Hvad får hunde til at få orm?

, Jakarta - Orme hos hunde og hvalpe er almindelige. Selvom de er bekymrende, forårsager de normalt ikke alvorlige konsekvenser, fordi de er nemme at behandle. At vide, at din hund har indvoldsorm, vil helt sikkert få hundeejeren til at føle sig utryg.

Enhver hundeejer skal forstå risici, symptomer og behandling af ormeproblemer hos kæledyrshunde. Mere alvorlige helbredsproblemer kan opstå, hvis hundeorme ikke behandles omgående. Så hvad får hunde til at få orme?

Læs også: Kan kæledyr øge ormeinfektioner hos børn?

Årsager, hunde kan få orme

Orme hos hunde er en relativt almindelig tilstand. Orme hos hunde omtales ofte som tarmparasitter, som kan inficere voksne hunde og ammende hvalpe. Nogle orme kan overføres til mennesker, små børn eller personer, der er immunsupprimerede, er de mest modtagelige.

Husk, at næsten 90 procent af hunde er født med rundorm eller hageorm, der er gået i arv fra deres forældre. Dyrlæger behandler ofte tilfælde, hvor voksne hunde har fået eller overført ormelarver gennem et forurenet miljø, myggestik og slik. Følgende er nogle af årsagerne til, at hunde kan få orme, nemlig:

  • Spis inficeret afføring: Orme overføres normalt gennem fæces-oral vej. Det betyder, at kæledyret kommer i kontakt med mikroskopiske parasitæg i afføringen og ved et uheld indtager æggene.
  • Overført fra hundemor til hvalpe: Hvalpe kan fange orme fra deres mor. Det kan ske på flere måder, nemlig gennem moderkagen inden hvalpen bliver født og gennem modermælken mens hvalpen dier.
  • Spise råt kød eller rovdyr: Nogle orme og bændelorm kan overføres, når hunde spiser råt kød. Denne type orm danner cyster i dyrenes muskelvæv. Når de indtages, bliver de aktive og formerer sig.
  • At spise eksterne parasitter: Nogle orme overføres gennem andre værter. For eksempel overføres bændelorm med flåter. Parasitter lever inde i lopper, så når en hund ved et uheld spiser en kat, bliver de smittet med parasitten.
  • Ved hudkontakt: Hunde kan fange hageorm, hvis de kommer i kontakt med afføring, der indeholder larver i dem. Hageorm kan trænge ind i hudens huler og inficere hunde.

Læs også: Vær opmærksom, det er 6 sygdomme, der kan angribe hunde

Tegn på, at din hund har orme

Symptomer på indvoldsorm hos hunde er svære at genkende. For at identificere tilstanden, spørg din dyrlæge om en undersøgelse. Regelmæssige dyrlægekontroller kan tidligt opdage potentielle hundesundhedsproblemer. På den måde kan enhver behandling gives umiddelbart før den bliver alvorlig.

For at enhver hundeejer ved, hvad de skal passe på, er her tegnene på indvoldsorm hos hunde:

  • Du kan se orme i din hunds afføring, opkast eller balder.
  • Hunde oplever svaghed og depression.
  • Diarré eller opkastning.
  • At tabe dig, selvom du har god appetit.
  • Unormal hævelse af maven.
  • Alvorlige opkastninger, tab af appetit og depression er også forårsaget af en stor belastning, der forårsager tarmblokering.
  • Der er hoste og blødning.

Læs også: Den rigtige måde at tage sig af en seniorhund

Kæledyrshunde med orme skal have ormekur. Du kan købe hundeormemedicin gennem applikationen efter at have fået en læges recept. Husk på, at de fleste parasitter har en livscyklus på tre til fire uger, så du kan forebygge og behandle de fleste parasitter ved at ormekur hver måned.

At give ormemedicin vil forhindre overførsel, især til gravide orme hos deres børn senere. Hvalpe kan også ormekur efter de er blevet fravænnet.

Reference:
American Kennel Club. Fået adgang i 2021. Worms in Dogs: Diagnosis, Prevention, and Treatment
Purin. Tilgået i 2021. Worms in Dogs
PetMD. Tilgået i 2021. Sådan slipper du af med orme hos hunde