Vigtigheden af ​​mig Tid kan tage sig af mental sundhed, virkelig?

, Jakarta - At give og forberede tid til dig selv eller det, der almindeligvis kaldes 'mig-tid', er meget vigtigt for at bevare mental sundhed. Midt i travlheden på arbejdet (uanset om det er kontor- eller hjemmearbejde), skal du tage kontrol over dit eget helbred og din lykke. Med implementeringen af ​​'me time' kan du reducere stress, øge produktiviteten og returnere mere energi.

Måske har du tænkt, at det er en egoistisk tanke at tænke for meget på dig selv, især ved at gøre 'me time'. Men prøv, deh, overvej igen, se fordelene ved, at du laver 'me time'. Der er tidspunkter, hvor du har brug for at gøre ting, der giver dig positiv energi mentalt, følelsesmæssigt og åndeligt. 'Me time' fører dig til større tålmodighed og en mere positiv holdning til dit forhold til dine forældre, ægtefælle, børn og endda arbejdsmiljøet.

Læs også : Tricks til at udnytte weekenden til mig tid med din lille

Forbered tid og find fordele

Prøv at markere kalenderen på dit skrivebord med noter, hvornår du kan 'me tid', hvor og hvad du vil gøre. Kend fordelene du får fra 'me time', nemlig:

1. Me Time giver dig mulighed for at genstarte din hjerne og slappe af

At være konstant "aktiv" giver ikke din hjerne en chance for at hvile og genoplade sig selv. At være alene uden distraktioner af arbejdsansvar giver mulighed for at rense dit sind, fokusere og tænke mere klart. Dette er en mulighed for at revitalisere sind og krop på samme tid.

2. Me Time hjælper med at øge koncentrationen og øge produktiviteten

Når du fjerner eller midlertidigt sætter distraktioner til side fra din dag, kan du koncentrere dig mere. Med tilbagevenden af ​​koncentration hjælper du dig med at få mere arbejde gjort på kortere tid.

3. Me Time giver dig en chance for at høre din egen stemme

Når du er en del af en gruppe (såsom på arbejde eller på campus), har du en tendens til at følge med i, hvad gruppen gør eller tænker. Det er dog ikke altid, at de handlinger, din gruppe foretager, indeholder de samme beslutninger som din stemme.

4. Me Time hjælper dig med at løse problemer mere effektivt

Det er svært at tænke på en effektiv løsning eller løsning på et problem, når du bliver distraheret af information, der stadig er ligegyldig, om kilden er elektronisk eller menneskelig.

5. Me Time kan forbedre kvaliteten af ​​relationer med andre

Ved at bruge tid med dig selv og få en bedre forståelse af dig selv, hvad du ønsker i livet, er der større sandsynlighed for, at du træffer bedre valg om, hvad du vil. Du kan også værdsætte dit forhold mere efter at have brugt tid alene.

Hvis du finder det svært at udføre 'me time', især hvis du føler dig ængstelig for dit mentale helbred, så prøv at fortælle det til din læge eller psykolog med det samme gennem ansøgningen for at få den rigtige løsning til dit mentale helbred.

Læs også : 9 måder at bevare mental sundhed på

Kun 5 minutter

Hvis du kun har 5 minutter til 'mig-tid', så spild det ikke. Nogle af følgende ting kan du gøre på kun 5 minutter, og er nok til at genoprette din energi fra træthed.

  • Træk vejret. Pointen er at fokusere på at tage vejret langsomt. Dit sind kan være spredt, men det er okay. Prøv at tage tingene langsomt og tænk over alt på din to-do-liste.

  • Strække. Rejs dig fra dit skrivebord og giv dine muskler energi.

  • Laver ingenting. Sid stille. Modstå trangen til at arbejde eller gøre noget andet. Lad dit sind og din krop hvile et stykke tid.

Så 'mig-tid' behøver ikke at være dage eller en time, selv 5-15 minutter kan du bruge tiden så godt som muligt. Dette vil give mange fordele for dit daglige liv senere.

Reference:

WebMD. Fået adgang i 2019. Gør Healthy 'Me Time' til en prioritet.

Psykologi i dag. Tilgået 2019. 6 grunde til at du skal bruge tid alene.