Dette er, hvad mavesår betyder

Jakarta - Mavesår er også kendt som mavesår. Dette er et sår eller betændelse forårsaget af erosion af slimhinden i mavevæggen. Mavesår er karakteriseret ved udseendet af smerter i maven eller endda blødning i mere alvorlige tilfælde.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

Årsager til mavesår

Mavesår kan forekomme i maven, tolvfingertarmen (første del af tyndtarmen) eller spiserøret (spiserøret). Her er nogle af årsagerne til mavesår, der skal kendes:

  • Bakteriel infektion Helicobacter pylori.
  • Brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen, aspirin eller diclofenac .
  • Ryge- og drikkevaner.
  • Stress, der ikke umiddelbart bliver løst.
  • Sundhedsproblemer, såsom bugspytkirteltumorer og strålebehandling til maveområdet.

Symptomer på mavesår

Det vigtigste symptom på mavesår er smerter i maven. Denne smerte opstår på grund af irritation af mavesyren, der fugter såret. Normalt opstår smerterne om natten og bliver værre, når maven er tom. I mere alvorlige tilstande kan smerten spredes til nakken, navlen og ryggen. Andre symptomer på mavesår omfatter: halsbrand, appetitløshed, kvalme og fordøjelsesbesvær.

Diagnose af mavesår

Diagnosen mavesår er baseret på en fysisk undersøgelse. Blandt dem er endoskopi (gastroskopi), radiologisk undersøgelse (røntgenbilleder eller CT-scanninger) og undersøgelser for at bekræfte tilstedeværelsen af ​​bakterier H. pylori (f.eks. ved blod-, afførings- eller åndedrætsprøver). Efter diagnosen er bestemt, vil lægen bestemme behandlingstrinene baseret på årsagen. Men generelt er målet med behandling af mavesår at ødelægge H. pylori-bakterierne og reducere forbruget af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.

Behandling af mavesår

Ud over administration af lægemidler er kirurgi også nogle gange nødvendig. Især hvis mavesåret har forårsaget et hul i mavevæggen eller alvorlig blødning, som ikke kan behandles med endoskopi. For at hjælpe helingsprocessen og undgå mere alvorlige symptomer er her nogle ting, som folk med mavesår kan gøre:

  • Hold op med at ryge og begræns forbruget af spiritus, te og kaffe.
  • Undgå at spise krydret eller fed mad.
  • Udvid forbruget af fødevarer, der indeholder probiotika (såsom yoghurt).
  • Øg forbruget af frugt, grøntsager og fuldkorn.
  • Få nok hvile og få styr på din stress.

Selvom det er sjældent, kan mavesår forårsage alvorlige komplikationer. Nogle af de komplikationer, der kan opstå, hvis et mavesår ikke behandles med det samme, er: blødning i maven, bughindebetændelse (betændelse i den tynde slimhinde i mavens indre væg), obstruktion af fødens bevægelse i fordøjelsessystemet og mavekræft.

Forebyggelse af mavesår

For at du undgår mavesår, er der flere ting, du kan gøre. Her er nogle enkle trin, du kan tage for at undgå risikoen for mavesår:

  • Adopter en sund livsstil. Disse omfatter: at reducere eller holde op med at ryge, undgå alkoholforbrug, få nok hvile og håndtere stress.
  • Vær forsigtig, når du bruger ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.
  • Oprethold personlig hygiejne for at undgå bakteriel infektion H. pylori. Disse bakterier kan spredes gennem direkte kontakt med mennesker med mavesår eller gennem mad og drikke.

Det er fakta om mavesår, som du skal vide. Hvis du har andre spørgsmål om mavesår, så spørg bare lægen . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!