Dette er grunden til, at du skal injicere rabiesvaccinen efter at være blevet bidt af en hund

, Jakarta – Du skal altid være forsigtig, når du leger med hunde. Bid eller ridser forårsaget af hunde kan være dårligt for helbredet. Det skyldes, at hunde er et af de dyr, der kan overføre rabies til mennesker. Rabies, også kendt som "gal hund" sygdom, er en virusinfektion, der angriber hjernen og nerverne.

Læs også : 4 fakta om rabies hos mennesker

Normalt vil symptomerne på rabies opstå omkring 4-12 uger efter eksponering for rabiesvirus i menneskekroppen. Ikke kun feber, symptomer på rabies, der ikke håndteres korrekt, kan få den syge til at opleve lammelse og endda død. For det, efter at have oplevet en skade forårsaget af en hund, skader det aldrig umiddelbart at injicere rabiesvaccinen for at undgå forskellige komplikationer, der kan opstå i helbredet.

Tidlig behandling af hundebid

Før du får rabiesvaccinen, er der flere måder, der kan gøres som en indledende behandling for ofre for hundebid.

1. Sårvask

Rengør straks såret ved at vaske såret med antibakteriel sæbe og rindende vand i 10-15 minutter.

2. Giv Antiseptika

Efter at såret er renset, giv såret en antiseptisk opløsning. Kan være 70 procent alkohol eller andre sårstoffer.

3. Give Anti Rabies Serum

Anti-rabiesserum er en af ​​de passive immuniseringer, der kan give neutraliserende antistoffer hurtigere, før kroppen danner antistoffer.

4. Giver rabiesvaccine

Vaccinen gives ved injektion i en muskel i overarmen eller låret.

Husk, at give rabiesvaccinen kan give patienter milde bivirkninger, såsom udslæt, hævelse af injektionsstedet, lavgradig feber, hovedpine og muskelsmerter.

Dette er grunden til vigtigheden af ​​rabiesvaccine-injektioner

Indtil nu er rabies stadig en farlig sygdom, fordi den kan forårsage døden for den syge. Rabies er en sygdom forårsaget af eksponering for rabiesvirus, som overføres af hunde gennem bid, skrammer og spyt fra hunde, der har rabiesvirus.

Når virussen kommer ind i kroppen gennem et sår eller slimlag, kommer den ind i blodkarrene og spredes i kroppen. Når den når hjernen, kan virussen vokse og forårsage infektion i hjernen og rygmarven.

Læs også: Undervurder ikke rabies, her er komplikationerne

En af de ting, der kan gøres for at forebygge rabies, er at injicere rabiesvaccinen. Rabiesvaccinen bør gives så hurtigt som muligt. Dette skyldes, at rabies kan forårsage en række farlige helbredsproblemer, såsom lammelse, koma og endda død.

Rabiesvaccineindsprøjtninger anses for at være effektive nok til at hjælpe kroppen med at bekæmpe rabiesvirus, som kan forårsage infektioner i hjernen og nerverne. Ved at tage rabiesvaccinen vil kroppen blive stimuleret til at producere antistoffer, der neutraliserer rabiesvirussen.

Administrationen af ​​rabiesvaccinen vil også variere. For personer, der aldrig har fået rabiesvaccinen, gives vaccinen 4 gange i løbet af 21 dage. I mellemtiden, for dem, der har fået rabiesvaccinen, vil vaccinen blive givet 2 gange i løbet af 3 dage.

Genkend symptomerne på rabies

Generelt vil rabiesvirus have en inkubationstid på 4-12 uger. Tja, selvom det ikke gav symptomer i starten, er det bedst efter at have fået en skade forårsaget af en hund straks at bede lægeteamet om hjælp på det nærmeste hospital, så du undgår rabies.

De første symptomer på rabies anses for næsten at ligne influenzaens. Men for at skelne vil symptomerne på rabies normalt være ledsaget af feber, svaghed, snurren, hovedpine, smerter ved bidemærket og konstant angst.

Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan symptomerne på rabies føre til flere yderligere symptomer, såsom:

  1. Hyperaktiv;
  2. For spændt;
  3. Muskelkramper;
  4. Søvnløshed;
  5. hallucinationer;
  6. overskydende spytproduktion;
  7. synkebesvær;
  8. Frygt for vand (hydrofobi);
  9. Svært at trække vejret.

Læs også: Anerkend dyr, der har rabies

Det er nogle af de symptomer, der er forbundet med tilstanden rabies. Brug appen med det samme og spørg lægen direkte om håndteringen eller placeringen af ​​rabiesvaccinen til ofre for hundebid.

Reference:
Børns sundhed. Hentet 2020. Rabies.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Rabies.
Healthline. Hentet 2020. Rabies.
Vacciner. Hentet 2020. Rabies.