Ekki Soekarno oplever pletter i lungerne, pas på årsagerne

, Jakarta - Lungerne og hjertet er to organer, hvis funktioner er meget vitale. Hvis lungerne er påvirket, kan det have en negativ effekt på hjertet, og kan endda give et hjerteanfald.

Denne tilstand skete for Ekki Soekarno, ægtemand til kunstneren Soraya Haque. Ekki Soekarno er angiveligt under intensiv behandling på hospitalet, fordi det viste sig, at der blev fundet pletter på hans lunger. Soraya Haque fortalte mediekolleger, at pletterne på hendes mands lunger gjorde, at den ilt, hans krop modtog, ikke var god og førte til et hjerteanfald. Lad os finde ud af mere om følgende lungepletter!

Læs også: Bortset fra rygning er dette en anden årsag til lungekræft

Hvad er lungepletter?

Lancering fra Healthline , pletter eller pletter på lungerne refererer normalt til lungeknuder. Dette er en afrundet prikvækst, som på scanningsresultatet vil fremstå som en hvid prik. Normalt er disse knuder mindre end tre 3 cm i diameter.

Mens lungepletter også er et lægbegreb, der bruges til at henvise til lungetuberkulose. Der er også dem, der kalder det tørre lunger. Lungetuberkulose er en infektion i lungerne forårsaget af syrefaste bakterier Mycobacterium tuberculosis . Symptomer forårsaget af denne tilstand kan omfatte ophostning af slim i mere end to uger, feber, vægttab og svedtendens, især om natten.

Læs også: Er det rigtigt, at man ved at kombinere 2 fingre kan opdage lungekræft?

Hvad forårsager pletter i lungerne?

Pletter på ikke-cancerøse lunger kan udvikle sig fra tilstande, der forårsager betændelse eller ardannelse i lungerne. De mulige årsager til lungepletter er ikke kun lungetuberkulose, der er andre årsager til tilstanden, nemlig:

  • Granulomer, som er små klumper af celler, der vokser på grund af betændelse;

  • Ikke-overførbare sygdomme, der forårsager ikke-cancerøse knuder, såsom sarkoidose og reumatoid arthritis;

  • Neoplasmer, som er unormale vækster, der kan være godartede eller kræftfremkaldende;

  • Kræfttumorer, såsom lungekræft, lymfom, sarkom;

  • Metastatiske tumorer, der spredes fra andre dele af kroppen.

Risikoen for kræft kan også stige, når:

  • Pletter er store eller bliver større;

  • Pletter opstår i alle lungelapper;

  • Aktiv ryger eller har været aktiv ryger før;

  • Har en familiehistorie med lungekræft;

  • Du har en historie med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL);

  • Alder over 60 år.

Tjek dig selv jævnligt til det nærmeste hospital, hvis du har nogle af risikofaktorerne ovenfor. Du kan lave laboratorietests som generelle kontrol igennem . Med appen , bliver du nemmere og mere praktisk at tjekke din helbredstilstand!

Læs også: Undersøgelse for at påvise forekomsten af ​​lungekræft

Så hvordan behandler man pletter på lungerne?

Håndtering er opdelt i to typer, nemlig:

  • Behandling for pletter ikke kræft

Hvis pletterne har karakteristika, der indikerer en lav risiko for kræft, anbefaler lægerne at blive ved med at have regelmæssige kontroller. Denne metode involverer overvågning af knuden med regelmæssige CT-scanninger over tid for at identificere eventuelle potentielt maligne ændringer, såsom en stigning i størrelse. Dette kan gøres i flere år for at sikre, at pletterne ikke vokser.

Hvis en lungeknude ikke ændrer sig i 2 år, er der mindre sandsynlighed for, at den bliver kræft. Til det er yderligere billeddiagnostiske tests muligvis ikke nødvendige. I mellemtiden, hvis pletter på lungerne har udviklet sig på grund af en aktiv infektion, er behandling af den underliggende sygdom den bedste måde at håndtere det på. For eksempel, hvis det opstår på grund af tuberkulose, vil lægen ordinere behandling for infektionen.

  • Behandling af kræftpletter

Denne tilstand opstår generelt som et resultat af lungekræft, lymfom eller kræft, der har spredt sig til lungerne fra andre organer. Hvis biopsiresultaterne bestemmer, at stedet er kræft, afhænger behandlingsmulighederne af kræftens type og stadium. I nogle tilfælde kan læger fjerne kræftpletter ved hjælp af en torakotomi. Dette er en kirurgisk procedure, hvor kirurgen vil lave et snit gennem brystvæggen ind i lungerne for at fjerne knuden. Yderligere behandlinger kan omfatte kemoterapi, strålebehandling og andre kirurgiske indgreb.

Det er hvad man kan vide fra årsagerne og hvordan man behandler pletter i lungerne. I det væsentlige skal du ikke undervurdere kroppens sundhed, hvis der opstår mærkelige symptomer i din krop.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager en plet på lungen?
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad skal man vide om lungeknuder.