Vær opmærksom, dette er årsagen til brud på blodkar i øjet

Jakarta - At høre ordet "blodige øjne", giver ofte en, der oplever eller ser det, gåsehud. Måske forestiller nogle sig, at øjnene bløder, som at være i en gyserfilm. Den antagelse er dog forkert.

Når du ser dig i spejlet, har du så nogensinde set en rød plet i dit øje? Nå, måske bløder dit øje, hvilket forårsager den røde plet. Kort sagt, blodige øjne er ikke en tilstand, når øjnene bløder. Det er dog en tilstand, når den hvide del (sclera) er rød.

Blødende øjne kan være forårsaget af en subkonjunktival blødning. Bindehinden er et tyndt, gennemsigtigt lag, der dækker sclera og øjenlåg. I øjeæblets yderste lag er der mange nerver og små blodkar, som er meget skrøbelige og let knækker. Nå, når det brister, kaldes denne tilstand en subkonjunktival blødning.

Spørgsmålet er, hvad der forårsager brud på blodkar i øjet?

Læs også: Genkend årsagerne og hvordan man overvinder røde øjne

Årsager, hypertension til kontaktlinser

At tale om årsagerne til blødende øjne eller sprængte blodkar i øjnene er det samme som at tale om mange ting. Årsagen er klar, blødende øjne er forårsaget af en række faktorer, nemlig:

1. Hypertension

Hypertension påvirker ikke kun hjertet, hjernen eller nyrerne. Har du nogensinde hørt om hypertensiv retinopati? Nå, denne tilstand er et brud på blodkar i øjet.

2. Diabetes

Højt blodsukker på grund af diabetes kan påvirke øjenorganerne. Startende fra nethinden, linsen, øjennerverne og små blodkar der. Nå, denne tilstand kan beskadige blodkarrene i øjet.

3. Øjentraume

Traumer i øjet kan også få øjet til at bløde. For eksempel at blive ramt eller ramt af en genstand, der forårsager skade på blodkarrene i øjet.

4. Blodkoagulationsforstyrrelser

Blodkoagulationsforstyrrelser kan forårsage blødninger i og uden for kroppen, herunder inde i øjnene.

5. Øjenskade på grund af alvorlig infektion

Undervurder ikke øjeninfektioner, for hvis denne tilstand forbliver ubehandlet, kan den føre til brud på blodkar i øjet.

Læs også: Ofte ignoreret, 6 årsager til beskadiget øjenhinde

Udover ovenstående er der andre tilstande, der får blodkar i øjet til at briste. Her er andre årsager i USA National Library of Medicine:

- Nysen eller hoste for hårdt, hvilket får blodtrykket i øjet til at stige og til sidst briste;

- Gnid øjnene for hårdt eller kraftigt;

- Indtrængen af ​​fremmedlegemer i og skader øjnene;

- Mangel på vitamin K eller vitamin C.

- Løfte ting, der er for tunge;

- Virkninger af at tage aspirin eller blodfortyndende medicin.

- Skader på øjet;

- Efter øjenoperationer såsom lasik eller grå stær;

- At skubbe for hårdt;

- Tilstedeværelsen af ​​tumorer i øjet;

- Allergiske reaktioner på øjnene;

- Brug af kontaktlinser, der ikke er passende, så det gør ondt i øjnene.

Blodige øjne, hvad skal man gøre?

Når den syge oplever subkonjunktival blødning, føler den syge generelt ikke symptomer eller klager i synet. Faktisk oplever nogle ikke smerter i øjet. Mange af dem er ikke klar over denne tilstand, før de reflekterer eller bliver fortalt af nogen.

Så hvad skal man gøre, når et blodkar i øjet brister? Enkelt, søg læge med det samme, når øjet bløder. Senere vil lægen undersøge mere dybt for at fastslå årsagen.

Udover lægesamtaler udfører lægen understøttende undersøgelser som blodprøver for at afgøre, om der er en blødningsforstyrrelse. Lægen vil behandle det ved at ordinere dråber for at tage andre handlinger i henhold til årsagen.

Læs også: 6 risici for øjensmerter på grund af kontaktlinser

Subkonjunktival blødning går normalt over af sig selv i cirka to uger. Men undervurder aldrig brud på blodkar i øjet. I nogle tilfælde kan denne tilstand forstyrre synets funktion. Hmm, det er foruroligende, ikke?

Så vil du vide mere om og hvordan man håndterer blødende øjne? Eller har andre klager på øjnene? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem . Hent appen, lige nu!

Reference:
Healthline. Hentet december 2019. Blødning under konjunktiva (subkonjunktival blødning)
MedlinePlus. Hentet december 2019. Subkonjunktival blødning
WebMD. Hentet december 2019. Subkonjunktival blødning (brudt blodkar i øjet).