Vær forsigtig, en mild hjernerystelse kan forårsage denne tilstand

, Jakarta - En kollision på hovedet bør ikke tages let på, især hvis det er ret hårdt. Denne påvirkning udløser skade på hovedet, muligvis endda en hjernerystelse. Hjernerystelse er en mild type hjerneskade sammenlignet med andre typer hjerneskade. Men ignorer aldrig denne tilstand, fordi en hjernerystelse forårsager kemiske ændringer i hjernen.

I nogle tilfælde kan det beskadige hjerneceller. Uhyggeligt, ikke? Nå, hjernerystelse består af flere typer, mild, moderat og svær. Årsagerne varierer, lige fra et hårdt slag i hovedet, et fald, træning eller en trafikulykke. Spørgsmålet er, hvad er effekten af ​​en mild hjernerystelse på den ramte?

Læs også: Fatal risiko bag hovedet skade

Balanceforstyrrelser til søvnforstyrrelser

Generelt kan en hjernerystelse give problemer med hukommelse, koncentration, balance og koordination. På det tidspunkt kan kroppen forårsage reaktioner som hukommelsestab, feber, nedsat hjerneaktivitet og kvalme og opkastning.

Hvad så med virkningen af ​​en mild hjernerystelse?

1. Tab af balance

En af virkningerne af en mild hjernerystelse er for eksempel tab af balance. Dette er forårsaget af en skadet del af hjernen. Generelt opstår tab af balance på grund af påvirkning på bagsiden af ​​hjernen, som er den del, der fungerer til at regulere balancen i kroppen. Hvis dette sker, kan den syge føle sig kvalme og svimmel.

  1. Hovedpine

Virkningen af ​​en mild hjernerystelse kan også forårsage hovedpine som migræne og blive ved med at blive tilbagevendende. Dette kan overvindes ved at tage medicin for at lindre smerten. Hvis du ikke får behandling, vil disse migræne forekomme oftere.

3. Blødning i hjernen

I nogle tilfælde kan den langsigtede virkning af en hjernerystelse udløse en hjerneblødning. Pas på, blødning i hjernen er meget farlig, fordi det kan få den ramte til at opleve slag.

Der er mange andre milde hjernerystelseseffekter. Følgende er en komplet forklaring som angivet i National Institutes of Health (NIH) - MedlinePlus, nemlig:

- Få den ramte til at opføre sig noget forvirret, ude af stand til at koncentrere sig eller ude af stand til at tænke klart;

- Gør søvnig eller svær at vågne op;

- Kan forårsage tab af bevidsthed i en forholdsvis kort periode;

- Forårsager hukommelsestab (amnesi) fra begivenheder før eller efter skaden;

- Kvalme og opkast;

- Få den syge til at få lyst til at "tabe tid";

- Forårsager søvnforstyrrelser eller forstyrrelser.

Læs også: Hovedskade, der kan forårsage amnesi

Mindre hjernerystelse er måske ikke farligt, men når symptomer udvikler sig eller bliver værre, er det en anden historie. Så søg straks lægehjælp, hvis du oplever følgende symptomer:

  • Ændringer i niveau af årvågenhed og bevidsthed;

  • Forvirring, der ikke forsvinder;

  • anfald;

  • muskelsvaghed på den ene eller begge sider af kroppen;

  • Pupilstørrelse, der er anderledes end normalt;

  • Usædvanlige eller unormale øjenbevægelser;

  • Opkastning gentagne gange;

  • Bevidsthedstab over længere tid eller som fortsætter (koma).

Hovedskader, der forårsager hjernerystelse, er ofte ledsaget af skader på nakke og rygsøjle. Af denne grund skal du være forsigtig, når du flytter personer med hovedskader.

Læs også: Pas på svimmelhed på grund af mindre hovedtraume

Mød lægen og overvåg hans aktiviteter

Mindre hovedskader kræver generelt ikke behandling. Du skal dog ikke ignorere det, fordi symptomer på en hovedskade eller mild hjernerystelse kan opstå når som helst efter, at hovedet er blevet traumatiseret.

Hvis en mild hjernerystelse ikke forbedres, skal du straks søge læge for at få den rigtige behandling. Senere vil lægen forklare virkningen, hvordan man håndterer hovedpine, hvordan man behandler de oplevede symptomer, indtil det rigtige tidspunkt for at kunne vende tilbage til normale aktiviteter.

Det, der skal understreges, er, at børn med mild hjernerystelse hele tiden skal være under opsyn. Skift om nødvendigt hans rutineskema, indtil den milde hjernerystelse er fuldstændig helet. Hvad med voksne? På samme måde har voksne også brug for nøje observation for at forhindre, at tilstanden forværres.

Reference:
National Institutes of Health (NIH) - MedlinePlus. Tilgået december 2019. Hjernerystelse
WebMD. Tilgået december 2019. Hjernerystelse (traumatisk hjerneskade)