Forskellige næringsstofindhold i havkat

, Jakarta - Er du fan af Pecel Lele-menuen? Ja, denne mad er den nemmeste menu at finde i Jakarta og dens omgivelser. Denne menu sælges normalt af gadesælgere om natten. Ikke kun sælger stegt havkat, normalt er der også andre menuvalg såsom kylling. Havkat er dog normalt grundpillen i menuen, fordi det smager lækkert, og prisen er relativt mere overkommelig.

Men har du nogensinde fundet ud af, hvilke næringsstoffer der er indeholdt i havkat? Havkat er en af ​​de ældste fiskearter og er vidt udbredt over hele verden. Dette skyldes, at havkat er i stand til at tilpasse sig meget godt til deres miljø. Så er havkat faktisk en sund fisk og sikker til konsum? Lad os se følgende anmeldelse!

Læs også: Vigtigheden af ​​at spise fisk, her er 4 fordele

Havkat Næringsindhold

Lancering Healthline , havkat har næringsstoffer, der ikke kan undervurderes. I en portion havkat eller omkring 100 gram er der flere næringsstoffer som:

  • Kalorier: 105.
  • Fedt: 2,9 gram.
  • Protein: 18 gram.
  • Natrium: 50 milligram.
  • Vitamin B12: 121 procent af det daglige behov.
  • Selen: 26 procent af det daglige behov.
  • Fosfor: 24 procent af det daglige behov.
  • Thiamin: 15 procent af det daglige behov.
  • Kalium: 19 procent af det daglige behov.
  • Kolesterol: 24 procent af det daglige behov.
  • Omega-3 fedtsyrer: 237 milligram.
  • Omega-6 fedtsyrer: 337 milligram.

Udover at have lavt indhold af kalorier og natrium, er havkat spækket med protein, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Derfor er havkat en sund menu, der kan indtages af alle, lige fra spædbørn, børn, ammende mødre, gravide kvinder, voksne og ældre.

Læs også: Tips til maksimale fordele ved at spise fisk

Havkat er også sikrere takket være dets lave kviksølvindhold

I de senere år har der været stor bekymring over tungmetalforurening i fisk og andre skaldyr. Den største bekymring blandt disse tungmetaller er kviksølv, og det kan forurene fisk. Nogle af de fisk, der er mest forurenet med kviksølv, omfatter haj, sværdfisk og visse arter af tun. I mellemtiden indeholder havkat en minimal koncentration af kviksølv. Det skyldes, at mallen, der almindeligvis sælges i Indonesien, også kommer fra gårde og har sin egen dam.

Ifølge undersøgelse foretaget af OS. Food and Drug Administration som varede fra 1990 til 2012, indeholdt havkat kun et gennemsnitligt kviksølvindhold på 0,024 PPM. Havkat er bemærket for at indeholde betydeligt lavere niveauer af kviksølv end fisk som sild og makrel, som ofte promoveres som en "lavt kviksølv-mulighed". Kviksølv er farligt, fordi det kan opbygges i kroppen, og forskning viser, at det kan øge risikoen for nefrotoksicitet og udviklingsproblemer hos babyer.

Vild havkat er mere nærende end dyrket havkat

Havkat findes i to former, nemlig vildfanget havkat og opdrættet havkat. Mens begge typer havkat tilbyder ernæringsmæssige fordele, har vildfanget havkat flere fordele.

Først og fremmest indeholder det en meget højere koncentration af D-vitamin. ifølge NCC Food and Nutrient Database , indeholder havkat næsten ingen D-vitamin. Lave D-vitaminniveauer er ikke unikke for havkat, fordi undersøgelser har vist, at opdrættede fisk indeholder minimale niveauer af D-vitamin sammenlignet med vilde fisk.

Yderligere ifølge USDA Food and Nutrient Database , opdrættede havkat har også flere optegnelser, såsom:

  • Indeholder flere kalorier med 25 procent.
  • Lavere mængder af omega-3 fedtsyrer.
  • Højere mængder af omega-6.

Læs også: Ja eller nej, spis sushi hver dag

Husk dog også, at havkat også kan være farligt, hvis forarbejdningsmetoden ikke er rigtig. For eksempel at bruge usund olie, eller tilberede den med for meget salt. Derfor kan du spørge en ernæringsekspert kl om sunde måder at behandle havkat og andre sunde fødevarer på. Læger vil altid være klar til at give dig de sundhedsråd, du har brug for, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Er havkat sundt?
Lev stærkt. Tilgået 2020. 3 sundhedsmæssige fordele ved havkat, der gør det værd at spise.
Ernæringsmæssige fremskridt. Tilgået 2020. Havkat 101: Ernæringsfakta og sundhedsmæssige fordele.