Lider du af kryptorkisme, her er hvordan du overvinder det

Jakarta - Hvilket forældrehjerte er ikke glad for at vide, at babyen snart er her for at fuldende den lille familie med far og mor? Jeg kan ikke vente, hilser babyen hver morgen, holder hendes små fingre og ser på hende fuld af følelser. Ja, tilstedeværelsen af ​​børn er den smukkeste gave til forældre. Men hvad sker der, hvis barnet har kryptorkisme?

Kryptorkisme er en tilstand, hvor en drengs testikler ikke bevæger sig på plads i pungen eller ikke falder. Denne sygdom er faktisk sjælden, men risikabel hos babydrenge, der er født for tidligt eller for tidligt. Så hvis helten lider af det, tøv ikke med straks at tjekke hans tilstand på hospitalet, ja frue!

Kryptorkismebehandling, hvad er det?

Selvfølgelig er behandlingen af ​​kryptorkisme fokuseret på at flytte testiklerne tilbage til deres rette plads i pungen. Tag behandlingen så tidligt som muligt, når moderen opdager, at hendes helts testikler ikke falder, fordi behandling, der gives før barnet er et år gammelt, reducerer risikoen for komplikationer, såsom testikelkræft og infertilitet.

Læs også: Pas på babydrenge er sårbare over for kryptorkisme

Operation

Nedsænkede testikler repareres normalt kirurgisk. Læger manipulerer testiklerne ind i pungen og syr dem op. Denne procedure kan udføres laparoskopisk eller gennem åben kirurgi. Når operationen udføres, er helbredet og sværhedsgraden af ​​proceduren vigtige overvejelser. Der er tidspunkter, hvor læger anbefaler operation, når han er i sin 6. måned og før den 12. måned.

I nogle tilfælde kan testiklerne være underudviklede, eller der kan forekomme unormalt eller dødt væv. Lægen vil fjerne dette unormale væv. Hvis barnet har et lyskebrok forbundet med en ikke-nedsænket testikel, vil dette brok også blive repareret under det kirurgiske indgreb.

Læs også: Har du brug for at vide, her er hvordan man forhindrer kryptorkisme

Efter det kirurgiske indgreb er afsluttet, overvåger lægen stadig udviklingen af ​​testiklen, dens funktion og placering, om den er god og forbliver på plads. Monitorering sker ved fysisk undersøgelse, ultralydsundersøgelse af pungen og undersøgelse af barnets hormonniveauer.

Den kirurgiske procedure for at flytte testiklerne ind i pungen har en succesrate på næsten 100 procent. Fertilitet for mænd efter operation med en unedsænket enkelt testikel er tæt på det normale, men succesen falder til 65 procent, hvis begge testikler er unedsænkede. Kirurgi kan reducere risikoen for testikelkræft, men eliminerer den ikke.

Hormonterapi

Den næste behandling for kryptorkisme er hormonbehandling ved hjælp af HCG-hormoninjektion. Tilstedeværelsen af ​​denne hormoninjektion kan hjælpe testiklerne med at flytte til pungen på egen hånd. Men dets brug anbefales ikke, fordi det har en højere risiko end kirurgi.

Hvis barnet ikke har en eller to testikler i sine vitale organer (fordi den ene eller begge mangler eller er ude af stand til at overleve efter operationen), kan moderen overveje en testikelprotese med saltvand til pungen, som kan implanteres i barndommen eller sent i teenageårene. Denne protese giver pungen et normalt udseende.

Læs også: Anerkend fysisk undersøgelse for kryptorkismediagnose

Men hvis dit lille barn ikke har sunde testikler, kan din læge henvise dig til en hormonspecialist for at diskutere fremtidige hormonbehandlinger, der er nødvendige for at opnå pubertet og god fysisk modenhed.