7 typer af hukommelsestab, du behøver at kende

, Jakarta - Amnesi er en sygdom, der kan opstå pludseligt eller udvikle sig langsomt. Det kunne være, denne tilstand er et symptom på et alvorligt sundhedsproblem, der forstyrrer hukommelsen.

Amnesi i sig selv er en tilstand, hvor en person mister sin hukommelse, denne lidelse får en person til at være ude af stand til at huske oplevelser, hændelser, der er blevet oplevet, og huske information. Derudover vil personer med hukommelsestab også have svært ved at danne nye minder. Amnesi er også opdelt i flere typer, nemlig:

  • Anterograd Amnesi

Denne type amnesi er en hukommelsesforstyrrelse relateret til tidligere begivenheder, som stadig er knyttet til mennesker med denne type amnesi. Men mennesker med anæmi kan kun huske hændelser, der er forbi.

Årsagen skyldes betændelse i en persons hjernevæv, resultatet af en sygdom. Denne tilstand kan også opstå, fordi den syge har alkoholforgiftning, som angriber hjernen. Nå, som et resultat af denne anterograd amnesi kan patienter kun huske begivenheder og begivenheder, før de oplever amnesi.

  • Retrograd Amnesi

Denne form for hukommelsestab er rettet mod en person, der har svært ved at få minder tilbage fra fortiden. Det, der får en person til at lide af denne type hukommelsestab, er fordi de har haft en skade på hjernen eller er blevet opereret i hovedet, hvilket resulterer i tab af noget hukommelse. Det kan være, at denne amnesi skyldes mangel på næringsstoffer i kroppen eller skader på hjernen.

  • Blackout Amnesi

Denne form for hukommelsestab er forårsaget af indtagelse af for meget alkohol og ulovlige stoffer. En person, der oplever blackout amnesi, vil miste sin hukommelse i en beruset tilstand. Når de er ved bevidsthed, vil folk, der oplever denne blackout, glemme, hvad der blev sagt eller gjort, da de var fulde.

  • Forbigående global amnesi

Mennesker med denne type amnesi vil normalt opleve totalt hukommelsestab ved visse hændelser, selvom hændelsen lige er oplevet. Denne type hukommelsestab er forårsaget på grund af en skade relateret til hovedet som følge af for meget anstrengende aktivitet.

  • Lacunar Amnesi

Mennesker med hukommelsestab vil opleve hukommelsestab om en tilfældig begivenhed. Denne type hukommelsestab vil ikke skade minder fra fortiden eller nylige begivenheder. Denne type hukommelsestab opstår, fordi en person oplever skade på den del af hjernen, der opstår ved den limbiske.

  • Dissociativ amnesi

Denne form for hukommelsestab er en tilstand, hvor den syge ikke er i stand til at huske forskellige personlige oplysninger, der endda anses for meget vigtige. Mennesker med denne type hukommelsestab kan glemme deres navne og alt, der er tæt forbundet med deres personligheder.

Normalt har mennesker med denne type hukommelsestab haft en ulykke, der resulterede i traumer i deres hoved, eller det kan skyldes en stressende tilstand.

  • Infantil Amnesi

Denne type hukommelsestab er en anden betegnelse for amnesi i barndommen. Denne amnesi får voksne til at være ude af stand til at genkalde sig specifikke barndomsminder eller begivenheder. Årsagen kan være, fordi mennesker med denne type hukommelsestab gennemgår hjerneomlægning ved at indtaste forskellige nye ting i deres hjerner, som de kan lære.

Vær opmærksom på symptomerne på amnesi, der opstår hos dig eller dine nærmeste. Amnesi, der ikke behandles af en læge, kan forværre den hukommelsestab, der opleves. I , kan du chatte direkte med ekspertlæger via Snak eller Stemme/videoopkald . Du kan også købe den medicin, du skal bruge, og din ordre bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Hovedskade, der kan forårsage amnesi
  • Ikke et drama, hukommelsestab kan ske for enhver
  • Kan hovedet ramme væggen forårsage amnesi?