Ved, hvordan man behandler overdreven vaginalt udflåd

Jakarta - Et af de problemer, der er ret almindelige for kvinder, er udflåd fra skeden. Faktisk er udflåd fra skeden i de fleste tilfælde normalt. Men hvis overdreven vaginal udflåd, selvfølgelig føles det ubehageligt, ja. Derfor er mange kvinder på udkig efter et kraftfuldt vaginalt udflådsmiddel.

Faktisk er ikke alt udflåd fra skeden farligt. Under nogle forhold er dette en form for kropsforsvar for at opretholde sundheden for kvindelige kønsorganer. Mængden af ​​produceret væske kan også stige på bestemte tidspunkter, såsom under amning, under sex og under eller omkring menstruation.

Læs også: Antifungale lægemidler kan overvinde leukorré?



Her er, hvordan du håndterer vaginalt udflåd korrekt

Normalt udflåd fra skeden, lugtfri eller farveløs, kræver ikke særlig behandling eller behandling. Du skal dog stadig være på vagt og forhindre vaginalt udflåd i at blive unormalt.

Nogle ting, der kan forårsage unormalt udflåd fra skeden, er bakteriel vaginoseinfektion, brug af antibiotika, seksuelt overførte sygdomme, livmoderhalskræft, brug af p-piller, trichomoniasis parasitære infektioner og gærinfektioner. Det siges, at du har unormalt udflåd fra skeden, hvis der er en ændring i farven, konsistensen og lugten af ​​det skedeudflåd, samt vaginal kløe eller smerter.

Følgende behandlinger kan udføres for vaginalt udflåd:

  • For at lindre kløe og hævelse i det intime område, brug en kold kompres.
  • Hold intimområdet rent og skift undertøj så ofte som muligt.
  • Udsæt sex eller brug kondom i op til en uge efter behandlingen.
  • Hvis vaginalt udflåd ikke forbedres efter en uge, skal du kontakte en læge.
  • Hvis vaginalt udflåd er ledsaget af kløe, rødme, hævelse, sår og smerter ved vandladning, skal du kontakte en læge.

Brug appen for at gøre det nemmere at tale med en læge via chat eller bestille tid hos en læge på hospitalet, for at få tjekket dit udflåd fra skeden. Lægen vil give behandling baseret på tilstanden af ​​det vaginale udflåd, som du oplever.

Læs også: Sådan overvinder du en fiskelugtende leukorré

Naturlige midler til udflåd, der kan prøves derhjemme

Hvis det ikke er alvorligt, kan du behandle vaginalt udflåd ved at prøve naturligt vaginalt udflåd, som følger:

1. Hvidløg

Ofte brugt som krydderi til madlavning, kan hvidløg også være et naturligt vaginalt udflådsmiddel, du ved. Dette skyldes, at hvidløg indeholder svampedræbende og antibakterielle egenskaber. Indholdet er i stand til at bekæmpe bakterier, der forårsager irriterende udflåd fra skeden.

Det betyder dog ikke, at du kan putte hvidløg direkte i skeden. Dette kan faktisk irritere huden i det intime område. For at få fordelene ved hvidløg skal du bare spise det som mad.

2. Yoghurt

Indholdet af gode bakterier eller probiotika i yoghurt kan hjælpe med at bekæmpe svampe og visse typer bakterier, der forårsager vaginale infektioner, som udløser udflåd fra skeden.

3.Kokosolie

Jomfru kokosolie kan hjælpe med at bekæmpe svampen, der forårsager udflåd fra skeden. Hvordan man bruger det er at smøre olie på det intime område. Men sørg for at du ikke er allergisk over for kokosolie, okay?

4. Æblecidereddike

Æblecidereddike kan være et naturligt vaginalt udflådsmiddel ved at hjælpe med at balancere den forstyrrede vaginale pH. Sådan bruger du det ved at blande to spiseskefulde æblecidereddike med et glas vand. Brug derefter blandingen til at vaske skeden.

Læs også: For at være mere selvsikker, prøv at overvinde vaginalt udflåd med yoga

5. C-vitamin

For at kunne bekæmpe svampe og bakterier, der forårsager udflåd fra skeden, skal immunforsvaret øges. En måde er at imødekomme indtaget af C-vitamin. Det kan være fra naturlige kilder såsom frugt, eller fra kosttilskud.

Det er en forklaring på, hvordan man håndterer overdreven vaginalt udflåd og naturligt vaginalt udflåd, som du kan prøve. Hvis du vil prøve et naturligt vaginalt udflåd, skal du sørge for, at du ikke er allergisk over for de ingredienser, der skal bruges. Hvis vaginalt udflåd fortsætter, bør du konsultere en læge.

Reference:
US Department of Health & Human Services. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd.
NHS Choices UK. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd.
WebMD. Tilgået 2021. Vaginalt udflåd: Hvad er unormalt?
Healthline. Tilgået 2021. Hjemmemidler mod gærinfektioner.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hjemmemidler mod bakteriel vaginose.