Disse er enkle tips til at overvinde Tinea Cruris derhjemme

, Jakarta - Kløe, der angriber lysken, gør ofte den syge utilpas, det kan endda reducere niveauet af selvsikker- en. Forestil dig, hvad der ville ske, hvis den kløende lyske opstod på et offentligt sted?

Mange ting kan forårsage en kløende lyske, en af ​​dem er tinea cruris på grund af en svampeinfektion. På engelsk kaldes tinea cruris også almindeligvis jock kløe . Mens det på indonesisk ofte omtales som ringorm i lysken eller bare en svampeinfektion.

Jock kløe er en hudlidelse, der har en svampeinfektion på grund af modtagelighedsfaktorer. Symptomerne er ikke kun kløe. Andre tegn, såsom udseendet af cirkulære, skællende røde pletter, som gradvist bliver tykkere og mørkere og bliver mere udbredte over tid. Generelt kan det berørte område omfatte lyskefolderne, strækker sig til den nederste del af maven og kan nå balderne, når det udvider sig.

Læs også: Hold dig væk fra Tinea Cruris, følg denne sunde livsstil

Dette svampeproblem rammer normalt mennesker, der sveder meget. Atleter f.eks. Men dem med diabetes og fedme er også tilbøjelige til denne hudsygdom.

Spørgsmålet er, hvordan du håndterer tinea cruris derhjemme?

Tips til at overvinde Tinea Cruris

Faktisk er det meget enkelt, hvordan man overvinder tinea cruris. Du kan klare dig med håndkøbsmedicin, såsom salver, puddere, svampedræbende lotioner eller sprays, så udslættet hurtigt kan forsvinde. Det, du skal huske, for at denne lyskesvamp ikke dukker op igen, prøv at udføre behandlingen to gange om dagen, i det mindste i en periode på ti dage.

Men hvis behandling med ovennævnte lægemidler ikke er effektiv nok, skal du straks søge læge for yderligere undersøgelse og behandling. Normalt vil lægen ordinere en stærkere svampedræbende creme eller salve eller en pille til at tage.

Derudover er her behandlingstips og -trin til at behandle tinea cruris derhjemme.

  • Vask udslættet med sæbe og vand, og påfør derefter en svampedræbende creme over udslættet og ud over udslættets kanter.
  • Vælg svampedræbende cremer eller pulvere med visse ingredienser. Såsom terbinafin, miconazol eller clotrimazol, som kan købes uden en læges recept. Følg instruktionerne eller hvordan du bruger det på emballagen. Stop ikke med at bruge stoffet, bare fordi symptomerne er forsvundet. Kontakt din læge, hvis symptomerne ikke forbedres efter to uger.
  • Udover at behandle lyskens hud, skal du også behandle huden på andre områder, der har svampeinfektioner.

Nogle gange skal den syge tage orale antimykotika. Normalt skal dette lægemiddel tages i lang tid, endda måneder. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen for at finde ud af, hvordan man behandler tinea cruris.

Læs også Hyppig svedtendens? Tinea Cruris sygdom kan angribe

Fedme til stramt tøj

Faktisk er tinea cruris forårsaget af en svamp. Vær forsigtig, måden det spredes på kan være fra brug af forurenede håndklæder eller tøj eller gennem direkte kontakt med den inficerede person. Ikke nok med det, så kan denne lyskesvamp også være forårsaget af en svamp (svamp), der forårsager tinea pedis eller vandlopper, fordi infektionen kan sprede sig fra benene til lysken.

Nå, selve svampen er lettest at vokse i varme og fugtige dele af kroppen. For eksempel på indersiden af ​​lårene, lysken, balderne og i fugtige omgivelser mellem snavsede håndklæder, våde gulve eller svedigt tøj.

Derudover viser det sig, at der også er flere ting, der kan øge en persons udvikling af dette svampeproblem. Så her er risikofaktorerne:

  • Fedme.
  • Har en anden hudsygdom.
  • Sved meget.
  • Har et svagt immunforsvar. For eksempel personer med diabetes mellitus eller personer, der er i kræftbehandling.
  • Brug omklædningsrum og offentlige badeværelser.
  • Har ofte stramt undertøj på.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NIH. Tilgået 2020. Jock itch.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Jock kløe.
Healthline. Tilgået 2020. Jock Itch: Causes, Symptoms and Treatments.