Kend 6 almindelige årsager til ondt i halsen

, Jakarta - Ondt i halsen er en betændelse, der opstår i halsen. Halsbetændelse er generelt forårsaget af en bakteriel eller viral infektion. Eksponering for bakterielle infektioner vil normalt vise mere alvorlige symptomer end virusinfektioner. Udover virus- og bakterieinfektioner kan halsbetændelse også udløses af følgende ting!

Læs også: Smerter ved synkning, dette er hvordan man forhindrer esophageal betændelse

Hvad er symptomerne på ondt i halsen?

Ud over en kløende og tør hals vil halsbetændelse også forårsage, at de syge får løbende næse, hoste, hovedpine og svaghed. Nå, der er nogle tegn, som du skal passe på fra halsbetændelse, nemlig:

  • Der er et rødt udslæt på mundvigen.

  • Synkebesvær

  • Det er svært at trække vejret.

  • Hævede mandler ledsaget af hvidt udflåd i munden.

  • Hævede lymfeknuder i nakken eller armhulen.

  • Feber med en temperatur på mere end 38 grader.

  • Hæshed ledsaget af udseendet af slim ledsaget af blod.

Hvis disse symptomer opstår, rådes du til straks at tale direkte med din læge om at udføre yderligere fysiske undersøgelser, såsom blodprøver og halspodningskulturer for at forhindre komplikationer.

Læs også: Har du ondt i halsen? Undgå disse 5 fødevarer

Almindelige årsager til ondt i halsen

Vira og bakterier er almindelige årsager til ondt i halsen. Derudover kan denne tilstand udløses af flere ting, såsom:

1. Luft

Varm og indelukket luft kan få din hals til at føles kløende, især når du vågner. Vær derfor altid opmærksom på luftcirkulationen omkring dig, OK!

2. Allergier

Ondt i halsen hos en person kan være forårsaget af allergi over for støv, skimmelsvamp, dyreskæl og blomsterpollen. Disse betændelsesstoffer kan forårsage ondt i halsen og er hovedårsagen til allergier forårsaget af halsbetændelse.

3. Stramme halsmuskler

Denne tilstand udløses normalt af en person, der har en vane med at skrige. Ved at råbe vil halsmusklerne stramme sig og udløse ondt i halsen.

4. Udsættelse for luftforurening

Luftforurening kan forårsage halsirritation, hvis en person udsættes for det kontinuerligt. Ud over luftforurening kan halsbetændelse også være forårsaget af overdreven alkoholforbrug, rygning og spisning af mad, der er for krydret.

5. Har GERD

Denne sygdom er karakteriseret ved smerter i mavesækken på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret. Spiserøret er den del af fordøjelseskanalen, der forbinder mund og mave. Når en person har GERD, kan denne tilstand udløse ondt i halsen.

6. At have en halstumor

Halstumorer er ofte karakteriseret ved halsbetændelse. Ud over ondt i halsen er hæshed, synkebesvær, åndenød, klumper i nakken og tilstedeværelsen af ​​blod i spyttet også tegn på, at nogen lider af en halssvulst.

Læs også: Sådan lindre en halsbetændelse, der ofte vender tilbage

Symptomer på halsbetændelse, der ikke behandles med det samme, kan påvirke en persons immunsystem. Kroppen reagerer normalt kaotisk på en bakteriel infektion, så immunstoffer angriber sundt væv i kroppen. Nå, det er her, komplikationer kan opstå.

Ring straks til din læge, hvis du oplever nogen af ​​ovenstående tilstande. Nu kan du bestille tid hos en læge på det valgte hospital i appen . Derfor, Hent ansøgningen med det samme!