COVID-19-test, før du går ombord på flyet, skal du vælge antigenpodning eller PCR?

, Jakarta – Af flere årsager, såsom arbejde eller familiebehov, skal du muligvis rejse med fly. Midt i COVID-19-pandemien er sundhedstjek bestemt et af de vigtige krav, før man rejser. Indtil videre er der flere undersøgelsesmetoder, der er kendt for at påvise corona-virussen, nemlig PCR, Antigenpodninger og antistofpodninger.

Før du rejser, herunder når du går ombord på et fly, skal en person erklæres fri for corona-virusinfektion og ikke risikere at overføre virussen til andre passagerer. Så hvilken type COVID-19-test skal du vælge, før du rejser med fly? Vælg antigen podning test eller PCR? Denne artikel vil diskutere fordele og ulemper ved begge typer test!

Læs også: Dette er, hvad der menes med en uafhængig podepindstest

Fordele og ulemper ved antigenpodning og PCR

Indtil videre har der været flere undersøgelser, der tyder på, at risikoen for at overføre coronavirus på et fly er relativt lille, selv når man sammenligner med risikoen for smitte på toget eller når man handler i et supermarked. Alligevel er der stadig behov for inspektioner, så rejser er sikrere og ikke bliver et middel til at overføre virussen eller nye klynger.

Selvom det er lille, eksisterer muligheden for overførsel af COVID-19 stadig. Mellem antigenpodning og PCR, hvilken skal du vælge, før du går ombord på flyet? Svaret afhænger af dine behov og den tid, du skal vente på, at testresultaterne kommer frem. Derudover er det også nødvendigt at tage højde for omkostningerne og nøjagtighedsniveauet mellem disse to tests. Her er en forklaring på fordele og ulemper ved podepindsantigen med PCR!

  • Antigenpodninger

En antigenpodningstest er en undersøgelse, der udføres for at påvise tilstedeværelsen af ​​visse virale antigener. I dette tilfælde kan antigen bruges til at detektere corona ved at se, om der er corona-antigen, som er et tegn på infektion. Hvis du ikke har tid nok til at vente på resultaterne, kan en antigentest være en mulighed, fordi testresultaterne kan komme efter 15-20 minutter.

Denne test kaldes også prismæssigt overlegen. Antigenpodeprøver er relativt billige sammenlignet med PCR. Denne test kan udføres for at opdage COVID-19-infektion på et tidligt tidspunkt. Ud over rejsekrav kan antigentest også udføres for at opdage corona-virusinfektion, så det kan forhindre overførsel. Desværre, hvad angår nøjagtigheden, viser det sig, at denne test stadig er lidt under PCR, men over antistoftesten.

Læs også: Feber, skal du vælge Antigen Rapid Test eller Antibody Rapid Test?

  • PCR

PCR-testen er ofte blevet brugt til at påvise corona-virus og er langt den mest præcise undersøgelsesmetode. PCR siges at have en nøjagtighed på 80-90 procent. Alligevel har den tid, det tager at vente på resultaterne af denne undersøgelse, tendens til at være længere. Efter at testen er udført, skal du vente omkring 1-7 dage for at få resultaterne. Denne type check kan være en mulighed, hvis du har tid nok før dit planlagte fly.

Ud over den længere ventetid er omkostningerne til PCR-testen også generelt højere sammenlignet med antigenpodningen. Prisen på en PCR-test kan variere, men den indonesiske regering har sat og sat en maksimal prisgrænse på Rp. 900.000 for en PCR-test.

Læs også: WHO-godkendt, her er hvad du behøver at vide om COVID-19-antigentesten

Så hvilken test skal laves? Svaret afhænger af dine behov og den tid du har. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal teste for COVID-19, kan du bruge appen for at finde ud af den nærmeste hurtigtest eller PCR-service. Kom nu, Hent app nu på App Store og Google Play!

Reference:
Sundhedsministeriet. Tilgået i 2020. Regeringen sætter højeste grænse for gebyr for uafhængig podepindsundersøgelse på Rp. 900.000.
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​point-of-care immundiagnostiske test for COVID-19.
CNN Indonesien. Tilgået i 2020. At kende Covid-19-antigenpodningen, hurtigere end PCR-testen.
American Council on Science and Health. Hentet 2020. Hvor sikre er flyrejser i COVID-tid? En JAMA-artikel siger, at det er sikrere, end du tror.