Kaldet fedme, her er fakta om søvnlammelse

, Jakarta - Har du nogensinde følt, at hele din krop ikke kan bevæges, når du vågner op fra søvn? Eller har du nogensinde oplevet en kiste, der pludselig blev meget stram, mens du sov? Hvis ja, betyder det, at du oplever en overvældende eller søvnlammelse. Slap af, denne tilstand er ikke forårsaget af spiritus.

ifølge American Sleep Disorder Association (1990), søvnlammelse er en overgangstilstand, der opstår, når en person er midlertidigt lammet til at reagere, bevæge sig eller tale, mens han sover (hypnagogisk) eller ved opvågning fra søvn (hypnopompisk). Søvnlammelse karakteriseret ved personens manglende evne til at bevæge muskler under søvn. Tjek følgende anmeldelse for at finde ud af det søvnlammelse Desuden.

Læs også: 3 øvelser, der kan forbedre søvnen

Betragtes ofte som et mystisk fænomen

Denne tilstand betragtes ofte som et mystisk fænomen. hvorimod søvnlammelse Det sker faktisk, fordi din hjerne og krops mekanismer overlapper hinanden og ikke fungerer synkront, mens du sover, hvilket kan få dig til at vågne op midt i din REM-cyklus. REM-cyklussen er den dybeste søvnfase, når alle muskler er i en afslappet tilstand.

Så når du vågner pludselig, før REM-cyklussen er afsluttet, er hjernen ikke klar til at sende et vågnesignal, så kroppen er stadig i en halv-søvn- og halvvågen tilstand. Derfor vil du opleve en midlertidig 'lammelse'.

Hvad så Grundhans?

Der er flere ting, der kan få en person til at opleve søvnlammelse, blandt andre:

  • Ikke nok tsøvn. Bliver ofte sent oppe og ændrer søvnplaner jetlag Det kan for eksempel udløse søvnlammelse.

  • Forstyrrelse mtyk. Søvnlammelse forekommer ofte hos en person, der føler sig deprimeret eller stresset. Dette understøttes også af forskellige undersøgelser, som har fundet, at forekomsten af søvnlammelse opstår ofte hos nogen, der har en psykisk lidelse, som f.eks skizofreni.

  • Søvn tliggende fladt. Flere tidsskrifter nævner, at sovestilling er en af ​​de udløsende faktorer for denne tilstand søvnlammelse, især at sove i liggende stilling.

  • Problem tsøvn. Søvnforstyrrelser såsom narkolepsi og pludselige benkramper om natten kan forstyrre søvn, der er gået ind i REM-fasen, hvilket potentielt kan forårsage, at du oplever søvnlammelse.

Symptomer på søvnlammelse

De vigtigste symptomer på søvnlammelse er ikke at kunne bevæge sig eller tale, selvom du er vågen eller vågen fra søvn. Men bortset fra det har dette søvnfænomen også følgende symptomer:

  • Åndedrætsbesvær, fordi brystet føles stramt

  • Kan stadig bevæge øjeæblet. Nogle mennesker kan stadig åbne deres øjne, når søvnlammelse skete, men nogle gjorde ikke.

  • Hallucinerer, som om nogen eller noget er i nærheden.

  • Føler sig bange

Ifølge Gilliams 2008-journal er situationen søvnlammelse dette kan vare fra et par minutter til tyve minutter. Herefter vil du være i stand til at bevæge dig og tale som normalt, selvom der stadig kan være lidt ubehag eller frygt for at falde i søvn igen.

Læs også: Grunden til, at mange kvinder får søvnløshed

Hvordan håndteres det?

Når du oplever søvnlammelse, gå ikke i panik. For ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Klinisk Psykologisk VidenskabPanikfornemmelsen, når søvnlammelse opstår, vil faktisk gøre en person endnu mere deprimeret.

Så prøv at bevare roen, tag en dyb indånding og ånd ud så hårdt du kan et par gange. Prøv derefter at tvinge din krop til at bevæge sig, startende fra spidsen af ​​dine fingre eller tæer som en form for modstand. Denne metode kan hjælpe dig til at være helt vågen og fri for søvnparalyse.

Selvom søvnlammelse kan blive bedre med tiden, men du rådes stadig til at leve en sund livsstil, såsom at få nok søvn, motionere regelmæssigt, holde op med at ryge eller drikke alkohol og prøve at lave åndedrætsøvelser før sengetid for at forhindre søvnlammelse dukke op igen.

Læs også: Lær Microsleep at kende, der forfølger rejsende

Men hvornår søvnlammelse ikke forbedres, bør du straks søge læge for yderligere undersøgelse. Inden du besøger hospitalet, kan du nu bestille tid hos lægen først gennem ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om søvnparalyse.
Søvnundervisning. Tilgået 2020. Søvnlammelse – Overblik & Fakta.
Foreningen for Psykologisk Videnskab. Tilgået 2020. Søvnlammelse: Forskere identificerer, hvad der gør søvntilstanden så foruroligende.
U.S. National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2020. Søvnlammelse, en medicinsk tilstand med en mangfoldig kulturel fortolkning.