Sådan behandles og forebygges hudhyperpigmentering

, Jakarta - Hyperpigmentering er en tilstand af huden forårsaget af en stigning i melanin. Melanin er et stof i kroppen, der er ansvarlig for hudfarvning (pigmenter). Når en person er rask, vil hans hudfarve virke normal. I tilfælde af sygdom eller skade kaldes en persons hud, der bliver mørkere i farven, hyperpigmentering.

Sådan overvindes hyperpigmentering

1. Vitamin C og Kojic Acid

Medicin, der indeholder C-vitamin og kojicsyre, kan lysne huden op og være en måde at behandle hudhyperpigmentering på. For det, hvis du oplever hyperpigmentering, skal du straks søge information om disse stoffer. Årsagen er, at indholdet af C-vitamin og kojinsyre er i stand til at hæmme tyrosinase-enzymet, som spiller en rolle i dannelsen af ​​mørk hudmelanin. En ting mere at huske, jo hurtigere hyperpigmentering behandles, jo hurtigere vil tilstanden forsvinde.

2. Brug af en fugtighedscreme

Nogle håndkøbs fugtgivende cremer kan være en mulighed for at behandle hyperpigmentering af huden. Alligevel anbefales det, at du prioriterer produkter, der indeholder fugtighedscreme glycerin, hyaluronsyre og retinol. Lægemidler eller cremer, der indeholder retinol, kan øge hudcellernes regenerering. Disse ingredienser vil hjælpe blegemidlet til at virke mere effektivt.

3. Laser eller kemisk peeling

Efter at have brugt topisk medicin, der er specielt designet til at behandle hyperpigmentering, vil pletterne normalt falme og forsvinde inden for tre måneder. I nogle sjældne tilfælde er aktuel medicin ikke i stand til at behandle de mørke pletter.

Derfor videre behandling, såsom laser el kemisk peeling, læger anbefaler ofte at fjerne pletterne. Skal bare vide, at melasma hyperpigmentering bør undgå proceduren kemisk peeling , fordi denne terapi kun vil forværre hyperpigmenteringstilstanden.

Sådan forebygger du hyperpigmentering

  • Når du er på farten, så prøv at undgå soleksponering. Ansigtet er en del af kroppen, der er modtagelig for sollys. Af denne grund anbefales det at have en hat på, når du er udenfor, så dit ansigt er beskyttet mod direkte sollys.
  • Hyperpigmentering er ikke farligt, men det er et ret foruroligende udseende på grund af de mørke pletter, det forårsager. Derfor skal der straks behandles, så hyperpigmentering kan overvindes. Du kan også bede din læge om at få den rigtige behandling for din hyperpigmentering.
  • Væn dig til at bruge en solcremecreme med SPF 30 hver dag før du starter aktiviteter, så din hud forbliver beskyttet mod soleksponering. Udover at være i stand til at forebygge risikoen for hyperpigmentering, kan brugen af ​​solcreme cremer også minimere andre hudskader.
  • Citron indeholder citronsyre, som kan hjælpe med at lysne huden. Brug af citron er et af de mest populære hjemmemedicin mod hyperpigmentering. Det er nemt, si det friske citronsaftekstrakt og gnid det på huden med en vatrondel. Lad det sidde i cirka 10-15 minutter, og vask det derefter af med vand. Gør dette to gange om dagen i et par måneder, indtil du ser forbedring.

Du kan også forberede en ansigtsmaske af citronsaft og rå honning i lige store mængder. Bland disse ingredienser godt, og påfør derefter på den hyperpigmenterede hud. Dæk huden med et varmt håndklæde i 15 minutter, og skyl derefter med varmt vand. Gør det en gang om ugen i flere måneder.

Nå, ovenstående er smukke tips til at forebygge og overvinde hyperpigmentering på huden. Hvis du ønsker at få mere information og ønsker at diskutere direkte med en ekspert læge om denne sygdom, kan du direkte chatte hvor som helst og når som helst med applikationen . Du kan også købe medicin med et apoteksudbringningsservice fra . Kom nu, Hent appen i App Store eller Google Play!

Læs også:

  • 3 hudsygdomme, der kan angribe kønsorganerne
  • 4 typer hudsygdomme at holde øje med
  • Rødlig og kløende hud? Pas på psoriasis-symptomer