Har du følsom hud, er dette den rigtige ansigtsbehandling

, Jakarta - Når vi taler om skønhedens verden, relaterer det sig til alles hudtype. Dem med følsomme hudtyper har brug for ekstra opmærksomhed i ansigtspleje. De skal være mere selektive i deres valg makeup og hudpleje . En person, der har en følsom hudtype, har nemt ved at opleve hudproblemer, såsom kløe, rødme, ømhed, udbrud eller en brændende fornemmelse på huden, hvis du bruger produktet forkert.

Alle de problemer, som ejere af sensitiv hud oplever, kan forværres af flere ting. Såsom udsættelse for forurening, hormonelle ændringer og stress. Ikke underligt, hvis ejerens hud er følsom, så det er lettere at opleve acne, rødme, udslæt og ekstrem tørhed.

Læs også: Følsom hud? Sådan vælger du den rigtige sæbe

Ansigtsbehandling til følsom hud

For jer, der har følsom hud, så fortvivl ikke længere, for her er en række behandlinger, der kan udføres efter: Sundhed følge:

  • Evaluer hvert produkt . Hvis du tidligere har oplevet irritation, skal du sørge for at finde ud af, hvorfor irritationen opstod. Undervurder ikke den reaktion, der opstår på huden. Du skal genkende triggere, der kan komme fra visse pleje- eller kosmetiske produkter, eller det kan være fra miljøet.

  • Undgå at vaske dit ansigt for ofte. For ejere af følsomme ansigter, undgå ikke at vaske dit ansigt for ofte. Gør det med måde, altså to gange om dagen, om morgenen og om aftenen inden du går i seng. Hvis du vasker dit ansigt for ofte, kan det gøre følsom hud værre. Undgå at eksfoliere for ofte, da det kan gøre hudbarrierelaget tyndere.

  • Vælg specielle produkter til følsom hud. Sørg for altid at bruge produkter, der er specielt designet til følsom hud. Husk, jo flere typer kemikalier, der er i et produkt, jo højere er risikoen for en reaktion på huden. Til ansigtsrens kan du bruge ingredienser afledt af naturlige ingredienser såsom aloe vera eller E-vitamin.

Læs også: 4 omhyggelige tips til køb af sikker kosmetik til huden

  • Vær opmærksom på kemikalier i produkter. Sensitiv hudpleje, der også skal gøres, er at være opmærksom på ingredienserne i ansigtsplejeprodukter og kosmetik. Undgå at bruge produkter, der indeholder alkohol, sæbe eller duft. I mellemtiden er nogle naturlige ingredienser, der anbefales til brug, aloe vera, kamille og grøn te.

  • Skift ikke produkter. En anden vigtig følsom hudpleje er ikke ofte at skifte kosmetiske produkter eller andre ansigtsbehandlinger. Produkterne på markedet er ret interessante at prøve, men husk at følsom hud kan blive irriteret af det. Udskiftning af produkter løbende kan udløse skader på hudbarrierelaget. Har du fundet et specielt produkt til sensitiv hud, der er velegnet og godt, bør du bruge produktet løbende.

  • Hvis der opstår udslæt, undgå soleksponering . Hvis du finder udslæt på huden, så sørg for at beskytte dette udslæt mod soleksponering. Du kan bruge en hat, så udslættet og kløen ikke bliver værre. Dette skyldes, at når der opstår udslæt, bliver huden mere modtagelig for infektion, selv med risiko for alvorlige konsekvenser.

  • Undgå at røre ved ansigtet. Den sidste følsomme hudpleje du kan gøre er ikke at røre dit ansigt for ofte. Dette skyldes, at dette har potentialet til at overføre snavs og bakterier fra dine fingre til dit ansigt. Dette risikerer selvfølgelig at gøre huden snavset og udløse akne. Hvis du vil røre ved dit ansigt, skal du først sørge for, at dine hænder er rene.

Læs også: Tegn på kosmetisk allergi og hvordan man overvinder det

Men hvis trinene ovenfor ikke giver maksimale resultater for din følsomme hud, så er det på tide, at du får det tjekket på hospitalet. Bestil tid hos en læge via appen straks, og bed om behandling og råd til håndtering af symptomer relateret til følsom hud, som du har.

Reference:
Sundhed. Tilgået 2020. Sådan plejer du din følsomme hud.
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. En ekspertguide til beroligende følsom hud.