Enkle trin til at overvinde trypofobi

"Har du nogensinde følt dig ekstremt utilpas, væmmet og gyset ved synet af en samling små huller eller et mønster af perforerede pletter? Måske har du trypofobi. Men tag det roligt, denne fobi kan overvindes med de rigtige trin. Vigtigst af alt, identificer den passende behandling for hver tilstand."

, Jakarta – Trypofobi er frygten eller afskyen ved klynger af små huller, buler eller mønstre af pletter eller huller. En person, der har trypofobi, vil opleve tegn på afsky, gåsehud eller frygt. For eksempel kan honningbistader, hele jordbær til huller i en opvaskesvamp udløse ubehag hos mennesker, der har denne fobi.

Trypofobi er en af ​​mange fobier, såsom chaetofobi frygten for hår, eller mikrofobi, frygten for små ting. Mennesker med trypofobi har stærke fysiske og følelsesmæssige reaktioner, når de ser et mønster bestående af huller eller pletter. Så kan denne frygt overvindes?

Læs også:Pas på farerne ved, at nomofobi forfølger børn

Nemme måder at overvinde trypofobi

Der er forskellige måder at overvinde trypofobi på. Den mest effektive behandlingsform er eksponeringsterapi. Denne terapi er en form for psykoterapi, der fokuserer på at ændre reaktioner på genstande eller situationer, der forårsager frygt.

En anden almindelig behandling for fobier er kognitiv adfærdsterapi. Denne terapi kombinerer eksponeringsterapi med andre teknikker for at hjælpe den syge med at håndtere angst og forhindre tanker i at blive overvældende.

Andre behandlingsmuligheder, der kan hjælpe dig med at overvinde din fobi, omfatter:

  • Generel samtaleterapi med en rådgiver eller psykiater.
  • Medicin, såsom betablokkere og beroligende midler til at reducere angst og paniksymptomer.
  • Afspændingsteknikker, såsom dyb vejrtrækning og yoga.
  • Fysisk aktivitet og motion for at håndtere angst.
  • Mindful vejrtrækning, observation, lytning og andre opmærksomme strategier til at hjælpe med stress.

Mens stoffer er blevet testet med andre typer angstlidelser, vides der kun lidt at være effektive til behandling af trypofobi. Andre behandlinger, der kan udføres, er:

  • Nok hvile.
  • Spis en sund og afbalanceret kost.
  • Undgå koffein og andre stoffer, der kan gøre angst værre.
  • Kom i kontakt med venner, familie eller andre, der håndterer det samme problem.
  • Stå i uhyggelige situationer så ofte som muligt.

Læs også: Overdreven frygt, dette er kendsgerningen bag fobien

Hvad får nogen til at have trypofobi?

Stærke reaktioner kan være den enkeltes måde at beskytte sig mod skade. Nogle af de mest giftige dyr på planeten, såsom kongekobraen, kuglefisken og dartpilefrøen, har hullignende mønstre i deres hud. Sådanne mønstre vil genere folk, der har trypofobi.

Dødelige sygdomme som mæslinger og kopper forårsager hududslæt i et cirkulært mønster. Trypofobi kan være en reaktion, som mennesker udvikler for at undgå at blive syge. Selv ved blot at se på billeder af disse genstande, kan folk med trypofobi føle sig bange.

Nogle mennesker kan være mere følsomme over for blandingen af ​​lys og mørke i hullede billeder. Forskerne siger, at det hullignende mønster har den slags visuel energi, der kan forårsage en ubehagelig reaktion.

Forskere mener også, at frygten stammer fra social angst. Cirkler ligner lidt en samling øjne eller stirrende ansigter, hvilket kan være irriterende, hvis du er nervøs i et socialt miljø.

Læs også:Disse 4 tricks til at genkende og overvinde fobier

Trypofobi er mere almindelig hos kvinder end mænd. Det sker også i familier. En undersøgelse siger, at omkring 25 procent af mennesker, der har trypofobi, også har en familie med tilstanden. Nogle mennesker, der er bange for hulmønsteret, har som regel også andre psykiske lidelser, såsom:

  • Større depression.
  • Generaliseret angstlidelse.
  • Social angst.
  • Panikangst.
  • Tvangslidelse.
  • Maniodepressiv.

Det er alt, du behøver at vide om trypofobi. Hvis du finder det svært at overvinde trypofobi alene, så prøv at diskutere med en betroet læge gennem ansøgningen. Kom nu, HentAnsøgning nu også hvor som helst og når som helst.

Reference:

Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du bør vide om trypofobi

Meget godt helbred. Hentet 2021. Trypophobia or the Fear of Holes

WebMD. Tilgået i 2021. Trypophobia