Det er 4 fænomenale tilfælde af flere personligheder

Jakarta - Multipel personlighedsforstyrrelse betragtes som en kompleks psykologisk tilstand. Lidelsen skyldes sandsynligvis mange faktorer, herunder alvorlige traumer i barndommen. Multipel personlighedsforstyrrelse er en alvorlig form for dissociation, en mental proces, der resulterer i manglende forbindelse i en persons tanker, minder, følelser, handlinger eller identitet.

Denne personlighedsforstyrrelse menes at skyldes en kombination af faktorer, der kan omfatte det oplevede traume. Det dissociative aspekt er tænkt som en mestringsmekanisme, hvor en person fuldstændig lukker af eller adskiller sig fra situationer eller oplevelser, der er for barske, traumatiske eller smertefulde til at assimilere sig med det bevidste selv.

Multipel personlighedsforstyrrelse er ikke et sjældent tilfælde, faktisk er nogle tilfælde ganske fænomenale og publicerede. Her er nogle fænomenale tilfælde af multipel personlighedsforstyrrelse i verden:

1. Juanita Maxwell

I 1979 arbejdede den 23-årige Juanita Maxwell som hotelservitrice i Fort Myers, Florida. I marts samme år blev den 72-årige hotelgæst, Inez Kelley, brutalt myrdet. Han blev slået, bidt og kvalt til døde.

Maxwell blev anholdt for at have blod på sine sko og ridser i ansigtet. Mens han afventede retssagen, så Maxwell en psykiater, og da det kom til retssagen, nægtede han sig skyldig i at have flere personligheder.

Maxwell hævdede at have 6 personligheder ud over sin personlighed. En af de dominerende personligheder var Wanda Weston, som udførte mordet. Maxwell blev sendt til et mentalt hospital, fordi han sagde, at han ikke fik ordentlig behandling og kun fik beroligende medicin.

Læs også: Disse 4 ting kan udløse multipel personlighedsforstyrrelse

2. Billy Milligan

Fra 14.-26. oktober 1977, tre kvinder omkring Ohio State University kidnappet, ført til fjerntliggende områder, bestjålet og voldtaget. En kvinde hævder, at manden, der voldtog hende, havde tysk accent. Mens andre hævder, at han (på trods af kidnapning og voldtagelse af ham) faktisk er en flink fyr.

Manden, der voldtog, den 22-årige Billy Milligan, efter sin anholdelse, så en psykiater, og han blev diagnosticeret med flere personligheder. I alt har Billy 24 forskellige personligheder. Da kidnapningen og voldtægten fandt sted, sagde Milligans advokat, at det ikke var Billy Milligan, der begik forbrydelsen. To forskellige personligheder styrede hans krop.

I den sag fandt dommeren Billy Milligan uskyldig. Han var den første amerikaner, der ikke blev fundet skyldig i multipel personlighedsforstyrrelse. Han blev spærret inde på et sindssygehospital indtil 1988 og løsladt, efter at eksperter mente, at alle personligheder var smeltet sammen. Denne sag blev fænomenal og populær, indtil en film kaldte Det overfyldte værelse .

3. Shirley Mason

Født 25. januar 1923 i Dodge Center, Minnesota, ser Shirley Mason ud til at have haft en vanskelig barndom. Hans mor var ifølge Masons historie en ond kvinde. Mange overgreb fra hendes mor, herunder at give Shirley lavementer og derefter fylde hendes mave med koldt vand.

Fra 1965 søgte Mason hjælp til sine psykiske problemer, og i 1954 begyndte han at se Dr. Cornelia Wilbur i Omaha. I 1965 fortalte Mason Wilbur om mærkelige episoder, da han befandt sig på hoteller i forskellige byer uden at vide, hvordan han kom dertil. Sybil eller Shirley Mason er det mest berømte tilfælde af flere personligheder, fordi historien er skrevet i en bog.

Læs også: Flere personligheder, én krop men forskellige minder

4. Chris Costner Sizemore

Sizemore husker sin første personlighedsopdeling, da han var omkring 2 år gammel. Han så en mand komme ud af kloakken og troede, han var død. Under denne chokerende begivenhed så han en lille pige se på.

I modsætning til mange andre diagnosticeret med flere personligheder, har Sizemore ikke oplevet børnemishandling og kommer fra et kærligt hjem. Men efter at have set de tragiske begivenheder og fabriksulykker hævder Sizemore, at da begyndte at opføre sig mærkeligt, og familiemedlemmer lagde ofte mærke til hende.

Han kommer ofte i problemer for ting, han ikke kan huske. En dag forsøger en af ​​hendes personligheder, kendt som "Eve Black", at kvæle sin datter, men "Eve White" er i stand til at stoppe hende. I begyndelsen af ​​1950'erne begyndte Ida at se en psykolog ved navn Corbett H. Thigpen, som diagnosticerede hende som havende flere personligheder. Sizemore-sagen blev fænomenal, efter at den blev skrevet i en bog med titlen Evas tre ansigter .

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem bipolar og flere personligheder

Fra de tre fænomenale tilfælde er den syge opmærksom på mærkeligheden og ukendte symptomer. Når de bemærker det mærkelige, ser de bevidst en psykolog. Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende denne lidelse, så tøv ikke med at drøfte det med en psykolog på . Kommunikation med psykologer kan nemt ske når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:

WebMD. Tilgået 2019. Multipel personlighedsforstyrrelse.

Listevers. Tilgået i 2019. 10 berømte tilfælde af dissociativ identitetsforstyrrelse