Lær udskillelsessystemet og dets funktioner i den menneskelige krop at kende

"Det menneskelige udskillelsessystem har ansvaret for at behandle ubrugt stofskifteaffald, som derefter vil blive udstødt fra kroppen. Hvis toksiner og metabolisk affald får lov til at ophobes i kroppen, har de potentiale til at forårsage sundhedsproblemer."

Jakarta – Adskillige organer i kroppen spiller en vigtig rolle i det menneskelige udskillelsessystem. Nogle af disse organer, herunder hud, tyktarm, lever, nyrer og lunger. For at slippe af med toksiner og metabolisk affald fra kroppen, har hvert organ en anden funktion og måde at arbejde på.

Her er nogle vigtige organer, der kommer ind i det menneskelige ekskretionssystem, sammen med deres respektive funktioner:

Læs også: For hyppig vandladning kan udløse UVI?

1. Nyre

Det vigtigste menneskelige udskillelsessystem er nyren. Dette brunrøde organ er placeret på højre og venstre side af kroppen. Hver menneskelig nyre har størrelsen af ​​en voksen knytnæve eller omkring 10-12 centimeter. Disse organer fungerer til at:

  • Filtrerer madaffald, medicin eller toksiner i blodet.
  • Hjælper med at balancere væsker og elektrolytter i kroppen.

Hvis væsken og elektrolytterne i kroppen anses for at være for store, vil affaldet blive opsamlet og drænet ud af kroppen i form af urin.

2. Hud

Huden har 3-4 millioner svedkirtler spredt over hele kroppen, som er spredt på fødder, ansigt, armhuler og håndflader. Sveden produceret af kirtlerne fungerer til at kontrollere kropstemperaturen og fugter huden og håret. Ligesom urin spiller sved også en rolle i at fjerne giftstoffer fra kroppen.

3. Tyktarm

Den menneskelige tarm består af 2 typer, nemlig tyndtarmen og tyktarmen. Tyndtarmen spiller en rolle i optagelsen af ​​næringsstoffer og vand. Tyktarmen er ansvarlig for at absorbere de resterende næringsstoffer og vand, som tyndtarmen ikke kan fordøje. Derefter behandler tyktarmen de resterende næringsstoffer og vand til afføring.

Læs også: Er det sikkert at tisse ofte på grund af at drikke for meget?

4. Hjerte

Leveren er placeret øverst til højre i bughulen, og vejer omkring 1 kilogram. Dette organ spiller en vigtig rolle i processen med at behandle toksiner eller afgifte kroppen. Derefter vil leveren bortskaffe dette affald gennem nyrerne i form af urin.

5. Lunger

Lunger er vigtige organer i det menneskelige åndedrætssystem. Dens opgave er at flytte ilt ind i blodet og derefter cirkulere i hele kroppen. Efter at have fået ilt, producerer kropsceller kuldioxid som et metabolisk affald, der fjernes fra kroppen ved udånding.

Læs også: Kvinder tisser ofte, her er 5 årsager

Som i den tidligere anmeldelse har det menneskelige udskillelsessystem en vigtig rolle i sundheden for en persons krop. Hvis systemet ikke kører normalt, så vil toksiner og affaldsstoffer, der ophobes i kroppen, udløse visse helbredsproblemer.

Ud over at vedtage en afbalanceret og sund kost, rådes du også til at drikke masser af vand, ikke ryge og indtage alkohol og få nok hviletid. Hvis du har en klage eller et helbredsproblem, skal du diskutere det med din læge på appen . Kom nu, Hent ansøgningen her.

Reference:

ScienceDaily. Tilgået i 2021. Udskillelsessystem.
Johns Hopkins medicin. Hentet 2021. Urinsystemets anatomi.
Stanford børn. Tilgået i 2021. Urinsystemets anatomi og funktion.
NIH. Tilgået 2021. 13 tips til at holde din blære sund.