Dette er en test til at diagnosticere psykiske lidelser

, Jakarta - Psykisk sygdom, også kendt som psykisk lidelse, refererer til forskellige psykiske lidelser. Denne lidelse kan påvirke en persons humør, tanker og adfærd. Der er mange forskellige typer af psykisk sygdom, lige fra depression, angstlidelser, skizofreni, spiseforstyrrelser til vanedannende adfærd.

Det skal forstås, at psykiske lidelser er lige så farlige som fysiske sygdomme. Det kan gøre de syge ulykkelige og kan give problemer i hverdagen. Det er ikke ualmindeligt, at mennesker med psykiske lidelser har svært ved at blive i skole, arbejde eller opretholde et forhold. Når der opstår symptomer på psykiske lidelser, er det derfor vigtigt at stille en diagnose med det samme.

Læs også: 5 typer af humørforstyrrelser, du skal kende

Hvordan diagnosticeres psykiske lidelser?

Diagnosticering af en psykisk lidelse er ikke en kort proces. Under den første aftale kan lægen udføre en fysisk undersøgelse for at se efter tegn på fysiske problemer, der kan være medvirkende til symptomerne.

Nogle læger kan bede patienten om at udføre en række laboratorietests for at screene for mulige underliggende eller mindre åbenlyse årsager. Dette kan for eksempel omfatte test af skjoldbruskkirtelfunktion eller alkohol- og stoftest.

Læger kan også bede den syge om at udfylde et spørgeskema om mental sundhed. Dette gøres for at gennemgå en psykologisk evaluering. En person har måske ikke engang en diagnose efter det første møde.

Din læge kan også henvise dig til en mental sundhedsprofessionel. Fordi mental sundhed kan være kompleks, og symptomerne kan variere fra person til person. Det kan også tage flere aftaler at få en fuld diagnose.

Du kan også på forhånd spørge til en psykolog eller psykiater om de diagnostiske skridt, der kan tages for at opdage psykisk sygdom. . Lægen vil forklare alle de oplysninger, du har brug for om dette.

Læs også: 3 fødevarer til bedre mental sundhed

Symptomer på mental sundhed

Husk, at hver type psykisk sygdom forårsager sine egne symptomer, så alle kan være forskellige. Men mange deler nogle fælles kendetegn. Almindelige tegn på nogle psykiske sygdomme kan omfatte:

  • Spiser ikke nok eller overspiser.
  • Har søvnløshed eller sover for meget.
  • Hold dig væk fra andre mennesker og yndlingsaktiviteter.
  • Føler sig træt selv med nok søvn.
  • Følelse af følelsesløshed eller manglende empati.
  • Oplever uforklarlige smerter i kroppen.
  • Føler sig håbløs, hjælpeløs eller fortabt.
  • Ryger, drikker eller bruger ulovlige stoffer mere end nogensinde før.
  • Føler sig forvirret, glemsom, irritabel, vred, angst, trist eller bange.
  • Konstant slås eller skændes med venner og familie.
  • Oplever ekstreme humørsvingninger, der fører til problemer i forholdet.
  • At have flashbacks eller vedvarende tanker, der ikke kan udtrykkes.
  • Hør stemmer i hovedet, der ikke kan stoppes.
  • At have tanker om at skade dig selv eller andre.
  • Ude af stand til at udføre daglige aktiviteter og opgaver.

Stress og perioder med følelsesmæssig nød kan forårsage episoder med symptomer. Dette kan gøre det vanskeligt for den syge at opretholde normal adfærd og normale aktiviteter. Denne periode kaldes nogle gange et nervøst eller mentalt sammenbrud. Derfor, hvis du oplever, at du selv eller en af ​​dine nærmeste har symptomer som nævnt ovenfor, skal du straks tage dem til en psykiater for korrekt behandling.

Læs også:Ignorer ikke stress, her er hvordan du overvinder det

Mental Health Recovery

De fleste mennesker med psykiske problemer kan og vil finde behandling, der virker. Det betyder, at man kan blive bedre. Nogle psykiske problemer er dog kroniske og vedvarende, men selv disse kan håndteres med korrekt behandling og intervention.

Genopretning fra en psykisk lidelse eller et problem kræver løbende opmærksomhed på mental og overordnet sundhed, samt overholdelse af adfærdsterapiteknikker lært af terapeuten. I nogle tilfælde kan behandling såsom medicin være nødvendig løbende; andre kan muligvis stoppe med at bruge det på et tidspunkt.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Psykisk sygdom.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Psykisk sygdom.
Meget godt sind. Tilgået 2020. Psykisk sygdom.