Skal vide, dette er, hvordan man behandler hjernetumorer

Jakarta - Ikke alle hjernetumorer er ondartede. Der er tumorer, der fremstår som godartede (ikke-kræft), men der er også dem, der fremstår som ondartede tumorer (kræft). Årsagen er væksten af ​​unormale celler i hjernen, som, hvis de efterlades uden medicinsk behandling, kan sprede sig til andre dele af kroppen (metastasere).

Læs også: 3 risikofaktorer for hjernetumorer, der ofte ignoreres

Sådan opdager du hjernetumorer

De fleste tilfælde af hjernetumorer diagnosticeres efter debut af fysiske symptomer, såsom kronisk hovedpine, anfald, kvalme, opkastning og hyppig døsighed. Andre symptomer, man skal være opmærksom på, er hukommelsesproblemer, adfærdsændringer, synsforstyrrelser, taleproblemer og lammelser på den ene side af kroppen. Hvis du oplever et eller flere af disse symptomer, skal du straks tale med din læge for at finde ud af årsagen.

Diagnosen af ​​en hjernetumor vil blive etableret gennem understøttende undersøgelser, såsom:

  • Neurologisk undersøgelse, herunder test af syn, hørelse, styrke, balance og kropsreflekser.

  • MR scanning (MRI) og computertomografi (CT) for at bestemme placeringen af ​​tilstedeværelsen af ​​tumorceller.

  • Positron-emissionstomografi (PET) for at lede efter kræftstamceller, hvis der er mistanke om metastaser.

  • Hjernebiopsi for at bestemme arten af ​​tumoren, uanset om den er godartet eller ondartet.

Læs også: 6 Symptomer på hjernetumorer, der ikke bør undervurderes

Muligheder for behandling af hjernetumor

Behandlingen er skræddersyet til typen, placeringen og størrelsen af ​​de voksende tumorceller. Sundhedstilstande og alder af mennesker med hjernetumorer tages også i betragtning af læger ved fastlæggelse af behandlingsprocedurer. Så hvad er behandlingsmulighederne for hjernetumorceller?

1. Betjening

Kirurgi er den mest almindelige hjernetumorbehandling. Denne procedure udføres for delvist eller fuldstændig at fjerne tumorceller. Hvis fjernelse af tumoren har potentiale til at beskadige vigtigt hjernevæv, vil lægen fjerne nogle af tumorcellerne. Denne handling har til formål at reducere trykket på hjernen og reducere antallet af tumorceller, der fjernes gennem stråling eller kemoterapi.

Hvis tumorcellerne ikke kan fjernes, kan en biopsiprocedure udføres ved at tage en prøve af tumorceller og derefter testes under et mikroskop. En biopsi hjælper læger med at bestemme den rigtige behandling.

2. Stråleterapi

Også kaldet strålebehandling. Denne procedure bruger en stråle af stråling til at ødelægge tumorceller og stoppe deres vækst. Strålebehandling udføres, hvis tumorcellerne ikke kan fjernes ved operation, eller der stadig er tumorceller tilbage efter operationen. Der er to typer strålebehandling til behandling af hjernetumorer, hvad er de?

  • Ekstern strålebehandling . Denne procedure udføres i fem dage til flere uger. Implementeringen er tilpasset den syges alder, samt typen og størrelsen af ​​de voksende tumorceller.

  • Intern strålebehandling . Denne procedure bruger høje doser af stråling, der er rettet direkte mod tumorcellerne.

3. Kemoterapi

Kemoterapi bruger specielle lægemidler til at dræbe kræftceller. Læger kan bruge en type eller flere kombinationer af lægemidler, der gives oralt eller ved injektion. Denne procedure udføres med jævne mellemrum. Det vil sige, at mennesker med tumorceller laver kemoterapi og genopretningsfase flere gange.

Læs også: Sådan forebygger du hjernetumorer, du behøver at vide

Hvis du har andre spørgsmål om hjernen, så tøv ikke med at spørge lægen . Du kan bruge funktionerne Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!