Humørsvingninger under menstruation: Disse årsager og hvordan man overvinder det

, Jakarta – Humørsvingninger aka pludselige ændringer i humør er noget, der kan angribe enhver og når som helst. Imidlertid siges denne tilstand at være mere tilbøjelig til at angribe kvinder, der er i deres menstruation. Hvorfor det? Så hvordan håndterer man humørsvingninger under menstruation? Find ud af svaret her!

Generelt defineres humørsvingninger som ændringer i humør (humør), der tydeligt mærkes og opstår pludseligt. Selvom det kan forekomme når som helst, siges det, at humørsvingninger lettere kan opstå under menstruation. Han sagde, dette er relateret til hormonelle ændringer, der opstår i en kvindes krop under menstruationscyklussen.

Læs også: Dette er forskellen mellem humørsvingninger og borderline personlighedsforstyrrelse

Overvinde humørsvingninger under menstruation

Det er ubestrideligt, hormonelle ændringer hos kvinder kan påvirke humør eller humør, herunder under menstruation. Dette kan gøre det lettere for en kvinde at føle sig trist, irriteret eller endda vred før eller under sin menstruation. Humørsvingninger under menstruation er ofte svære at forklare, men de kan påvirke kvinder dybt.

Humørsvingninger under menstruation er ofte forbundet med Præmenstruelt syndrom (PMS). Denne tilstand kan forårsage symptomer, der inkluderer følelser af tristhed, angst, at føle sig vred. På et tidspunkt kan du vågne op og føle dig glad eller bare almindelig. Men i løbet af få timer kan humørsvingninger få humøret til at tage en meget dårlig drejning.

Desværre, indtil nu, vides det ikke præcist, hvad der forårsager humørsvingninger under menstruation. Denne tilstand er dog ofte forbundet med hormonelle ændringer, der opstår under menstruation. Under menstruation er der et fald i niveauet af hormonerne østrogen og progesteron, som kan udløse fysiske og følelsesmæssige symptomer. Denne tilstand påvirker også serotoninniveauet i kroppen.

Serotonin spiller en rolle i at regulere humør, søvnmønstre og appetit. Når serotoninniveauet er for lavt, kan kvinder opleve følelser af tristhed, humørsvingninger, søvnforstyrrelser og øget appetit. Det er det, der omtales som årsagen til, at kvinder, der har menstruation, spiser mere. Så hvordan håndterer man humørsvingninger under menstruation? Her er, hvad du kan gøre for at løse det:

Læs også: Ustabilt humør mærker Tærskel personlighedsforstyrrelse

1. Indtagelse af sund mad

En måde at forbedre humøret på er indtagelsen af ​​sunde og lækre fødevarer, især dem, der indeholder masser af calcium. Dette indtag kan faktisk hjælpe med at forbedre humøret. For at overvinde humørsvingninger under menstruation, prøv at indtage mælk, yoghurt, ost og grønne grøntsager. Det anbefales også at spise fødevarer rig på vitamin B6, såsom fisk, kylling og frugt.

2. Træning

At være aktiv kan også være med til at reducere risikoen for humørsvingninger under menstruation. Væn dig til let træning under menstruation, mindst 30 minutter hver dag.

3. Få nok søvn

At overvinde humørsvingninger under menstruation kan også gøres ved at hvile kroppen. For at tilstanden ikke forværres, skal du sørge for altid at få nok søvn om natten, hvilket er omkring 7-8 timer på et døgn.

4. Håndter stress

Stress, der ikke håndteres korrekt, kan gøre humørsvingninger under menstruation værre. Prøv derfor altid at håndtere stress godt, én måde er ved at lave meditation.

Læs også: Hvad er forskellen mellem bipolar og humørsvingninger?

Hvis dine humørsvingninger er ekstreme og meget generende, så tøv ikke med at søge professionel hjælp. Du kan bruge appen at tale med en psykolog om humørsvingninger under menstruation. Det er nemmere at kontakte eksperterne via Video/taleopkald og Snak . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan håndterer du præmenstruelle humørsvingninger.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Sådan håndterer du humørsvingninger naturligt.
WebMD. Tilgået 2021. Østrogen og kvinders følelser.