Frøken V er sort og klør, det er tilsyneladende årsagen

, Jakarta - Der er forskellige problemer, der opstår i Miss V eller skeden, hvoraf den ene er et sværtet vaginalt område. Ja, dette kan gøre dig usikker, især når du har sex. Ikke nok med det, problemet med skeden, der også er generende, er kløe. Ved du, hvad der præcist er årsagen til disse to ting? Årsagen kan ses fra interne og eksterne faktorer.

Interne faktorer er faktorer, der kommer inde fra kroppen, nemlig tilstedeværelsen af ​​højere niveauer af hudpigment i vaginalområdet på grund af det store antal blodkar i dette område. Eksterne aktører er faktorer, der kommer udefra kroppen. Det vil sige den mørke farve i skeden på grund af de forkerte vaner, der er blevet gjort indtil nu.

Læs også: Her er 6 rigtige måder at holde Miss V ren på

Årsager til sværtet vaginalt område

1. Barber ofte vaginalt hår

Barberer du dig ofte i skedeområdet? Nå, måske er det det, der gør vaginalområdet sort. Ikke kun i kønsområdet er barbering en aktivitet, der kan gøre huden sort. Især hvis du ikke er opmærksom på, hvordan du barberer dig ordentligt. Ikke kun sværtet, faren for irritation kan lure.

2. Fedme

Overvægtige mennesker er mere tilbøjelige til at have et sort vaginalt område, er det rigtigt? Fedtbunker i lår- og lyskeområdet gør, at hudområdet omkring skeden bliver sort, på grund af friktion under aktiviteter.

3. Aldring

Når vi bliver ældre, er der mange hormoner og fysiske forhold, der ændrer sig. Herunder hvad angår hudfarve omkring de intime organer. Dette er normalt og kan ske for enhver kvinde.

4. Iført trusser for stramme

For stramme trusser kan hæmme cirkulationen i skedeområdet. Som et resultat bliver huden i dette område sort.

5. Har visse sygdomme

Mørkning af området omkring skeden kan også være et symptom på visse sygdomme, såsom polycystisk ovariesyndrom (PCOS). En undersøgelse fra Young Women's Health siger, acanthosis nigricans eller mørkfarvning af huden i visse områder af kroppen kan være et af symptomerne på PCOS.

Det er dog ikke alle med mørkere hud i kønsområdet, der vil have PCOS. Udover acanthosis nigricans, PCOS er normalt ledsaget af symptomer på vaginal kløe.

Hvis du oplever mørkfarvning af huden omkring skedeområdet og ledsaget af symptomer, der ligner PCOS-symptomer, skal du kontakte din læge for at være sikker. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen først gennem ansøgningen .

Læs også: Vær forsigtig med at gøre hundrede miss V, dette er faren

Vær forsigtig, dette forårsager kløende skede

Efter at have diskuteret, hvad der gør det vaginale område sort, skal du kende de faktorer, der kan forårsage vaginal kløe. Rapportering fra Medical News Today, her er en række ting, der forårsager vaginal kløe, nemlig:

1. Bakteriel vaginose (BV)

En af de almindelige årsager til vaginal kløe er bakteriel vaginose (BV), som udløses af en ubalance mellem gode og dårlige bakterier og ændringer i pH i de intime organer. Ud over kløe forårsager BV vaginalt udflåd, der er flydende i konsistensen, hvid til let gul i farven og har en fiskeagtig lugt.

2. Svampeinfektion

Ikke kun bakterier, årsagen til det kløende kvindelige kønsorgan kommer også fra en type svamp vaginal candidiasis (vaginal svamp). Ligesom BV er gærinfektioner forårsaget på grund af en ubalance mellem bakterier og pH, som udløses af dårlige vaner såsom ikke at opretholde intim hygiejne.

3. Allergi over for et produkt

Kløe i skedeområdet kan også være forårsaget af brug af produkter, der ikke er egnede til pH eller hudtype. Kløe forårsaget af dette er også kendt i den medicinske verden som kontakteksem.

Læs også: Få fakta om Miss V's karakteristiske duft

Da skeden er et følsomt område, så prøv at være forsigtig og vær altid opmærksom på, om der opstår reaktioner, når du prøver et nyt produkt til skeden. Hvis der opstår en allergisk reaktion såsom kløe ledsaget af andre symptomer såsom rødt udslæt, skal du straks stoppe med at bruge det.

Ikke kun det, lancering fra Harvard Health Publishing, bære løst tøj og bomuldsundertøj, når du rejser eller når du er hjemme for at holde vaginalområdet godt vedligeholdt.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Hvad forårsager vulvar kløe, der er værre om natten?.
Unge kvinders sundhed. Tilgået 2019. Hvorfor er området omkring min vagina og mellem min numsekind så mørkt? Er der en kur mod dette? Også det område omkring min skede, der er mørklagt, er meget kløende. Hjælp venligst.
Harvard Health Publishing. Tilgået 2019. Håndtering af almindelige vulva hudsygdomme.