5 typer drikkevand, du skal kende

, Jakarta – Grundlæggende er der forskellige typer drikkevand, der kan indtages. Startende fra postevand, mineralsk, isotonisk, til alkalisk. Spørgsmålet er, om du kender forskellen mellem disse typer drikkevand? Ikke få mennesker tager fejl med hensyn til de forskellige typer drikkevand. Tænk for eksempel, at vand eller postevand og mineralvand er den samme type drikkevand. Faktisk er de to klart forskellige.

Husk, at kroppen er afhængig af vand, for at dens organer fungerer optimalt. Årsagen til, at omkring 60 procent af vores krop består af væsker. Faktisk består 75 procent af den menneskelige hjerne af vand. Derfor, hvis kroppen mangler væske eller er dehydreret, så vil en persons fysiske evner blive forstyrret.

Spørgsmålet er, hvilke typer drikkevand kan indtages? Nå, her er nogle typer vand, som du har brug for at kende.

Læs også: Betydningen af ​​at fylde kropsvæsker for sundheden

Lær drikkevandstyperne at kende

Der er flere typer drikkevand, der kan indtages, nemlig:

1. Postevand

Postevand er vand, der strømmer gennem rør og kommer ud gennem vandhanen. Når det ses fra kilden, opnås postevand normalt fra floder, søer eller brønde. Nå, før det er sikkert og egnet til forbrug, gennemgår postevand normalt mange filtreringsprocesser, så dets mineralindhold reduceres.

Nogle gange kan postevand indeholde bakterier eller parasitter fra menneske- eller dyreaffald. Vær forsigtig, dette kan forårsage sygdom, hvis dette vand ikke koges ordentligt, før det drikkes. I nogle tilfælde kan postevand også indeholde kemikalier fra ufiltreret industriaffald.

2. Mineralvand

Mineralvand tages fra kilder eller vandkilder beliggende i mineralrige områder. Denne type drikkevand er rig på mineraler som magnesium, calcium, natrium og selen. Mineralvand har sundhedsmæssige fordele, fordi det giver mineraler, som kroppen ikke kan lave.

Mineralvand hjælper også med at vedligeholde fordøjelsessystemet, og mange mennesker foretrækker dets smag frem for postevand. Mineralvand har en pH eller surhedsgrad mellem 6-8,5. I mellemtiden har postevand normalt en pH mellem 5-7,5.

Læs også: Det er ikke altid 2 liter, det er den mængde vand, din krop har brug for

3. Isotonisk

Isotonisk er en anden type drikkevand, som du kan indtage. Dette isotoniske vand indtages generelt af mange mennesker, når de træner. Målet er at erstatte kropsvæsker tabt gennem sved, fordi isotoniske drikke hurtigt absorberes af kroppen. Denne drik har samme tryk som kroppens celler i osmolaritetsenheder (antallet af opløste partikler i opløsning).

Isotoniske drikke indeholder kulhydrater og mineraler, som kroppen har brug for. For eksempel natriumchlorid, calciumphosphat, calciumlactat og magnesium. Tja, osmolaritet er det samme som blod. Det er derfor, denne drik absorberes hurtigere af kroppen.

Du bør dog ikke indtage overdrevent denne type drikkevand. Isotoniske drikke kan påvirke sundheden for tænder og mave. Isotonisk indeholder normalt citronsyre. Nå, alle syrer har eroderende egenskaber og påvirker tænderne og maven.

4. Kulsyreholdigt vand

Udover de tre ting ovenfor, er der også andre typer drikkevand, der skal forstås, nemlig kulsyreholdigt vand eller danskvand. Danskvand er kulsyreholdigt vand, der indeholder bobler af kuldioxidgas. Men med hensyn til at hydrere kroppen, danskvand ikke så godt som mineralvand.

Husk, ikke alle danskvand lavet det samme, så du bør læse ingredienserne, før du køber eller drikker det.

Læs også: Vigtigheden af ​​at vedligeholde kropsvæsker under feber

5. Alkali

Alkalisk vand har et højere pH-niveau end almindeligt postevand, og indeholder alkaliske og negative mineraler oxidationsreduktionspotentiale

(ORP). Alkalisk vand anses for at kunne hjælpe med at neutralisere syrer i kroppen, hjælpe med at bremse aldringsprocessen eller forhindre kræft.

Disse fordele menes at skyldes det højere pH-indhold i alkalisk vand. Det skal dog understreges, at der er meget få videnskabelige beviser for dette.

Denne type drikkevand er sikker til forbrug. Men i nogle tilfælde kan det reducere mavesyreindholdet og derved mindske dets evne til at dræbe skadelige bakterier. Overdreven forbrug kan også forårsage metabolisk alkalose, som giver symptomer som kvalme og opkastning.

Vil du vide mere om, hvilke typer drikkevand, der er godt for kroppen? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Hvis du har helbredsproblemer, kan du også tjekke med det sygehus, du vælger. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Tørstig? Her er 9 typer vand, du kan drikke.
Healthline. Tilgået i 2021. Har mineralvand sundhedsmæssige fordele?
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hvor sundt er dit yndlingsmousserende vand eller mineralvand?