Dette er den type diarré, der gør dig dehydreret og løs afføring

, Jakarta - Diarré er en sygdom, der er ret foruroligende. En person siges at have diarré, hvis han oplever en stigning i antallet eller et fald i konsistensen af ​​selve afføringen inden for 24 timer. Diarré, der foregår kontinuerligt, er en ret farlig tilstand, fordi det kan få kroppen til at tabe væske og blive dehydreret. Lad ikke denne tilstand, fordi diarré gør dehydrering, som kan være farlig for din kropstilstand.

Faktisk har alle typer diarré lignende symptomer, men der er flere forskellige typer. Ved at kende, hvilken type diarré du oplever, kan lægen nemmere og præcist fastslå årsagen og behandle sygdommen.

Læs også: Regntiden, pas på 4 årsager til diarré

Typer af diarré

Her er nogle typer diarré, som du har brug for at kende:

  • Sekretorisk diarré

Sekretorisk diarré opstår på grund af øget udskillelse af vand og elektrolytter fra tarmen. Dette sker også på grund af nedsat tarmabsorptionshastighed. Som et resultat oplever en person dehydrering og vandig afføring.

  • Paradoksal diarré

Denne type diarré gør det generelt vanskeligt for den syge at få afføring. Alligevel kan den syge stadig udstøde vandig afføring, men kan stadig føle klager såsom forstoppelse.

  • Pseudodiarré

Hvis du mærker symptomerne på vandig afføring mere end tre gange om dagen, betyder det, at du lider af pseudodiarré. Der er mange årsager til denne type diarré, lige fra bakterielle infektioner til forstoppelse. Alligevel har denne diarré symptomer, der næsten ligner flere andre typer diarré, som generelt er dehydrering ledsaget af vandig afføring.

Pas på komplikationer på grund af dehydrering

Hvis de ikke behandles, kan dehydrering føre til alvorlige komplikationer, herunder:

  • Nyre- og urinvejslidelser. Dehydrering, der varer kontinuerligt, kan øge risikoen for urinvejsinfektioner, nyresten og endda nyresvigt.

  • anfald. De, der er dehydrerede på grund af diarré, har normalt elektrolytforstyrrelser eller lidelser som kalium og natrium. Denne ubalance kan så forårsage muskelsammentrækninger til det punkt, hvor man mister bevidstheden.

  • Hypovolæmisk shock. Disse komplikationer kan opstå fra meget alvorlig dehydrering. Dette hypovolæmiske chok vil forårsage et fald i blodvolumen, hvilket forårsager et fald i blodtrykket og mængden af ​​ilt i kroppen. Den mest fatale konsekvens af denne tilstand er døden.

Du ønsker ikke at have denne form for komplikation, gør du? Derfor er det vigtigt at søge læge, hvis du har diarré. Du kan nemt bestille tid hos en læge gennem appen . Korrekt og hurtig håndtering holder dig fra forskellige farlige komplikationer.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem dysenteri og diarré

Så hvordan forhindrer man dehydrering under diarré?

Diarré får dine kropsvæsker til at gå tabt gennem løs afføring. For at genoprette de kropsvæsker, der kommer ud, har du derfor brug for væsker, der ikke kun indeholder vand, men også ioner.

Ioner kan opnås gennem drikkevarer såsom isotoniske drikke. Du kan regne med, at det genopretter de ioner og væsker, der går tabt under diarré. Isotoniske drikke indeholder ioner og sukkerarter, der næsten ligner kropsvæsker. Det gør det således nemmere for kroppen at optage væsker, ioner og sukker i drikken.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem kronisk diarré og akut diarré

Den vigtigste del af behandlingen af ​​diarré er at sikre, at kroppen ikke oplever mangel på væske, samtidig med at ionbalancen opretholdes. Det er også vigtigt at huske, at ubehandlet diarré kan føre til dehydrering, som endda kan føre til døden. Det er også vigtigt at gøre en indsats for at forhindre diarré for ikke at blive dehydreret. Metoderne omfatter:

  • Vask altid dine hænder ved forskellige lejligheder. For eksempel før og efter spisning, efter berøring af utilberedt kød, efter toiletbesøg eller efter nys og hoste. Det er også vigtigt at bruge ren sæbe og vand, eller hvis sæbe og vand ikke er tilgængeligt, kan du bruge et håndsprit.

  • Sørg for altid at indtage mad og drikkevarer, der er blevet kogt, indtil de er kogt. Undgå også mad og drikkevarer, der ikke er garanteret renlighed såsom gadesnacks.

Reference:
WebMD (Få adgang i 2019). Forebyggelse af dehydrering, når du har diarré eller opkastning.
Everyday Health (Få adgang i 2019). Dehydrering: En komplikation, der kan opstå fra diarré.