Myter og fakta om tandholdere at forstå

, Jakarta - For dem af jer, der har eller nogensinde har brugt seler (bøjler/ seler ) er du selvfølgelig bekendt med tandholdere? En holder er et værktøj, der bruges til at opretholde arrangementet af tænder, der netop er blevet repareret med bøjler.

Formålet med denne tandholder er at forhindre, at den reparerede tand flytter sig eller falder fra hinanden. Brugen af ​​tandholdere bruges ikke kun af børn. Voksne, der har fået behandling med bøjler, rådes også til at bruge tandholdere.

Med hensyn til denne tandholder er der flere myter, der nogle gange forvirrer folk, der er eller vil bruge den. Så for ikke at fare vild, identificer nogle af myterne om tandholdere nedenfor.

Læs også: 6 tand- og mundproblemer, der kan overvindes med seler

1. Myte: Det er nok at have det på i to år

Den gennemsnitlige eller de fleste mennesker bærer seler i et til tre år. Nu, hvad angår tandholdere, tror mange, at denne behandling kun skal bruges i to år. Faktisk kan tandholdere bæres i det uendelige for at sikre en stabil finish.

Faktisk siger nogle eksperter, efter behandling med seler, bør holdere bæres hele livet. Målet er, at tænderne forbliver i deres rette position, ikke falder fra hinanden og ikke flytter sig. Nå, om brugen af ​​disse to år, bør du ignorere det.

For flere detaljer kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

2. Myte: Én holder er nok for evigt

Nogle mennesker tror, ​​at en tandholder er nok for hele livet. Det lyder fornuftigt, ikke? Men ifølge eksperter er dette ikke muligt.

Faktisk bør teenagere, der har bøjler på tidligt (inden de når 15 år), besøge deres tandlæge regelmæssigt for at sikre, at holderen forbliver komfortabelt på plads. Derudover, med en skiftende kæbeform, passer tandholdere muligvis ikke ordentligt flere år efter købet.

Hvis du fortsætter med at bruge denne holder, kan den hindre fastholdelsen af ​​lige tænder, hvilket forårsager ubehag eller endda smerte, når den bæres. I sådanne tilfælde skal en ny tandholder installeres eller købes.

Læs også: Her er, hvordan du tager dig af din lilles mund- og tænders sundhed

3. Fakta: Kan installeres permanent

Som forklaret ovenfor kan tandholdere bæres på ubestemt tid, endda permanent for at sikre et stabilt slutresultat. Nå, for dem af jer, der ønsker at bruge permanente tandholdere, kan du vælge typen af ​​permanent holder.

Denne type tandholder er normalt lavet af tyk tråd, der er formet på en sådan måde, at den passer til formen på de tænder, der allerede er pæne. Dernæst fastgøres ledningen til fortanden, så den ikke bevæger sig. Det der skal understreges er, at montering af permanente tandholdere skal udføres af en tandlæge.

Generelt vil tandlæger anbefale, at denne permanente tandholder bruges til patienter, hvis tænder er tilbøjelige til at skifte tilbage. Det kan også være hos små børn, der har svært ved at følge instruktionerne for brug af holder aftagelig.

Læs også: Ønsker du at forbedre tandarrangementet kræver panoramaundersøgelse

Så det er myterne og fakta om tandholdere. For dig, der vil vide mere om tandholdere eller andre problemer, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
BØRN - Sunde børn næret af naturen. Tilgået i 2021.
Myterne og fakta om seler, holdere og klare justeringer
Healthline. Tilgået i 2021. Brug af holdere efter seler: Hvad skal du vide
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad skal du vide, før du får en holder