6 måder at overvinde en kløende lyske under graviditet

, Jakarta – Kløe i huden er en almindelig tilstand, der opleves under graviditet. Gravide kvinder kan få anfald af kløe. Tørhed og udstrækning af huden sammen med andre ændringer kan gøre gravide kvinder mere modtagelige for kløe under graviditeten.

Indtagelse af medicin, insektbid, kemikalier, pollen, skæl fra dyr, mad (inklusive mælk, nødder og skaldyr) er årsagerne til kløe, som gravide kvinder oplever. Så hvad nu hvis kløen er i lysken? Hvordan håndteres det?

Overvind kløe i lysken

Der findes forskellige behandlinger for kløende lyske. Gravide kvinder kan bruge følgende muligheder:

Læs også: Når du er gravid, her er ændringerne, der sker med Miss V

1. Bagepulver

Kløende hud kan lindres ved at ligge i blød i et bagepulverbad eller påføre natron i lyskeområdet.

2. Koldt vand

Kolde brusere og kolde kompresser kan også hjælpe med at reducere kløe.

3. Brug specielle produkter til gravide

Hvis gravide kvinder føler, at det brugte produkt forårsager symptomer, så prøv ikke at bruge produktet igen og brug et produkt designet til gravide kvinder. Eller i stedet kan gravide også bruge naturlige produkter eller specielle babyprodukter.

4. Kokosolie

Påføring af kokosolie i lyskeområdet kan også blødgøre tør hud, så det lindrer kløe.

5. Brug ikke for stramme trusser

At bære undertøj, der er for stramt eller for stramt, kan lægge pres på huden. Dette kan forårsage en kløende fornemmelse, især i lyskeområdet. Vælg undertøj, der er lavet af blødt materiale og en størrelse, der ikke er for stram til at holde luftcirkulationen og blodcirkulationen jævn.

Læs også: Stadier af ændringer i brystform under graviditet

6. Sove uden trusser

Nogle gange kan søvn uden undertøj hjælpe med at forebygge og lindre kløe i lyskeområdet. At sove uden bukser i lyskeområdet vil undgå pres og hjælpe med at undgå irritation, der udløser kløe.

Hvis du oplever ekstrem kløe i lyskeområdet og har brug for råd fra en læge, så spørg bare direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Tricket, bare download Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Kløe under graviditeten, det er normalt

I de fleste tilfælde er kløende og tør hud under graviditeten normalt. At holde sig hydreret ved at drikke mindst otte glas vand om dagen kan hjælpe med at erstatte noget af den fugt, der går tabt, når huden strækkes eller øges i følsomhed under graviditeten.

At ridse kan føles godt, når det klør, men i sidste ende kan det forårsage betydelig skade på huden. Beskadiget hud kan tage meget længere tid at hele og hele. Kløende hud kan også føre til infektioner, der er sværere at behandle.

Læs også: Det er 9 ansigtsændringer, der kan forekomme under graviditeten

Det blev nævnt tidligere, at fugt til huden kan være et rutinemæssigt valg for at lindre kløe, mens den nærer huden. Mandelolie, kakaosmør og sheasmør kan nære huden, mens de hjælper med at erstatte noget af den fugt, der går tabt under graviditeten.

Husk altid, hvis du oplever overdreven kløe eller udslæt, og andre relaterede symptomer såsom feber, træthed, kvalme og opkastning, skal du straks kontakte din læge for professionel hjælp.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. Jeg er gravid: Hvorfor har jeg vaginal kløe?
Mor elsker bedst. Tilgået 2020. Kløende og tør hud under graviditet