Pas på 5 symptomer på kaliummangel i kroppen

, Jakarta - Hvis du har hypokaliæmi, betyder det, at du har lave kaliumniveauer i dit blod. Kalium er et mineral, som kroppen har brug for for at fungere normalt. Kalium hjælper også musklerne med at bevæge sig, får de næringsstoffer, du har brug for, og sender signaler fra nerver. Dette er meget vigtigt for cellerne i leveren, såvel som for at hjælpe med at forhindre, at blodtrykket bliver for højt.

Der er mange grunde til, at du kan have lave kaliumniveauer. Måske fordi der kommer for meget kalium ud gennem din fordøjelseskanal. Dette er normalt også et symptom på et andet problem. Generelt får du hypokaliæmi, når:

  • Når du kaster op meget.

  • Har diarré.

  • Nyrerne eller binyrerne fungerer ikke korrekt.

  • tager medicin, der får dig til at tisse (vandpiller eller diuretika)

Læs også: 7 ting, der sker, når din krop mangler kalium

Hvis dit hypokaliæmiproblem er midlertidigt, kan du muligvis ikke mærke nogen symptomer. Når dit kaliumniveau falder under et vist niveau, kan du opleve nogle af følgende symptomer:

1. Svaghed og træthed

Svaghed og træthed er ofte tidlige tegn på kaliummangel. Der er flere måder, hvorpå en mangel på dette mineral kan føre til svaghed og træthed. For det første hjælper kalium med at regulere muskelsammentrækning. Når blodets kaliumniveau er lavt, producerer musklerne svagere sammentrækninger.

Mangel på dette mineral kan også påvirke din krops brug af næringsstoffer, hvilket resulterer i træthed. For eksempel tyder nogle beviser på, at kaliummangel kan forringe insulinproduktionen, hvilket fører til høje blodsukkerniveauer.

2. Kramper og muskelspasmer

Muskelkramper er pludselige og ukontrollerbare muskelsammentrækninger. De kan opstå, når kaliumniveauet er lavt i blodet. I muskelceller hjælper kalium med at overføre signaler fra hjernen, der stimulerer sammentrækning. Det hjælper også med at afslutte disse sammentrækninger ved at forlade muskelcellen. Når blodets kaliumniveauer er lave, sender din hjerne ikke disse signaler effektivt. Dette resulterer i længere sammentrækninger, såsom muskelkramper.

Læs også: Dette er grunden til, at kvinder er tilbøjelige til hypokaliæmi

3. Fordøjelsesproblemer

Der er mange årsager til fordøjelsesproblemer, hvoraf den ene kan være mangel på kalium. Fordelene ved kalium hjælper med at formidle signaler fra musklerne i fordøjelsessystemet. Disse signaler stimulerer sammentrækninger, der hjælper fordøjelsessystemet til at ryste og fremdrive mad, så det kan fordøjes.

Når blodets kaliumniveau er lavt, kan hjernen ikke overføre signaler effektivt. Hør, sammentrækningerne i fordøjelsessystemet kan blive svagere og bremse bevægelsen af ​​mad. Dette kan føre til fordøjelsesproblemer såsom oppustethed og forstoppelse.

4. Hjertet banker

Måske har du bemærket, at dit hjerte pludselig slår hurtigere, hurtigere eller ikke slår? Denne følelse er kendt som hjertebanken og er normalt forbundet med stress eller angst. Hjertebanken kan dog også være et tegn på kaliummangel. Dette skyldes, at strømmen af ​​kalium ind og ud af hjerteceller hjælper med at regulere din puls.

Lave kaliumniveauer i blodet kan ændre denne strømning, hvilket resulterer i hjertebanken. Derudover kan hjertebanken være et tegn på arytmier eller uregelmæssige hjerteslag, som også er forbundet med kaliummangel. I modsætning til hjertebanken er arytmier blevet forbundet med alvorlige hjertesygdomme.

5. Muskelsmerter og stivhed

Det kan også være et tegn på en alvorlig kaliummangel. Disse symptomer kan indikere hurtig muskelnedbrydning, også kendt som rabdomyolyse. Kaliumniveauer i blodet hjælper med at regulere blodgennemstrømningen til dine muskler.

Når niveauerne er meget lave, kan dine blodkar trække sig sammen og begrænse blodgennemstrømningen til dine muskler. Det betyder, at muskelceller får mindre ilt, hvilket kan få dem til at briste og lække. Det producerer også rabdomyolyse, som er ledsaget af symptomer som muskelstivhed og smerte.

Læs også: Fødevarer, der er gode til mennesker med hypokaliæmi

Du kan spørge lægen om kaliummangel gennem ansøgningen . Med denne applikation kan du også nemt købe stoffer. Ingen grund til at stå i kø, din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen nu!

Reference:

WebMD. Tilgået 2019. Hvad er hypokaliæmi

Healthline. Tilgået 2019. Kaliummangelsymptomer