6 årsager til hårtab hos kvinder

, Jakarta - Hår er en krone for kvinder. Dette får de fleste kvinder til at ønske at have sundt og skinnende hår. Mange måder er blevet gjort for at få smukt og skinnende hår. Men hvorfor falder det stadig?

Faktisk er hårtab en naturlig ting. Du skal dog være forsigtig, hvis hårtab forekommer for meget, det kan skyldes visse forhold. Citeret fra flere kilder er der en række tilstande, der får kvinder til at opleve hårtab, nemlig:

Læs også: Fakta om hårtab, du skal kende

1. Langvarig stress

Stress kan være en udløser for overdreven hårtab, især hvis den oplevede stress varer længe. Tab udløst af langvarig stress kan også være akut eller kronisk.

Lancering fra American Hairloss Council, Telogen effluvium er en almindelig form for hårtab hos kvinder. Denne form for hårtab kan udløses af stress, overgangsalder, genetiske problemer og andre årsager.

Udover at forårsage hårtab, påvirker stress også livet generelt, såsom nedsat produktivitet og manglende entusiasme for aktiviteter. Håndter derfor stress, da det forårsager helbredsproblemer.

2. Ny fødsel

Kvinder, der lige har født, oplever også ofte hårtab. Dette sker, fordi kvinder under graviditeten er modtagelige for fysisk stress, der kan føre til ændringer i kroppen, herunder hårtab. Hårtab forekommer dog sjældent, når kvinder stadig er gravide, for på det tidspunkt stiger produktionen af ​​hormonet østrogen.

Men bare rolig, når østrogenniveauet vender tilbage til det normale efter fødslen, vender håret tilbage til sin normale vækstcyklus, og tabet vil automatisk falde.

3. Ernæringsmangel

Låsene af sundt og stærkt hår afhænger også af de næringsstoffer, som kroppen opnår. Mangel på jern, zink, vitamin B3 (niacin) og protein er ofte forbundet med forskellige typer hårtab. Hvis du oplever hårtab, men det ikke er klart, hvad årsagen er, kan det være, at du mangler disse næringsstoffer.

Behandling af underernæring begynder normalt med at konsultere en læge, efterfulgt af blodprøver. Herefter behandler lægen den oplevede ernæringsmangel ved at ordinere kosttilskud eller henvise dig til en ernæringsekspert for yderligere vejledning.

Har du spørgsmål vedrørende ernæringsproblemer, kan du direkte tale med en ernæringsekspert. Gennem applikationen kan du kontakte en ernæringsekspert når som helst og hvor som helst.

Læs også: 5 tips til at forhindre hårtab

4. Stofbrug

Lancering fra Mayo Clinic, lægemidler, der bruges til at håndtere forhøjet blodtryk, kræft, gigt og depression er kendt for at forårsage hårtab. Hvis du tager nogen af ​​de ovennævnte lægemidler og oplever hårtab, så tal med din læge for at finde ud af, hvordan du skal håndtere det.

I mange tilfælde er denne form for tab normalt kun midlertidig. Men hvis hårtabet bliver kronisk, skal din læge muligvis stoppe medicinen og erstatte den med en anden medicin med færre bivirkninger.

5. Få skæl

Skæl er den nemmeste årsag til hårtab at behandle. Men hvis din skæl er forårsaget af seborrheic dermatitis, så har du brug for særlig behandling for at håndtere det. Seborrheic dermatitis er en form for skæl forårsaget af en ophobning af svamp og olie.

Kontakt straks en læge, hvis du oplever det. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen først gennem ansøgningen, du ved! Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

6. Forkert behandling

Forkert hårpleje, såsom for ofte farvet, endda farvet, det kan også forårsage hårtab. Især hvis du er en, der kan lide at eksperimentere med ekstreme frisurer. Reducer brugen hårstyling hår, hvis du ikke vil have dit hår til at falde af og blive meget beskadiget.

Læs også: Almindelige fejl i hårpleje

Men hvis du bliver tvunget til det, så glem ikke at give dit hår vitaminer og spise nærende mad for at holde dit hår tykt og stærkt.

Reference:

American Hairloss Council. Tilgået 2020. Kvindehårtab: Fakta.

Selv. Tilgået 2020. 11 almindelige årsager til hårtab hos kvinder.

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hårtab.