6 øjenproblemer, der kan påvirke hunde

, Jakarta – Når du beslutter dig for at have et kæledyr, skal du selvfølgelig være opmærksom på alle aspekter. Ikke kun ordentlig mad og husly, du skal også passe på dit yndlingsdyr for at undgå sygdom. Hunde er et af de dyr, der er egnede til at blive holdt, fordi de er kendt for deres intelligens og loyalitet.

At passe en hund er ikke let. Normalt fokuserer folk mere på at passe deres pels, selvom andre kropsdele ikke bør gå ubemærket hen. For eksempel er øjnene tilbøjelige til at have problemer. Her er øjenproblemer hos hunde, som du skal være opmærksom på.

Læs også: Det er de typer vacciner, der gives til adopterede hunde

Øjenproblemer hos hunde

At genkende tegnene på en hunds øjenproblem tidligt kan reducere chancerne for, at det udvikler sig til et alvorligt problem. Ældre hunde er mere modtagelige for øjensygdomme, men denne sygdom kan forekomme i alle aldre og i alle hunderacer. Her er de mest almindelige øjenproblemer hos hunde, som du skal være opmærksom på:

1. Konjunktivitis

Mange hundeejere ved ikke, at hunde kan udvikle betændelse i øjets ydre lag eller conjunctivitis. I lighed med mennesker omfatter symptomer røde øjne, betændelse og klæbrigt udflåd. Hvis din hund har conjunctivitis på grund af en bakteriel infektion, bør du straks tage ham til dyrlægen for at få antibiotika øjendråber. I nogle tilfælde kan dette problem være forårsaget af en allergisk reaktion på pollen eller cigaretrøg og kræver en løsning for at lindre irritationen.

2. Beskadiget hornhinde

Ligesom mennesker kan hundeøjne også blinke. Græs og snavs er de mest almindelige syndere, især hvis din hund kan lide at lege udenfor. Når der kommer noget ind i øjet, vil hunden automatisk gnide eller klø sig i øjet med poten. Nå, gnidning af disse øjne kan forårsage irritation og endda beskadige øjets hornhinde. Hvis du har mistanke om, at dit kæledyr har hornhindeskade, skal du tage det til dyrlægen så hurtigt som muligt. Dyrlægen kan vurdere skaden og hjælpe med at forhindre infektion.

3. Tørre øjne

I den medicinske verden er tørre øjne hos hunde også kendt som keratoconjunctivitis sicca. Dette sker, når tårekanalerne ikke producerer nok smøremiddel. Dette gør det svært for hundens øjne naturligt at fjerne støv og snavs, hvilket gør dem mere modtagelige for irritation. Hvis den ikke behandles ordentligt, kan tørre øjne forårsage hornhinderidser og endda sår.

Tegn, som du bør være opmærksom på, er hyppige blink, røde øjne, skelende øjne og poter. Løsningen til tørre øjne er ofte enkel. Hvis din hund viser nogle af disse tegn, skal du kontakte din dyrlæge og spørge, om du skal bruge øjendråber.

Læs også: 4 ting, der kan gøre hunde til stress

4. Buler på øjenlågene

En af de mest åbenlyse øjensygdomme, som hunde oplever, er en vækst eller klump på øjenlåget. Selvom dette normalt ikke er generende, bør det kontrolleres af en dyrlæge. Dyrlægen vil normalt skulle tage en biopsi for at sikre, at klumpen ikke er kræftfremkaldende og afgøre, om den skal fjernes.

5. Grøn stær

Grøn stær opstår, når øjenvæske ikke dræner ordentligt fra en hunds øje. Denne tilstand kan forårsage for højt tryk og føre til glaukom. Tja, glaukom kan gøre hunde meget syge og risikerer at forårsage blindhed. Symptomer på glaukom omfatter røde øjne, uklare øjne, udvidede pupiller og svulmende øjne.

6. Grå stær

Ligesom mennesker er ældre hunde tilbøjelige til grå stær. Afhængigt af sværhedsgraden kan grå stær påvirke synet og i sidste ende føre til blindhed. Der er flere tegn, der indikerer grå stær, herunder uklare øjne, øjenbetændelse og irritation.

Læs også: Sådan ved du, at din hund er syg

Hvis du har spørgsmål om dyresundhed, kan du nu spørge dyrlægen direkte gennem applikationen , du ved! I denne applikation kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak eller Stemme / Videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning .

Reference:
AKC kæledyrsforsikring. Tilgået 2020. 6 mest almindelige øjenproblemer hos hunde.
Dyreøjecenter. Tilgået 2020. Almindelig øjensygdom.