Er der virkninger af MR-vaccination på børn?

, Jakarta - Mæslinger er en meget smitsom sygdom hos børn og kan forårsage komplikationer. Denne lidelse er forårsaget af en virus, der spredes gennem luften, når en inficeret person hoster eller nyser. Det er kendetegnet ved et rødt udslæt på huden og kan spredes over hele kroppen.

Sygdomme med symptomer på hudlidelser er vigtige at forebygge, så der ikke opstår farlige komplikationer. Den mest effektive måde at forebygge er ved MR-immunisering. Denne vaccine er obligatorisk for børn, men den kan give bivirkninger. Her er nogle bivirkninger af MR-immunisering!

Læs også: Kend proceduren og vigtigheden af ​​MR-vaccination for børn

Virkninger af MR-vaccination på børn

Denne vaccine kan forebygge to sygdomme hos børn, nemlig mæslinger og røde hunde. Begge lidelser er meget risikable, hvis de angriber børn, så tidlig forebyggelse er nødvendig. Alligevel er voksne, især dem, der er gravide, også forpligtet til at modtage denne vaccine for at forhindre abort.

Mæslinger kan også få en persons immunsystem til at svækkes. Derudover kan nogle alvorlige komplikationer såsom lungebetændelse, øreinfektioner, til hjerneskade forekomme. Forebyggelse i form af MR-immunisering er vigtig for at opretholde børns overlevelse.

Alligevel er der faktisk virkninger af MR-immunisering, der kan forekomme. Denne vaccine er dog stadig ret sikker, og de fleste af bivirkningerne er milde og opstår inden for kort tid. Derudover kan de virkninger, der opstår hos hver person, være forskellige. Her er nogle af virkningerne af MR-immunisering, der kan forekomme:

Omkring 7 til 1 dag efter MR-vaccinen er givet, kan nogle børn udvikle meget milde mæslinger. Andre virkninger af MR-immunisering, der kan forekomme, er udslæt, høj kropstemperatur, appetitløshed og utilpashed, der varer i 2 til 3 dage.

Cirka 3 til 4 uger efter injektionen er givet, er det meget usandsynligt, at barnet vil udvikle en mild struma. Det er også sandsynligt, at det forårsager hævede kirtler i kinder, nakke og omkringliggende områder inden for en dag eller to. Hvis denne lidelse fortsætter, er det bedre at udføre en fysisk undersøgelse.

Hvis du har spørgsmål vedrørende vigtigheden af ​​vaccination for børn, kan lægen fra kan besvare alle dine bekymringer. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone Brugt! Derudover kan du også bestille vaccinationer til børn gennem applikationen på udvalgte hospitaler.

Læs også: Har du brug for at kende MR- og MFR-vacciner til børn

Andre bivirkninger af MR-immunisering, der kan forekomme, er:

  1. Blå mærker, der ligner

En anden bivirkning, der kan opstå på grund af MR-immunisering, er forekomsten af ​​pletter såsom blå mærker. Dette kan ske omkring 2 uger efter modtagelse af vaccinen. Denne lidelse er forbundet med rubella-vaccinen, også kendt som idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP). Alligevel vil moderens barn have det bedre uden behandling.

  1. Anfald

Der er en lille chance for, at et barn, der har modtaget MR-vaccinationen, får et anfald 6 til 11 dage senere. Det er bekymrende, men dette tilfælde er ret sjældent med et forhold på 1 ud af 1.000 doser. Dette er meget mindre almindeligt end et direkte resultat af mæslingeinfektion.

  1. Allergi

En anden effekt af MR-immunisering, der kan forekomme, er allergi. I meget sjældne tilfælde kan et barn opleve en alvorlig allergisk reaktion, som kaldes anafylaksi. Dette sker normalt efter at have fået vaccinen. Det skal behandles hurtigt for at komme sig helt.

Læs også: Need to Know, dette er forskellen mellem MMR-vaccine og MR-vaccine

Det er nogle af de dårlige virkninger af MR-immunisering, der kan forekomme hos børn. Alligevel anses dårlige virkninger for meget, meget sjældne, så der er ingen grund til bekymring. Tænk også på, hvordan mæslinger kan angribe, hvis dit barn ikke får vaccinen.

Reference:
NHS. Tilgået 2020. MFR-vaccine bivirkninger
CDC. Tilgået 2020. Mæslingevaccination