattesved.