Bemærk, 4 fordele ved morgenmad for kropssundhed

, Jakarta – At dele ting kan være en undskyldning for at springe morgenmaden over om morgenen, uanset om det er fordi du kommer for sent på arbejde, har travlt med at lave mad eller er på diæt. Faktisk, hvis du ved, er der mange fordele ved morgenmad for kroppens sundhed. Morgenmad i sig selv er dagens vigtigste måltid, da det hjælper på dit stofskifte og forbrænder kalorier i løbet af dagen.

Læs også: Spring over morgenmadsvaner kan forårsage fedme

Hvis du ofte springer disse aktiviteter over, vil der opstå sundhedsproblemer, såsom metabolisk syndrom, øget dårligt kolesterol, nedsat godt kolesterol og øget triglycerider. At springe morgenmaden over vil indirekte forstyrre kroppens biologiske ur. Her er fordelene ved morgenmad, som du skal kende, så du ikke vænner dig til at springe den over:

1. Giv kroppen de næringsstoffer, den har brug for

Springer du morgenmaden over for ofte, vil de vitaminer og næringsstoffer, din krop har brug for, ikke blive opfyldt ordentligt. Så her går, når nogen er vant til at spise morgenmad, har de en tendens til at have en overordnet sund kost. Tja, hvis dette rutinemæssigt gøres hver dag, kan morgenmad give tilstrækkeligt ernæringsindtag til kroppen. I denne henseende bør du ikke spise en tung snack om morgenen.

For at få fordelene ved morgenmaden bør du spise fuldkornsprodukter, frugt, grøntsager, magert kød, kogt æg, kylling, mælk med lavt fedtindhold eller ost. Glem ikke at kombinere dine snacks med komplekse kulhydrater, protein, fibre og lidt fedt, så du føler dig mæt længere.

Læs også: 5 grunde til, at morgenmad er vigtig for børn

2. Beskytter kroppen mod sygdom

En person, der er vant til at springe morgenmaden over, vil have høje niveauer af dårligt kolesterol i kroppen end dem, der spiser en portion fuldkornskorn eller fuldkorn med en blanding af mælk. Hvorfor? Årsagen er, at fibrene i disse fødevarer tjener til at binde dårligt kolesterol, så det hurtigt fjernes fra kroppen, før det når arterierne.

Højt fiberindtag til morgenmad er godt at spise, fordi det menes at reducere risikoen for hjertesygdomme. Derudover er morgenmaden i stand til at balancere blodsukkerniveauet og forhindre insulinresistens. Med andre ord vil regelmæssig morgenmad holde dig fra farlige sygdomme, såsom diabetes.

3. Forbedre hjernens kognitive evne

Øget hjernekoncentration er en af ​​fordelene ved morgenmad, som kan mærkes. Morgenmad er det første indtag, efter at kroppen har fastet hele natten. Ved morgenmaden får hjernen igen de næringsstoffer, den har brug for, i form af glukose og glykogen. Så vil hjernen få et signal om kroppen er klar til at udføre dagens aktiviteter. Hvis glukosebehovet ikke er opfyldt, vil du få svært ved at koncentrere dig og føle dig hurtigt træt.

4. Oprethold og tab kropsvægt

Spring ikke morgenmaden over, bare fordi du er bange for at tage på! Årsagen er, at i stedet for at tage på i vægt, vil morgenmad faktisk holde din vægt for at forblive ideel. Logisk, hvis du spiser morgenmad om morgenen, ved middagstid, bliver du ikke skør af at spise. Det menes at være i stand til at hjælpe en persons kostprogram.

Læs også: Sund og energi morgenmadsmenu

Hvis du vil diskutere morgenmad, der er godt for din krop eller ønsker at diskutere med din læge om fordelene ved morgenmad, kan du diskutere det med en sagkyndig læge på ansøgningen. . Spring det ikke over for ofte, for der er så mange fordele ved morgenmad, der kan tages for at opretholde en sund krop.

Reference:
Børns sundhed. Tilgået 2020. Grundlæggende morgenmad.
WebMD. Tilgået 2020. Morgenmad: Er det det vigtigste måltid?
symptomfinde. Tilgået i 2020. Top 10 fordele ved at spise morgenmad.