Få mere at vide om Xanax og dets anvendelser

“Uanset hvilken type medicin det er, bør dets forbrug være baseret på en recept og rådgivning fra en læge. Ligeledes med stoffet Xanax. Dette ene stof bruges ofte til at behandle panik- eller angstlidelser."

Jakarta – Xanax-lægemidler er inkluderet i klassen af benzodiazepiner med indhold alprazolam. Indholdet vil virke aktivt ved at binde sig til kemiske forbindelser af typen GABA eller GABA gamma-aminosmørsyre på hjernen, så det vil give en beroligende effekt, der får brugerne til at føle sig meget mere rolige.

Selvfølgelig bør dette ene lægemiddel ikke bruges tilfældigt eller uden recept fra en specialist, fordi en af ​​de virkninger, der kan forårsages, er lægemiddelafhængighed. Xanax produkter selv er opdelt i tre valg, nemlig:

  • Xanax. Det har en capletform med et forskelligt alprazolamindhold i hver caplet, nemlig 0,25 milligram, 0,5 milligram og 1 milligram.
  • Xanax SL. Dette lægemiddel er tilgængeligt i form af kapsler, der indeholder: alprazolam 0,5 milligram og 1 milligram.
  • Xanax XR. Fås i form af kapsler med indhold af alprazolam på 0,5 milligram og 1 milligram.

Læs også: Hvornår skal du have et stofmisbrugstjek?

Sådan virker Xanax-lægemidler på kroppen

Udbredt som et lægemiddel til behandling af panikanfald og angstlidelser, Xanax indeholder alprazolam vil give en beroligende effekt for folk, der indtager det. Dette lægemiddel virker ved at reducere abnormiteter i elektrisk aktivitet i hjernen og dele af centralnervesystemet. Nedsættelsen af ​​elektrisk aktivitet i hjernen vil også hjælpe med at reducere angst og spændte nerver.

Men endnu en gang kan dette lægemiddel ikke indtages uden råd fra en læge. Så du skal selvfølgelig spørge din læge først, hvis du har en angstlidelse eller panikanfald. Den givne dosis er bestemt forskellig, afhængigt af sværhedsgraden af ​​den angstlidelse eller panikanfald, du oplever. Ligeledes med typen af ​​medicin. Normalt vil lægen starte med at give en lav dosis, derefter øges den gradvist alt efter patientens tilstand og behov.

Hvis lægen giver dig denne medicin, kan du købe den direkte gennem tjenesten Apotek levering i ansøgningen . Så du behøver ikke at forlade huset for at købe medicin. Hent kun app på din telefon.

Læs også: Dette er forskellen mellem afhængighed og stofafhængighed

Ting at bemærke

Xanax medicin kan tages før eller efter måltider. Men hvis det tages efter at have spist, vil der være et fald i døsighedseffekten af ​​dette lægemiddel. Så, hvis det ordinerede lægemiddel er Xanax XR, bør du tage det en gang om dagen hver morgen. Slug straks stoffet ved hjælp af vand og undgå at knuse eller tygge det.

Glem ikke at holde regelmæssige lægetjek i henhold til lægens anvisninger, mens du er i behandling og tager denne medicin. Undgå at seponere Xanax, hvis din læge ikke har anbefalet dig at gøre det. Årsagen er, at dette vil have indflydelse på abstinenssymptomer. Så undgå også at indtage juice grapefrugt mens du tager denne medicin for at undgå risikoen for bivirkninger.

Interaktioner og bivirkninger af dets brug

Tal altid med din læge, hvis du tager anden medicin. Årsagen er, at der er flere typer lægemidler, der kan interagere med Xanax, herunder:

  • Der er en øget risiko for vejrtrækningsproblemer, nedsat bevidsthed og andre skadelige virkninger, når Xanax tages sammen med antikonvulsiva, muskelafslappende midler, antihistaminer og lægemidler, der falder ind under kategorien opioider.
  • Stigende rate alprazolam i blodet, hvilket har betydning for at øge risikoen for bivirkninger, når det tages sammen med medicin af typen ketoconazol, fluvoxamin, nefazodon, itraconazol, erythromycin, og cimetidin.
  • Der har været et fald i niveauerne alprazolam i blodet, når Xanax tages med phenytoin og carbamazepin.
  • Stigende rate digoxin i blodet, hvilket har betydning for den høje risiko for lægemiddelforgiftning.

Læs også: Har du brug for at vide, det er bivirkninger af sovemedicin

Vær opmærksom på nogle af de bivirkninger, der kan opstå, når du tager Xanax-medicin, herunder:

  • Svimmelhed eller døsighed;
  • Øget spytproduktion;
  • Kvalme;
  • Der er et fald i seksuel lyst.

Lav straks en opfølgende undersøgelse til lægen, hvis de bivirkninger du mærker ikke aftager eller faktisk forværres. Kontroller skal også udføres, hvis der er en allergisk reaktion på stoffet, eller der opstår farlige bivirkninger, herunder:

  • At have psykiske lidelser, såsom selvmordstanker og hallucinationer.
  • anfald.
  • Har gulsot.
  • Oplever tab af balance, talebesvær, gang og hukommelsesproblemer.

Så selvom det giver en beroligende effekt for brugerne, er der stadig indikationer og farlige bivirkninger, hvis du indtager det uden lægelig rådgivning fra en læge.

Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Xanax (Alprazolam).
MIMS Indonesien. Tilgået i 2021. Alprazolam.
Meget godt Sind. Adgang i 2021. Xanax-doseringer, bivirkninger, risici og tilbagetrækninger.