Kend 3 fordele ved Kecombrang for sundhed

”Hvem ville ikke blive rørt af deres appetit, hvis der var en kecombrang-menu, for eksempel kecombrang chilisauce. Ud over at forkæle tungen og forfriske duften af ​​madlavning, viser det sig, at kecombrang også giver sundhedsmæssige fordele, hvis det indtages. Dette skyldes, at det har antibakterielle og antioxidante egenskaber i sig."

, Jakarta – Kecombrang er en rød plante, der indgår i krydderitypen. Den del af kecombrang-blomsten, der stadig er i knop, bruges ofte som madlavningskrydderi i flere indonesiske kulinariske menuer. Ligeledes kan frugten, frøene og stilkene bruges som madlavningskrydderier.

Kecombrang har et videnskabeligt navn Etlingera elator ellers kendt som 'pink torch ingefær' dyrkes i vid udstrækning i tropiske lande og bruges som krydderi og madkrydderi. Denne plante menes at have antioxidantvirkninger, der er gode for kroppens sundhed. Nysgerrig efter andre sundhedsmæssige fordele?

Kend fordelene ved Kecombrang for sundhed

Lancering af et pakistansk forskningstidsskrift Journal of Biological Sciences, blev det afsløret, at kecombrang har potentiale som en fødevareingrediens, der indeholder antioxidanter, antibakteriel og anticancer. Denne røde plante er også rig på næringsstoffer, især vigtige mineraler som calcium, kalium og fosfor. På den anden side er kecombrang lavt i kalorier, men højt i fiber.

Har du nogensinde smagt en kulinarisk menu med kecombrang-ingredienser? Følgende er nogle af de sundhedsmæssige fordele, der vil kunne mærkes, nemlig:

1. Antibakterielt middel

Kecombrang menes at være i stand til at hæmme væksten af ​​bakterier. Det reagerer på symptomer på sygdom forårsaget af patogene mikrober. Husk, at der findes antibakterielle stoffer i kecombrang-plantens stilke. Antibakterielle stoffer indeholdt i det, nemlig: Bacillus cereus, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, og Staphylococcus aureus.

Indholdet af æteriske olier, alkaloider og fedtsyrer i kecombrang er kendt for at være en faktor i dets antibakterielle egenskaber. Kecombrang kan være et naturligt fødevarekonserveringsmiddel, fordi det har antibakterielle egenskaber.

Læs også: Det er de 6 fødevarer, der forårsager flest allergier

2. Giver en frisk aroma til køkkenet

Ligesom basilikum har kecombrang-planten også en stærk, frisk aroma i madlavningen. Denne friske aroma er nyttig til at reducere den harske aroma af visse fødevarer, såsom fisk eller skaldyr.

Retter lavet af kecombrang og de mest efterspurgte, nemlig kecombrang chilisauce. Selv i wok- eller sovsretter kan den blende, så den bliver en appetitlig ret. Takket være dens karakteristiske aroma er det meget nemt at skelne retter, der bruger kecombrang, fra andre retter.

3. Har antioxidant effekt

Kecombrang-blomster er kendt for at have et meget højt indhold af antioxidanter. Faktisk er antioxidantindholdet i næsten alle dele af kecombrang-planten, startende fra blomster, stængler, rimbang og blade. Antioxidantvirkningen af ​​kecombrang kommer fra flavonoidforbindelserne indeholdt i det. Flavonoider er en af ​​de antioxidantforbindelser, der kan forhindre celleskader i kroppen.

Derudover er kecombrang også kendt som en kræftplante takket være dens høje indhold af antioxidanter. Dette skyldes, at kecombrang er i stand til at bremse skaden forårsaget af væksten af ​​kræftceller, især brystkræftceller.

Læs også: Comfort Food, moderne kulinarisk under en pandemi

Sådan bruges Kecombrang i madlavning

Sådan behandler du kecombrang, der kan være en inspiration i køkkenet, nemlig:

  • Som en blanding af krydderier på madmenuen, både rørt og grøntsagssuppe.
  • Kan koges og serveres som friske grøntsager.
  • Skær fint, bland derefter til salve.
  • Bland i laksa eller typiske Karo sure grøntsager.
  • Så en blanding af ingredienser til at udbløde fisk før tilberedning, er nyttig til at fjerne fiskelugten.
  • Bland chilisaucen i til skaldyrsretter, som en kecombrangsauce.

Det er nogle af de sundhedsmæssige fordele ved kecombrang-blomster, som er interessante at vide. Måske er der mange andre fødevareingredienser, der har et godt indhold for kroppens sundhed. Du kan diskutere med en ernæringsekspert gennem ansøgningen vedrørende næringsindholdet i resultaterne af andre unikke madlavningsingredienser.

Reference:
BMC Research Notes. Tilgået 2021. Antioxidantvirkninger af Etlingera elatior-blomstekstrakt mod blyacetat – inducerede forstyrrelser i frie radikaler-fjernende enzymer og lipidperoxidation hos rotter
Pakistan Journal of Biological Sciences. Besøgt 2021. Anti-inflammatorisk aktivitet af Etlingera elatior (Jack) R.M. Smith-blomst på mavesår-inducerede Wistar-rotter
Kokkens opskrift. Tilgået i 2021. Tips til valg og behandling af Kecombrang-blomster