Børn med feber efter vaccination, hvad skal forældre gøre?

, Jakarta – Hver baby er forpligtet til at modtage vaccinationer for at forhindre dem fra angreb af livstruende sygdomme. Ud over injektionsar er en af ​​bivirkningerne ved immunisering feber. Normale tilstande, som babyer oplever efter at have fået immuniseringer. Nogle forældre føler sig dog stadig bekymrede, når deres lille har feber.

Især for nybagte forældre ved mødre måske ikke, hvad de skal gøre, når deres lille har feber. Mødre behøver dog ikke bekymre sig, feber aftager normalt automatisk og kan overvindes med simple behandlinger derhjemme, såsom følgende.

Læs også: 5 grunde til vigtigheden af ​​vaccination for børn

Tips til at overvinde feber efter vaccination

Selvom feber efter immunisering er en almindelig ting, skal mødre stadig sørge for, at din lille har det godt og afslappet. Her er nogle tips, som du kan prøve:

1. Følg med den lille

Ledsag din lille og giv din fulde opmærksomhed, når han har feber. Sørg for, at moderen er hos hende i 3-4 timer efter immunisering. Tilstedeværelsen af ​​moderen ved hendes side vil få den lille til at føle sig rolig og godt tilpas.

2. Bær løst tøj

Bær din lille i let og behageligt tøj eller dæk den med et blødt tæppe. Undgå at bære lag af tøj eller tæpper, der er for tykke. Dette kan faktisk forhindre varmen i at forlade den lilles krop.

3. Sørg for at forblive hydreret

Feber gør din lilles krop sårbar over for dehydrering. Sørg derfor for, at moderen giver hende rigeligt med væske at drikke, såsom modermælk, modermælkserstatning eller vand.

Læs også: Nybagte mødre, dette er forskellen mellem vacciner og vaccinationer

4. Hold rummet køligt

Hold vinduet på dit lille barns værelse åbent, og lad frisk luft komme ind. Den ideelle rumtemperatur er 18 grader Celsius. Du kan også bruge en luftfugter til at tilføje fugt til rummet.

5. Giv feberdæmpende medicin

Mødre kan også give dit barn feberdæmpende medicin, der i vid udstrækning sælges i håndkøb såsom paracetamol eller ibuprofen, hvis den lille ser deprimeret og utilpas ud. Ibuprofen er lige så sikkert og effektivt til spædbørn under 6 måneder og spædbørn over 6 måneder. Men sammenlignet med paracetamol har ibuprofen flere bivirkninger hos spædbørn under 6 måneder.

Derfor bør du vælge paracetamol til behandling af feber som førstevalg. Hvis det ikke er effektivt, kan ibuprofen også bruges alene eller som supplement til paracetamol. Det ville være bedre, hvis moderen spurgte børnelægen først, før den gav medicin til den lille for at sikre dens sikkerhed. Hvis du har brug for at spørge om dette, skal du kontakte en børnelæge via .

Årsager til feber efter vaccination

Feber efter immunisering er et tegn på, at dit barns immunsystem reagerer på immuniseringen. Derfor behøver mødre ikke at bekymre sig, hvis barnet har mild feber efter at have modtaget vaccinationer. Immunisering forhindrer farlige sygdomme ved at forberede immunsystemet til at bekæmpe potentielle trusler.

Læs også: Dette er den grundlæggende vaccinationsplan for børn, du bør kende

Ingredienserne i immuniseringen består af svækkede organismer (vira/bakterier), der forårsager infektion. Når denne svækkede organisme kommer ind i kroppen, aktiverer den immunceller i kroppen til at reagere på angrebet. Så feber er et tegn på, at kroppens immunrespons er godt.

Reference:
Forældres første græd. Hentet 2020. Feber efter vaccination hos babyer.
Vancouver Coastal Health. Tilgået 2020. Vaccination efter pleje.