Hvor lang tid tager det for et lårbrud at hele?

, Jakarta – Det skader aldrig altid at være forsigtig med at udføre aktiviteter. Skader, som du oplever, kan øge risikoen for et lårbensbrud. Lårbenet er en af ​​de største og stærkeste knogler i kroppen. Når du har et lårbensbrud, kan denne tilstand selvfølgelig få dig til at føle en smertetilstand til det punkt, hvor det er svært at udføre normale aktiviteter.

Læs også: Brækkede knogler, det er tid til at komme tilbage til normalen

Forskellige behandlinger kan bruges til at behandle og behandle lårbensbrud. Selvfølgelig skal den pleje og behandling, som du gennemgår, udføres ordentligt, så din tilstand kommer sig hurtigt. Behandling af et lårbensbrud tager lang tid. Til det skal du vide, hvilken behandling du skal gøre, så den behandling, der udføres, er optimal.

Genkend symptomerne på et lårbrud

Lårbenet er en del af kroppen, der er ret stor og meget stærk. Denne tilstand får lårbenet til at være meget vanskeligt at opleve lidelser, såsom brud eller skader. Alvorlig stress og ulykker, såsom trafikulykker, kan dog være den vigtigste udløser for, at en person oplever et lårbensbrud.

Denne tilstand kan opleves af alle, men hos mennesker, der har høj alder, er denne tilstand også ret risikabel. Det skyldes, at hos ældre har lårbenets styrke en tendens til at falde, så selv et mindre uheld kan udløse et lårbensbrud.

Der er flere symptomer, som personer med lårbensbrud vil opleve, såsom stærke smerter i lårområdet, hævelse eller blå mærker i lårområdet, benet med en brækket lårknogle bliver kortere, benet bliver bøjet, besvær med at stå, indtil benet kan ikke bevæge sig.

Læs også: 8 typer brækkede ben en person kan opleve

Heling af lårbrud

For at sikre lårbenets tilstand er der flere undersøgelser, der skal laves, såsom røntgenbilleder og også CT-skanninger i lårbensområdet. En ret almindelig behandling for lårbensbrud er operation eller operation. Ikke nok med det, for at reducere risikoen for infektion i området ved lårbruddet, vil lægeteamet normalt give behandling i form af antibiotika.

Derudover er montering af gips også en behandling, der vil blive udført for at sikre knoglernes position i den korrekte og parallelle position. Dette vil selvfølgelig hjælpe under helingsprocessen.

Så, hvor lang tid tager helingsprocessen at overvinde et lårbensbrud? Helingsprocessen vil blive tilpasset din helbredstilstand og sværhedsgraden af ​​bruddet. Imidlertid tager denne tilstand generelt 3-6 måneder at helbrede.

Der er flere stadier af behandlingen, der vil blive udført af en person, der har et lårbensbrud:

  1. Den første fase udføres til behandling af smerter efter frakturer og efter operation til behandling af lårbensbrud. Medicin vil blive brugt til at hjælpe med de smerter, du oplever.
  2. Når du kan komme over smerterne, kan du øve dig i at flytte den skadede del af knoglen. Det er vigtigt at følge din læges regler og råd, når du lærer at komme tilbage til at bruge det skadede område. Dette har til formål at undgå mere alvorlige forstyrrelser. Glem ikke altid at bruge et støtteapparat, når du begynder at øve dig i at stå eller gå.
  3. Den skade, du oplever, medfører selvfølgelig også forstyrrelser i muskelstyrken. Denne tilstand medfører, at du også har brug for fysioterapi for at genoprette muskelstyrke, muskelbevægelser og muskelfleksibilitet for at vende tilbage til det normale.

Læs også: Kend de rigtige trin til at diagnosticere et brækket ben

Det er den helingsproces, du skal vide, når du har en skade eller brud på din lårknogle. Har du andre spørgsmål om lårbensbrud, så tøv ikke med at spørge en læge, der er ekspert på deres område her , klik venligst på en af ​​anbefalingerne nedenfor:

  • dr. Mujaddid Eid al-Haq, SpOT(K) . Konsulent Ortopædlæge Ortopædisk Onkologi. Han er uddannet fra Specialist Doctor of Orthopaetics and Traumatology ved Padjadjaran University. Læge Mujaddid Idulhaq praktiserer hos dr. Oen Solo Baru, samt at være inkorporeret i Indonesian Doctors Association (IDI) og Indonesian Orthopedic & Traumatology Specialist Doctors Association (PABOI).
  • dr. Pramono Ari Wibowo, Sp. OT(K) . En Ortopædisk og Traumatologisk Specialist, der aktivt betjener patienter på National Hospital Surabaya og Mitra Keluarga Kenjeran Hospital. Han modtog sin specialistgrad efter at have afsluttet sin uddannelse på Airlangga University, Surabaya. Læge Pramono Ari er medlem af den indonesiske sammenslutning af ortopædiske og traumatiske specialister.

Du kan nemt kontakte lægen via Videoer / Taleopkald og Snak . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Brækket lårben.
Boston Medical Center. Tilgået i 2020. Behandling af lårbensskaftfraktur