Dette er kontrollen udført for OCD-detektion

, Jakarta - Har du for vane at udføre handlinger gentagne gange? Hvis det er tilfældet, kan dette være et tegn på OCD eller obsessiv-kompulsiv lidelse. Så er du bekendt med OCD?

Tvangslidelse er en psykisk lidelse, der gør, at den ramte er nødt til at udføre en handling gentagne gange.

Denne psykiske lidelse ser ikke på køn eller endda alder. Det betyder, at alle kan få OCD til enhver tid. Men i de fleste tilfælde opstår OCD generelt i den tidlige voksenalder.

Mennesker med OCD ved faktisk, at deres tanker og handlinger er overdrevne. De føler dog, at de skal blive ved med at gøre det og kan ikke undgå det.

Spørgsmålet er, hvordan man opdager eller diagnosticerer OCD hos en person?

Læs også: Barndomstraumer, er det virkelig en udløser for OCD?

Fra interview til laboratorietest

Der er flere måder at diagnosticere OCD på. Først vil lægen eller psykiateren spørge om, hvilke tanker og adfærd der opstår gentagne gange. Denne undersøgelsesmetode udføres gennem interviews og psykologiske tests eller spørgeskemaer. Udover at interviewe den ramte, er måden at opdage OCD også gennem interviews med familien og de personer, der er tættest på den ramte. Denne interview- eller spørgeskemametode er lavet for at hjælpe med at finde og udelukke andre problemer, der kan være årsag til symptomerne, og kontrollere for relaterede komplikationer.

Dernæst vil lægen udføre laboratorieundersøgelser. Startende fra en komplet blodtælling (CBC), test af skjoldbruskkirtelfunktion og screening for alkohol og stoffer. Derudover er der også en psykologisk evaluering, herunder diskussion af tanker, følelser, symptomer og adfærdsmønstre. Diagnostiske kriterier for OCD er i Diagnostics and Statistics of Mental Disorders (DSM-5), udgivet af American Psychiatric Association.

Ved diagnosticering af OCD vil lægen også vurdere virkningen af ​​OCD på den syges daglige liv. For eksempel om denne OCD har forstyrret uddannelsesmæssige resultater, kvaliteten af ​​arbejdet, sociale relationer eller andre rutinemæssige aktiviteter.

Det skal understreges, at sværhedsgraden af ​​symptomer på grund af OCD kan variere. Derfor er det meget vigtigt at kende indholdet af sindet og årsagen til den syges adfærd. Det har til formål at bestemme en effektiv og passende behandlingsmetode.

Læs også: Slap af, OCD-børn kan socialisere på denne måde

Relateret til tanker og adfærd

Obsessiv-kompulsiv lidelse kan faktisk forårsage en række symptomer hos mennesker med det. Symptomer på OCD er naturligvis relateret til påtrængende og vedvarende tanker (tvangstanker) og gentagne adfærd (kompulsiv).

Men i nogle tilfælde er der syge, der kun oplever tvangstanker, uden tvangsmæssig adfærd. Der er dog også dem, der oplever det modsatte.

Nå, her er nogle OCD-symptomer, som syge kan opleve.

Obsessivt sind

  • Frygt for at gøre noget, der kan være dårligt for dig selv og andre. For eksempel at være i tvivl om, hvorvidt du har slukket for komfuret.

  • Frygt for at blive snavset eller blive syg. For eksempel at undgå eller ikke ville give hånd med andre mennesker.

  • Desperat efter noget ordentligt og afstemt. For eksempel at arrangere tøj ud fra farveovergange.

Kompulsiv adfærd

  • Vask hænder mange gange, endda til vabler.

  • Tjek døren eller komfuret mange gange.

  • Fortsæt med at arrangere objekter, der vender i samme retning.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem chat- og tale-/videoopkaldsfunktionerne kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er obsessiv-kompulsiv lidelse?
NHS UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD).
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD).