Kan hovedstørrelse med hydrocephalus vende tilbage til normal?

Jakarta - Du må være bekendt med udtrykket hydrocephalus, ikke? Denne tilstand er almindelig hos spædbørn, som er karakteriseret ved hævelse af hovedets størrelse på grund af en ophobning af væske i hjernen. Hvis den ikke kontrolleres, kan denne tilstand udløse anfald og hjerneskade hos babyer. Så kan hovedstørrelsen på mennesker med hydrocephalus vende tilbage til normalen? Her er forklaringen.

Læs også: Her er hvad der sker med et hoved ramt af hydrocephalus

Kan størrelsen af ​​hovedet på personer med hydrocephalus vende tilbage til det normale?

Normalt strømmer cerebrospinalvæske i hjernen og rygmarven, som derefter absorberes af blodkarrene. Dog i modsætning til folk med hydrocephalus. Cerebrospinalvæske flyder ikke, det akkumuleres i hjernen, hvilket forårsager hævelse af hovedet. Hvis det forekommer hos spædbørn, er hævelse af hovedstørrelsen over gennemsnittet et synligt symptom.

En af behandlingerne er et kirurgisk indgreb. Målet er at genoprette og vedligeholde væskeniveauet i hjernens organer. Følgende er nogle af de metoder, der bruges til at behandle hydrocephalus:

1. Shuntinstallation

Shunt er et specielt rør, der er installeret inde i hovedet. Målet er at dræne hjernevæske til dele af kroppen, så den let optages af blodkarrene. Den valgte kropsdel ​​er maven. For nogle syge har de brug for shunt livstid. Derfor skal der foretages regelmæssige kontroller for at sikre, at slangen fungerer korrekt.

2. Endoskopisk tredje ventrikulostomi (ETV)

ETV laves ved at lave et hul i hjernens hulrum, så væske kan strømme ud. Dette trin for at overvinde hydrocephalus udføres normalt, hvis der er en blokering i hjernehulen.

Spørgsmålet er, hvad er størrelsen på hovedet på en person med hydrocephalus? Svaret er, du kan. Hos spædbørn er kranieknoglerne stadig ikke helt lukkede. Anatomisk er der stadig et åbent tomt mellemrum mellem kraniets knogler, så hovedet vil forstørre sig sammen med den ophobning af væske, der opstår.

En række procedurer til behandling af hydrocephalus udføres for at fjerne overskydende væske i hjernehulen. Hvis det sker for babyer med hjernehuler, der stadig er åbne, er det ikke umuligt, hvis hovedstørrelsen krymper igen, når al væsken kommer ud indefra. Sammen med dets vækst bliver hovedets størrelse proportional, fordi hjernehulen er lukket.

Læs også: Disse er stadierne af undersøgelsen for at diagnosticere hydrocephalus

Risiko for komplikationer, der kunne ske

Risikoen for komplikationer af hydrocephalus afhænger af sværhedsgraden af ​​sygdommen. Jo mere alvorlig tilstanden er, kan barnet opleve hjerneskade, endda fysisk handicap. Hvis tilstanden ikke er for alvorlig, er der behov for behandling for at gøre tilstanden meget bedre. Dette er risikoen for hydrocephalus-komplikationer på grund af den udførte behandlingsprocedure:

  • Hvis barnet gennemgår proceduren shunt . Dit barn kan opleve mekanisk skade, blokering eller infektion.
  • Hvis barnet gennemgik en endoskopisk tredje ventrikulostomi (ETV) procedure. Dit lille barn kan opleve blødning og infektion.

Uanset komplikationerne, har dit barn brug for øjeblikkelig behandling. Her er nogle tegn, hvis dit barn har komplikationer efter hydrocephalusbehandlingsproceduren:

  • Høj feber;
  • Nemt nøjeregnende;
  • Ofte søvnig;
  • Kvalme og opkast;
  • Hovedpine;
  • Rødme vises langs slangelinjen shunt ;
  • De tidlige symptomer på hydrocephalus vises.

Læs også: 3 tilstande, der gør børn sårbare over for hydrocephalus

Før det er for sent, bør du ikke undervurdere tegn og symptomer på hydrocephalus hos børn, før eller efter håndteringsproceduren er udført. Korrekt diagnose og behandling tages for at forhindre vækstforstyrrelser hos børn. Kontakt derfor straks en læge på det nærmeste sygehus, hvis du bemærker en abnormitet i størrelsen af ​​barnets hoved, når det vokser, ja.

Reference:
American Association of Neurological Surgeons. Tilgået i 2021. Hvad er Hydrocephalus?
NHS UK. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.
Mayo klinikker. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.