Det er 20 fødsler, som mødre skal kende

, Jakarta – Når fødselsdagen nærmer sig, kan moderens følelser være blandede. På den ene side er der en følelse af lykke, fordi den længe ventede baby snart bliver født til verden. Men på den anden side er der også en følelse af ængstelse over leveringsprocessen senere.

Nå, i stedet for at føle sig bekymret, er det bedre først at kende de forskellige vilkår for fødsel her. Ved at kende vilkårene for fødslen kan mødre bedre forstå tilstanden af ​​moderens graviditet, så det kan hjælpe bedre med at forberede fødslen.

1. Abruptio Placenta

Dette er en graviditetskomplikation, hvor moderkagen begynder at adskilles fra livmodervæggen, før barnet er født.

Læs også: Dette er, hvad der menes med placentaabruption, og hvordan man håndterer det

2. Fostervand

En beskyttende væske, der hovedsageligt indeholder føtal urin og vand. Denne væske fylder sækken, der omgiver fosteret.

3. APGAR

Vurderingen givet af en læge eller jordemoder til hver nyfødt. APGAR-vurderingen er baseret på udseende (spædbarnets kropsfarve), hjertefrekvens, spædbarnsreflekser såsom grimasser, aktivitet (muskeltonus) og vejrtrækning. Score varierer fra 1 til 10 og tages 1 og 5 minutter efter fødslen

4. Sædepræsentation

Tilstanden, hvor fosteret ikke er i den rigtige stilling før fødslen, for eksempel positionen af ​​barnets hoved, som skulle have været i bunden af ​​livmoderen, stadig er øverst, eller positionen af ​​barnets balder er i fødselskanalen (ærlig bukse), eller en eller begge fødder er i fødselskanalen.

5. Cephalopelvic disproportion (CPD)

Barnet er for stort til at passere sikkert gennem moderens bækken.

6. Cervidil

Lægemidler, der bruges til at modne livmoderhalsen før induktion.

7. Cæsar

En af de leveringsmetoder, hvor lægen vil lave et snit i bugvæggen og livmoderen for at fjerne barnet. Kejsersnit kaldes også ofte abdominal fødsel eller C-sektion.

8. Colostrum

Det er en vandig hvid væske, der kommer ud af brysterne i de tidlige stadier af modermælksproduktionen. Colostrum kommer normalt ud i løbet af de sidste par uger af graviditeten.

9. Komplet ridebuk (Komplet ridebuk)

En sædetilstand med baldernes stilling og barnets fødder vendt mod fødselskanalen og med bøjede knæ. Denne tilstand gør normal levering sværere eller overhovedet umulig.

10. Sammentrækninger

En tilstand, hvor livmoderen strammer eller strammer regelmæssigt, hvilket normalt får livmoderhalsen til at udvide sig og tillader barnet at blive født.

Læs også: Her er 5 typer af veer under graviditeten, og hvordan man håndterer dem

11. Krone (kroning)

Tilstanden, når barnets hoved har passeret fødselskanalen, og toppen (kronen) er synlig fra skedeåbningen, der fortsætter med at udvide sig.

12. Udvidet

I hvilken grad livmoderhalsen har åbnet sig som forberedelse til fødslen. Udvidelse af livmoderhalsen eller livmoderhalsen måles i centimeter med den maksimale størrelse (fuld udvidelse) er 10 centimeter.

13. Udslettelse

Det refererer til udslettelse af livmoderhalsen som forberedelse til fødslen og kommer til udtryk i præsentation. Livmoderhalsen skal være 100 procent åben eller helt fortyndet før normal fødsel.

14. Forlovet

Tilstanden, hvor den præsenterende del af barnet (normalt hovedet) er kommet ind i bækkenhulen, hvilket normalt opstår i løbet af den sidste måned af graviditeten.

15. Epidural

Dette er en almindelig anæstesimetode, der bruges under fødslen. Dette bedøvelsesmiddel vil blive indsat gennem et kateter, der føres gennem en nål ind i epiduralrummet nær rygmarven.

16. Episiotomi

Et snit lavet i mellemkødet for at udvide skedeåbningen til levering.

17. Fosternød

En tilstand, hvor barnet ikke får nok ilt eller udvikler andre komplikationer.

18. Fontanelle

Også kendt som fontanellen er fontanellen den bløde del mellem toppen og bagsiden af ​​en babys hoved, som ikke bliver brugt. Fontanellen gør, at barnets hoved kan presses lidt sammen under fødsel gennem fødselskanalen.

19. Pincet

Instrumentet er formet som et par store skeer, der kan bruges til at fjerne barnets hoved fra fødselskanalen under fødslen.

20. Fremkaldt arbejde

Fødsel påbegyndt eller fremskyndet af indgreb, såsom at påføre en prostaglandin-gel på livmoderhalsen, injicere en IV-infusion af hormonet oxytocin (Pitocin) eller ved at rive membranerne i stykker.

Læs også: Gravide kvinder, skal forstå fakta og årsager til for tidlig fødsel

Nå, det er vilkårene for fødsel, som mødre skal kende. Hvis moderen er forvirret eller stadig ønsker at vide mere om fødselsvilkår, så spørg blot eksperterne direkte gennem ansøgningen . Du kan spørge lægen om hvad som helst om helbred igennem Video/taleopkald og chat, når som helst og hvor som helst uden at forlade huset. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Arbejds- og fødselsvilkår at kende.