Her er hvad du behøver at vide om Betta Fish

, Jakarta – Den aggressive natur af betta fisk gør, at denne fisk, som ofte er en klage, foretrækkes at blive holdt. De lyse farver er også underholdning, når de ses svømme i akvariet.

Så er bettafisk også nemme at passe og fylder ikke meget. Det er endnu en grund til, at folk kan lide at beholde betta-fisk. Nå, for dem af jer, der i øjeblikket er interesseret i at holde fisk, her er hvad du behøver at vide om betta fisk!

Fakta om Betta Fish

Betta fisk er i øjeblikket meget populære. Her er nogle interessante fakta om betta fisk, som du har brug for at vide:

1. Oprindeligt fra Sydøstasien

Fisken kommer fra Mekong-flodbassinet i Thailand, Laos, Vietnam og Cambodja. Men de findes oftest i Thailands Chao Phraya-flod. Denne fisk kan findes i rismarker, dræningsgrøfter og næsten ethvert stående vand i dens hjemlige område.

2. Mange varianter

Resultaterne af betta fiskeopdræt gør, at denne fisk består af forskellige varianter af former og størrelser. Den mest almindelige type er slørhale, men der er også kronhaler, kamhaler, halvmånehaler og dobbeltfjer og mange flere.

Betta fisk fås også i forskellige farver. Betta fiskeskind indeholder flere lag af pigment, lige fra rød, gul, sort, iriserende (som består af blå og grøn), og et ydre lag, der virker metallisk, og dermed ændrer udseendet af andre farver. Forskellige kombinationer af disse lag kan forekomme i én betta, hvorfor der er så stor farvevariation i bettafisk.

3. Vilde Betta-fisk er så forskellige fra dyrebutikkerne

Vilde Bettas har en tendens til at være kedelige brune og grønne og vil kun vise en lysere farve, når de er ophidsede og vil bruge dette som et udtryk for trussel. Halerne og finnerne på vilde bettafisk er også meget kortere end dem i dyrebutikker.

4. Altædende i fangenskab.

Betta fisk, der lever i et akvarium, vil spise en meget varieret kost. De kan fodres med flager og piller, såvel som levende eller frosne fødevarer såsom orme og artemia. Betta fisk i akvariet eller dem i fangenskab vil endda tygge planter, hvis de er tilgængelige. Du skal være forsigtig, for din betta kan også spise mindre tankkammerater, hvis du får chancen.

Vilde bettafisk spiser næsten kun insekter, især dem, der findes på vandoverfladen, såvel som larverne fra vandinsekter. Vilde betta fisk spiser normalt ikke planter i deres naturlige miljø.

5. Kampfisk

Betta fisk kaldes kampfisk af en grund. Denne type fisk er meget territorial og især hannerne er klassificeret som sårbare over for aggression. Betta fisk kan ikke placeres i samme akvarium, fordi de kan angribe hinanden.

Hun betta fisk, på den anden side, kan opstaldes i små grupper af 5 til 10 fisk. Hunbettafisk kan leve sikkert sammen, så længe de har plads nok. Men hvis den er et sted, der er for lille, vil hunnen betta også angribe andre fisk.

Hanner bør heller ikke opstaldes med hunner, undtagen for midlertidig avl. Ellers vil bettahanen fortsætte med at angribe hunnen. Under avlen skal man også sørge for, at hunnen er sikker.

Det er information om fakta om betta fisk. Har du brug for information om anden dyresundhed, spørg blot dyrlægen direkte gennem applikationen Ja!



Reference:

Beskeden fisk. Tilgået i 2021. 12 fakta om Betta Fish.

Aqueon. Fået adgang i 2021. Hvordan kan jeg lege med min Betta Fish?