Er der nogen negative påvirkninger, når babyer gennemgår tidlig komplementær fodring?

Jakarta - Supplerende fødevarer til modermælk eller supplerende fødevarer gives ideelt set, når barnet er 6 måneder gammelt. Men under nogle tilstande kan tidlige supplerende fødevarer eller supplerende fødevarer også gives, før barnet er 6 måneder gammelt. Så er der en negativ indvirkning, når babyen gennemgår tidlig MPASI?

Faktisk er tidlige komplementære fødevarer ikke farlige, så længe de følger børnelægens råd. Under nogle forhold, når børnelæger anbefaler, kan det være gavnligt for børn at give tidlige supplerende fødevarer. For eksempel når et barn vurderes at have behov for yderligere ernæringsindtag ud over modermælk, eller når mælken produceret af moderen er utilstrækkelig.

Læs også: Tips til at forberede den første MPASI til din lille

Risikoen ved at give baby MPASI tidligt

Ifølge den indonesiske børnelægeforening (IDAI) er den mest passende alder for babyer til at få supplerende mad, når de er 6 måneder gamle. Men hvis forældre ønsker at give supplerende fødevarer tidligt, er der flere risici, der skal tages i betragtning.

I nogle tilfælde kan babyer, der starter supplerende fødevarer, opleve mave-, tarmlidelser og endda miste livet. Dette sker normalt, fordi de faste stoffer, der gives, ikke er passende, såsom for tætte, så barnets mave ikke er klar til at fordøje det.

Mere specifikt, her er risiciene ved at give din baby supplerende fødevarer, som du har brug for at vide:

1.kvælning

Der er mulighed for, at barnet kan opleve kvælning, når de tidlige supplerende fødevarer, der gives, kommer ind i luftvejene. Dette skyldes, at barnet stadig er i stadiet med at genkende processen med at komme ind i mad og synke det.

2. Skader i tarmene

Slim i tarmene hos spædbørn under 6 måneder har ikke kunnet fungere optimalt. Dette gør risikoen for skader på tarmene på grund af mad, der kommer ind i den.

Læs også: Fordele ved Avocadoer som MPASI til babyer

3.Fedme

Tidlig komplementær fodring med mindre opmærksomhed på ernæring. For eksempel kan givet forarbejdede fødevarer tilsat kunstige sødestoffer øge risikoen for fedme. Derudover kan fast føde også indeholde kalorier, der er for høje i forhold til deres behov. Dette kan få babyens vægt til at overstige det ideelle tal.

4. Nedsat immunitet

Når babyer udelukkende indtager modermælk, er der passiv immunitet, der beskytter deres kroppe mod sygdom. Men hvis barnet får MPASI tidligt, er der mulighed for, at der kommer bakterier fra forarbejdet mad ind i kroppen. Derudover er risikoen for at opleve allergi også mulig.

5.Diarré

Fordi det "endnu ikke er tid", er babyens fordøjelseskanal ikke klar til at behandle fast føde. Hvis det bliver tvunget, kan barnet opleve diarré til forstoppelse. Dette sker, fordi fordøjelseskanalen ikke er klar til at modtage fast føde.

Her er den rigtige måde at give babyer MPASI tidligt på

Hvis babyen virkelig bliver anbefalet af en læge til at få tidlige supplerende fødevarer, behøver forældre ikke at tøve og lytte til kontroversen derude. Så længe læger anbefaler med forskellige hensyn, og forældre mener, at tidlig supplerende fodring er mere gavnlig for børns sundhed, frem for at vente til de er 6 måneder gamle, er det fint at gøre det.

Læs også: MPASI-opskrifter til babyer i alderen 8-10 måneder WHO-anbefalinger

Hvert barns tilstand kan dog være forskellig. Så gå ikke bare med på det eller lyt til ordene fra mennesker omkring hvis gyldighed ikke kan fastslås. Mange rådfører sig med børnelæger, der er eksperter på deres områder. Du kan også Hent Ansøgning at spørge en betroet læge, hver gang nogen ønsker at blive spurgt om tidlige komplementære fødevarer, for at få et præcist svar.

Hvis din læge anbefaler tidlige faste stoffer, skal du sørge for at følge hans anvisninger. Følgende er vigtige ting at huske på, hvis du vil give din baby supplerende mad tidligt:

  • Giv mad, der er blød og let at fordøje, såsom bananer, avocadoer, søde kartofler eller gulerødder. Sørg for at male den, indtil den er rigtig blød.
  • Undgå at tilsætte sukker eller salt i MPASI.
  • Giv en enkelt menu som supplement til babymad og vent op til 3 dage med at introducere andre menuer. Den har til formål at finde ud af, om der er en allergi, der opstår eller ej.
  • Giv mad, når barnet sidder og hovedet er oprejst.
  • Sikre renligheden af ​​al behandling og udstyr til tidlig MPASI.

Når din baby går igennem tidlige faste stoffer, skal du forstå, at han er i fasen med at genkende en ny aktivitet, i form af at spise. Så introducer denne proces langsomt, så de vænner sig til det og finder det sjovt, ikke stressende.

Reference:
Akademiet for Ernæring og Diætetik. Tilgået 2020. Må's og Don'ts for Baby's First Foods.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hvornår er det rigtige tidspunkt at begynde at fodre en baby med fast føde?
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Din babys første faste føde.
UNICEF. Tilgået 2020. At fodre din baby: Hvornår skal du starte med fast føde.
Indonesisk børnelægeforening. Tilgået i 2020. Fodring af babyer: Hvornår, hvad og hvordan?