5 fødevarer, der kan overvinde forstoppelse

, Jakarta - Forstoppelse eller forstoppelse gør ofte en, der oplever det, så overvældet. Årsagen er, at de skal møde forskellige ubehagelige klager. Kald det flatulens, mavesmerter, behov for at skubbe under afføring, indtil følelsen af ​​ufuldstændighed efter afføring.

Forstoppelse opstår, når afføringen bevæger sig for langsomt gennem fordøjelsessystemet og ikke effektivt kan udstødes fra endetarmen. Som et resultat bliver afføringen hård og tør, hvilket gør det svært at udstøde fra endetarmen. Årsagerne til forstoppelse varierer, lige fra ændringer i kosten, mangel på fysisk aktivitet, bivirkninger af medicin til psykiske lidelser.

Så hvordan skal man håndtere forstoppelse? Dybest set, hvordan man håndterer forstoppelse behøver ikke altid at være gennem afføringsmidler. Der er flere naturlige måder, som kan bruges til at behandle forstoppelse, for eksempel gennem indtagelse af visse fødevarer.

Så hvad er de fødevarer, der kan overvinde forstoppelse?

Læs også : Sport kan lancere KAPITEL, Hvordan kommer det

1. Papaya

Papaya er en af ​​de fødevarer, der kan overvinde forstoppelse og forbedre fordøjelsen. Denne frugt indeholder det højeste papain-enzym, når frugten er moden.

Disse enzymer hjælper med at fordøje proteiner, der kommer ind i kroppen. Faktisk kan dette enzym også bruges som kødmørnemiddel. Papaya er også rig på fiber og vandindhold, som begge hjælper med at forhindre forstoppelse og fremmer regelmæssighed og en sund fordøjelseskanal.

Interessant nok kan fiber-, kalium- og vitaminindholdet i papaya også hjælpe med at afværge hjertesygdomme. Øget kaliumindtag sammen med faldende natriumindtag er en måde at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

2.Æble

Andre fødevarer, der kan overvinde forstoppelse, er æbler. Æbler er rige på fibre, et lille æble (149 gram) indeholder omkring 3,6 gram fibre. Denne fiber tjener til at nære fordøjelseskanalen, hjælper med dannelsen af ​​afføring og gør afføring mere regelmæssig.

Æbler indeholder også en bestemt type opløselig fiber kaldet pektin. Denne fiber er kendt for sin afføringseffekt. Der var en undersøgelse med 80 deltagere, der led af forstoppelse og tog pektintilskud. Hvordan er resultatet?

Efter fire uger fremskynder pektin transittiden i tyktarmen, reducerer symptomer på forstoppelse og forbedrer fordøjelsessundheden ved at øge antallet af gavnlige bakterier i tarmen.

Læs også : 5 tips til at forhindre forstoppelse

3.Kiwi

Ud over de to ovenstående fødevarer, kan hvordan man overvinder forstoppelse også være gennem indtagelse af kiwi. Denne ene frugt er rig på fibre, en mellemstor kiwifrugt (69 gram) indeholder to gram fibre. Kiwi har vist sig at stimulere bevægelse i fordøjelseskanalen, hvilket hjælper med at fremme afføring.

I lighed med æbler kan kiwi ifølge undersøgelser hjælpe med at fremskynde tarmens transittid, reducere brugen af ​​afføringsmidler og forbedre forstoppelsessymptomer.

4. Pære

Pærer indeholder også masser af fibre, som er godt for jævne afføringer. Denne frugt indeholder sorbitol ( en sukkeralkohol ) som virker som et osmotisk middel til at trække vand ind i tarmene og stimulere afføring.

Derudover indeholder pærer også fruktose, som kan stimulere afføringen. Nå, fructose og sorbitol er det, der fungerer som et naturligt afføringsmiddel.

5. Nødder

Andre fødevarer, der kan overvinde forstoppelse, er nødder. Bønner er rige på fibre, for eksempel sorte bønner ( sorte bønner ), indeholder 7,5 gram fibre pr. halv kop (86 gram) kogt. En halv kop (91 gram) kogte marinebønner indeholder 9,5 gram fibre.

Bønner indeholder gode mængder af opløselige og uopløselige fibre, som begge hjælper med at lindre forstoppelse på en række måder.

Opløselige fibre absorberer vand og danner en geléagtig konsistens, som blødgør afføring og gør dem lettere at passere. Ifølge en undersøgelse kan inkorporering af en blanding af opløselige og uopløselige fibre i kosten reducere forstoppelse, flatulens og gas.

Så hvordan er du interesseret i at prøve ovenstående fødevarer til behandling af forstoppelse?

For dig, der vil vide mere om, hvordan du håndterer forstoppelse, eller har andre helbredsproblemer, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved papaya?
Healthline. Tilgået i 2020. 15 sunde fødevarer, der hjælper dig med at aflive