Uden kirurgi er her 4 måder at behandle fiskeøjne på

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet fiskeøje? De små cirkler, der oftest optræder på toppen af ​​fødderne, er dannet af fortykkede og hærdede hudoverflader. Normalt opstår fiskeøjne på grund af friktion og tryk, der opstår gentagne gange på fødderne. Fiskeøje er faktisk ikke en farlig tilstand, men det kan forstyrre din komfort, når du går. Derfor skal fiskeøjne stadig behandles. Du kan fjerne fiskeøjet uden behov for operation. Tjek den naturlige måde at håndtere fiskeøje på nedenfor.

Mange mennesker tror ofte, at fiskeøjne er det samme som hård hud, selvom de to tilstande er forskellige. Fiskeøje eller også kendt som clavus Disse er runde bunker af hud, der normalt er mindre end hård hud og har et hårdt center omgivet af betændt hud. Overdreven fortykkelse af huden, som til sidst bliver til fiskeøjne, kan også forårsage smerte. Sammenlignet med mænd opleves fiskeøjne oftere af kvinder, fordi kvinder oftere bruger lukkede sko med ubehagelige størrelser.

Læs også: Ofte betragtet som det samme, hvad er forskellen mellem hård hud og fiskeøjne?

Årsager til fiskeøjne

Som tidligere forklaret er årsagen til fiskeøje tryk og friktion i det samme hudområde gentagne gange. Forskellige ting kan forårsage tryk og friktion i fødderne, herunder:

  • Brugen af ​​ubehagelige sko, for eksempel for smalle, for løse, eller brugen af ​​høje hæle for ofte.

  • Doven til at have sokker på. Brug af sko uden sokker kan forårsage friktion mellem fødder og sko.

Læs også: Vær forsigtig, når du vælger fodtøj, så du ikke bliver fanget i fiskens øje

Fiskeøjebehandling

Som udgangspunkt kan fiskeøje behandles uden at skulle operere. Læger vil kun anbefale operation, hvis knoglernes position ikke er god, hvilket resulterer i friktion, der fører til udseendet af fiskeøjne. Her er måder at behandle fiskeøjne uden operation:

1. Brug af pimpsten

For at behandle fiskeøje med pimpsten skal du først og fremmest lægge dine fødder i blød i varmt vand, så huden på dine fødder bliver blødere. Gnid derefter forsigtigt øjenlågerne på dine fodsåler med en pimpsten for at skrabe opbygningen af ​​huden af. Når du er færdig, påfør fugtighedscreme på det afskrabte hudområde for at holde huden fugtet og glat. Dette er den mest effektive måde at behandle fiskeøje på

2. Tynd huden med en kniv

Denne procedure, som normalt udføres af en læge, har til formål at reducere smerter forårsaget af et tykt fiskeøje.

3. Brug af lægemidler til fjernelse af fiskeøje

Nogle lægemidler, der indeholder salicylsyre, er også effektive til at blødgøre og fjerne død hud, så fiskeøjne kan fjernes. Du kan få medicin med salicylsyre på apoteker eller apoteker, som fås i form af cremer eller salver. Personer med perifer arteriesygdom, diabetes og perifer neuropati bør dog ikke bruge salicylsyre, da det kan skade huden og endda nerver.

4. Brug skopuder, der matcher formen på dine fødder

For at forhindre det område, der er ramt af øjenlågerne, i at gnide mod skoene, kan du bruge bind eller bind puder som er tilpasset formen på fodsålen.

Husk, at du ikke selv forsøger at skære øjerne på dine fodsåler, da dette kan føre til en infektion, der potentielt kan skade det omgivende væv. Skæring af øjerne bør kun foretages af en læge.

Læs også: Vær opmærksom på dette, så du ikke vælger den forkerte fiskeøjenmedicin

Nå, det er 4 måder at behandle fiskeøjne på uden operation. Vil du købe en lotion eller salve til fiskeøjne, skal du blot bruge appen . Gider ikke forlade huset, bliv bestille gennem ansøgningen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Sådan slipper du af med ligtorne derhjemme.