Gravide kvinder oplever lavt Hb, det er det, der forårsager det

"Lavt Hb er tilbøjelig til at angribe gravide kvinder. Der er mange faktorer, der kan være årsagen, en af ​​dem er manglende ernæringsindtag under graviditeten. Derfor er det vigtigt for vordende mødre altid at udføre sundhedstjek for at fastslå tilstanden af ​​kroppen og den baby, der bliver undfanget.”

Jakarta – Lavt Hb er en tilstand, der opstår, når der er et fald i Hb- eller hæmoglobinniveauet i blodet. Den dårlige nyhed er, at gravide kvinder er tilbøjelige til at få denne tilstand. Der er mange faktorer, der kan få gravide til at opleve lavt Hb. hvad som helst? Find ud af svaret i den følgende artikel!

Hb har en funktion til at binde og fordele ilt til alle dele af kroppen. Hos gravide spiller Hb også en rolle i tilførslen af ​​blod til fosteret. Under normale forhold er Hb-niveauet hos gravide kvinder omkring 11 gram/dL. Hvis der er et fald, kan der opstå lavt Hb, og det skal man ikke tage let på.

Læs også: Anæmi hos gravide kvinder, skal indlægges?

Forskellige årsager til lavt Hb hos gravide kvinder

Nedsat Hb er faktisk sårbart for at forekomme hos kvinder, der er gravide. Denne tilstand kan også forårsage helbredsproblemer og ubehag for gravide kvinder. Det er vigtigt straks at foretage en undersøgelse for at finde ud af, om der er komplikationer i graviditeten, samt opdage problemer med fosteret.

Så hvad forårsager lavt Hb hos gravide kvinder? Her er nogle af dem:

  • Oplever underernæring

En af årsagerne til lav Hb naturlig mor er underernæring. Under graviditeten har mødre brug for høje mængder folinsyre, jern og vitamin B12, så mangel på disse tre indtag kan resultere i lavt Hb. Årsagen er, at disse tre næringsstoffer er nødvendige for at danne røde blodlegemer. Hvis indtaget af disse næringsstoffer mangler, kan det skyldes, at moderen ikke tog en sund kost under graviditeten.

  • Oplever visse medicinske tilstande

En anden årsag til lavt Hb, der ofte forekommer hos gravide kvinder, er en medicinsk tilstand, som moderen i øjeblikket oplever, såsom thalassæmi, en genetisk lidelse, der får røde blodlegemer til at blive beskadiget hurtigere. Det resulterede naturligvis i, at moderen oplevede et fald i røde blodlegemer og Hb-niveauer i blodet.

Læs også: 4 blodsygdomme, som gravide skal passe på

Desværre er der indtil nu ingen ordentlig måde at behandle thalassæmi på. Normalt udføres kun rutinemæssige blodtransfusioner, lymfeoperationer og knoglemarvstransplantationer. Der er også andre medicinske faktorer, såsom at opleve blødning under graviditeten, at gennemgå graviditet i en relativt ung alder, graviditeter, der opstår på kort tid, til overdreven opkastning.

Læs også: Hvornår har gravide brug for ekstra jern? Dette er Expert Word

Så hvad kan man gøre for at forhindre det?

Nå, så moderens Hb-niveau i blodet forbliver normalt, kan du gøre følgende nemme måder.

  • Forbrug af næringsrig mad. Det er blevet forklaret, at lavt Hb opstår på grund af utilstrækkeligt indtag af næringsstoffer, især jern, vitamin B12 og folinsyre. Så mødre kan ændre deres kost ved at spise sunde fødevarer, der er rige på disse tre vigtige næringsstoffer.
  • Hvil nok. Undgå også alle aktiviteter, der får moderen til at føle sig træt. Sørg for at få nok hvile, okay? Det er ikke kun et spørgsmål om moderens krop, træthed har også en negativ indflydelse på graviditeten.
  • Forbrug af kosttilskud. Hvis det er nødvendigt, kan moderen øge det nødvendige ernæringsindtag ved at tage kosttilskud. Spørg dog altid din læge først, hvilken slags kosttilskud du kan tage for en sund graviditet.

Det er også vigtigt altid at være forbundet med fødselslægen for at sikre graviditetens tilstand. Mor kan bruge appen at tale med en gynækolog når som helst og hvor som helst. Send spørgsmål om lavt Hb eller andre graviditetsproblemer via Videoer / Taleopkald eller Snak . Hent Ansøgning her !

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Sådan hæver du dit hæmoglobintal.
WebMD. Tilgået i 2021. Anæmi under graviditet.
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Hæmoglobin betydning i kroppen.