5 årsager til, at katte kaster op Blod, der skal holdes øje med

5 årsager til, at katte kaster op Blod, der skal holdes øje med

Ligesom mennesker er katte også modtagelige for forskellige sundhedsproblemer og sygdomme. En af dem er blodopkastning. Der er flere årsager til hæmatemese hos katte, der skal kendes. Startende fra forgiftning til at lide af visse sygdomme.

Jakarta – Som katteejer har du måske set dit kæledyr kaste pelsbolde op (hårbold) eller mad fra hans mund. Det er faktisk normalt, men det er anderledes, hvis din kat pludselig kaster blod op. Denne tilstand bør ikke ignoreres, fordi dette kan være et tegn på, at der er noget galt med dit kæledyrs helbred. Især hvis opkastningsblodet forekommer i mere end tre dage.

Blodopkastning hos katte, eller hæmatemese, er et tegn på fordøjelsesbesvær eller en form for blødning. Men hvad forårsager egentlig opkastning af blod eller hæmatemese hos katte? Hvilke behandlinger kan udføres? Kom nu, se følgende artikel!

Læs også: Hvad får katte til at gå i madstrejke?

Årsager til hæmatemesis

Hæmatemese eller opkastning af blod hos katte kan udløses af forskellige faktorer, herunder:

.

  1. Forgiftning

Forgiftning er en af ​​hovedårsagerne til hæmatemese eller opkastning af blod hos katte. Dette kan skyldes, at katten ved et uheld spiser den rottegift, der er omkring, hvor de bor. Som følge heraf er kattens fordøjelse beskadiget, så den kaster blod op.

Ikke kun rottegift, katte, der ved et uheld spiser planter, der indeholder pesticider, kan også have fordøjelsesproblemer. Udover rottegift kan eksponering for skadelige stoffer fra tungmetaller som jern eller bly og slangebid også være årsagen.

  1. Parasitinfektion

Katte, der oplever hæmatemese eller kaster blod op, kan også være forårsaget af en parasitisk infektion. Generelt er denne parasitære infektion forårsaget af: rundorm (rundorm) og hjerteorm (hjerteorme). Bortset fra opkastning af blod er der forskellige andre symptomer, der opstår, når en kat er inficeret med parasitten. Hjerteorm er i stand til at forårsage uregelmæssig hjerterytme og hoste ledsaget af astma. Derudover kan denne parasit også forårsage et fald i appetit og vægt hos katte. Ud over de symptomer, der kan forårsages, er det vigtigt at vide, hvor denne parasit kommer fra. Et af medierne for spredning af denne parasit er gennem myggestik.

  1. At synke andre ting end mad

Katte har en meget høj nysgerrighed. Dette kan give ham lyst til at prøve en masse nye ting. Herunder at forsøge at spise mærkelige genstande, fordi de betragtes som mad. Dette kan også være årsagen til, at katten kaster blod op. Dette kan være dødeligt, fordi indtaget fremmedlegemer kan give problemer i indre organer som kattens tarme og mave. Derudover, hvis katten ved et uheld sluger en skarp genstand såsom en torn eller knogle, kan risikofaktoren for indre blødninger stige. Tag din kat med det samme, hvis den ved et uheld kommer til at sluge andet end mad til lægen. Så det kan behandles eller opereres med det samme.

Læs også: Kend 6 sygdomme, som kæledyrkatte er sårbare over for

  1. Lider Sygdom Gastrointestinale sår

En af de sygdomme, der kan få en kat til at kaste blod op, er mave-tarmsår. Denne sygdom forårsager slimhinderne i kattens mave eller spiserør. Faktisk kan denne sygdom være en indikation af, at katten har en tumor i kroppen. Ud over opkastning af blod er et af de typiske symptomer, der opstår ved denne sygdom, blodig afføring hos katte.

  1. Feline Panleukopenia Virus (FPV) infektion

Blodopkastning hos katte kan også være forårsaget af infektion med FPV-virus. Denne virus kan forårsage panleukopeni hos katte. Denne virus kan også forårsage enteritis, diarré og opkastning af blod hos katte. Denne virusinfektion forekommer mest sandsynligt hos katte under 1 år. FPV-infektion kan dog også forekomme hos uvaccinerede eller forkert vaccinerede katte i alle aldre.

Behandling af katte, der kaster op blod

Blodopkastning hos katte kan behandles ved først at identificere årsagen. For eksempel baseret på formen og farven på det blod, der kommer ud af hans mund. En kat, der kaster blod op, oser af knaldrødt blod, et tegn på, at blodet kommer fra spiserøret eller tarmene.

I mellemtiden, hvis det opkastede blod er i form af pulver, kommer det fra maven. Når du kan identificere, hvor blodet kommer fra, skal du sørge for at rense kattens krop og mund for eventuelle blodpletter, og tage katten til dyrlægen med det samme. Generelt vil læger give behandling såsom hospitalsindlæggelse med varierende varighed, blodtransfusioner til intravenøs væskebehandling. Men hvis opkastning af blod viser sig at være forårsaget af at sluge skarpe genstande, så vil lægen måske udføre en operation som en behandling.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

Hvis din kat viser symptomer, som du har mistanke om, er symptomer på opkastning af blod eller hæmatemese, skal du bare spørge din dyrlæge gennem ansøgningen. igennem Video/taleopkald og Snak, fordi dyrlæger er betroet kan give dig ordentlige sundhedsråd. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!

Reference:
PetMD. Tilgået i 2021. Hæmatemese hos katte
Bondvet. Fået adgang i 2021. Hvorfor kaster min kat blod op?
MyPetsIndonesia. Fået adgang i 2021. Årsager til katte, der kaster op blod, og hvordan man overvinder det
Sykes J. E. (2014). Tilgået 2021. Feline Panleukopenia Virus Infection and Other Viral Enteritides. Infektionssygdomme hos hunde og katte, 187–194.