5 måder at tabe sig med en kulhydratdiæt

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om en kulhydratdiæt? En kulhydratdiæt er en type diæt, som du kan lave, hvor du spiser fødevarer, der er en kilde til kulhydrater i mindre portioner. Kulhydratdiæter er også kendt som low-carb diæter. Ikke kun for at undgå forskellige sygdomslidelser, kan en kulhydratdiæt også laves for dig, der gerne vil tabe dig.

Læs også: Hvor vigtig er motion, mens du stadig er på kulhydratdiæt?

Men vidste du, at der er forskellige måder, du kan tabe dig med en kulhydratdiæt? Der er intet galt i at kende og se på nogle anmeldelser om den rigtige kulhydratdiæt, så kroppens ernæringsmæssige behov bliver opfyldt ordentligt.

Nogle måder at diæt på kulhydrater

Kulhydrater er nødvendige som en energikilde for kroppen. For at gå på en kulhydratdiæt betyder ikke, at du slet ikke spiser kulhydrater. Kulhydratdiæt er en kostmetode, hvor du reducerer kulhydratindtaget og øger indtaget af protein og gode fedtstoffer i kroppen.

Lancering Mayo Clinic , normalt hos voksne er det anbefalede kulhydratindtag mere end halvdelen af ​​de nødvendige kalorier hver dag. Når du har brug for 2000 kalorier om dagen, betyder det, at du har brug for kulhydrater så meget som 900-1300 kalorier. Du kan opleve forskellige fordele, når du laver en kulhydratdiæt ordentligt, såsom at tabe dig for at undgå forskellige kroniske sygdomslidelser.

Læs også: Hvad er bedre: Hurtig kost eller sund kost?

Der er ikke noget galt i at kende nogle måder at spise kulhydrater rigtigt på, så du kan mærke resultaterne effektivt.

1. Lav kulhydrat diæt

Denne kulhydratdiæt vil begrænse kulhydratindtaget og øge proteinindtaget. En person, der kører denne metode, vil indtage mere mad, såsom kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, til nødder.

2.Ketogen diæt

Denne metode begrænser i høj grad kulhydrater og øger fedt- og proteinindtaget. På denne måde vil kulhydratindtaget være begrænset til mindre end 50 gram, nogle gange endda kun 20-30 gram om dagen.

3. Lavt kulhydrat højt fedtindhold

En person på en kulhydratdiæt på denne måde vil øge deres indtag af kød, fisk, æg, sunde fedtstoffer, mejeriprodukter og nødder. Det anbefalede indtag af kulhydrater i denne diæt er omkring 20-100 gram om dagen.

4. Atkins diæt

Dette er en low-carb diæt, men du kan spise lige så meget protein og fedt, som du vil. Denne metode vil gennemgå flere faser, såsom at reducere kulhydratindtaget, tilføje grøntsager og frugt, øge kulhydratindtaget igen og spise kulhydrater tilbage til det normale uden at tage på i vægt.

5.Nul Carb

Nul kulhydrat er en kulhydratdiæt ved at fjerne alle kulhydrater fra den forbrugte mad. Normalt en, der løber nul kulhydrat vil indtage meget kød, fisk, æg og animalsk fedt. Denne metode anbefales dog ikke, fordi den kan øge risikoen for mangel på vigtige næringsstoffer, såsom C-vitamin og fibre.

Læs også: 5 almindelige fejl ved slankekure

Det er nogle måder på en kulhydratdiæt, som du kan køre. Der er ikke noget galt med at bruge appen og spørg din læge direkte, hvornår du skal vælge kulhydratdiæt som vægttabsmetode.

Vi anbefaler, at du laver en kulhydratdiæt langsomt, så du ikke oplever bivirkningerne af en kulhydratdiæt, såsom hovedpine, dårlig ånde, træthed, muskelkramper, hududslæt, til forstoppelse eller diarré.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Low Carb diæt: Kan det hjælpe dig med at tabe dig?
Healthline. Tilgået 2020. En madplan og menu med lavt kulhydratindhold for at forbedre dit helbred.
Healthline. Besøgt 2020. De 8 mest populære måder at lave en lavkulhydratdiæt på.